Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte som rada ze som nsala diskusiu o hernii disku :-) pretoze som bezradna :-( 10 rokov som chodila k reumatologovi s bolestami ktory mi tvrdil ze za mi nepremastuje chrupavka - bedrovy klb. Tak som brala stale iba condrosulf ale minuly rok som zacala mat uz take bolesti ze som sa nevedla postavit z postele a ani lezat som ńevedela iba na chrbate .Som sa rozhodla ze pojdem k ortopedovi ktory ma okamzite poslal na CT vysetrenie a tam mi zistili ze mam Disk L5/S1 sa vyklenuje sirkou 12 mm. Dalej ze disk L4/5 sa vyklenuje 2-3 mm a taktiez aj disk L3/4 2 - 3 mm. Co ked doktori videli sa ma vsetci vzdy kam pride pytaju ako to mozem vydrzat s takymi bolestami ked ma 12 mm herniu disku. Ale kedze som bola nespravneliecena 10 rokov clovek si pomaly na tu bolest zvykne :-(((. Mam vsak obavy operacie nakolko mam maleho synceka 20 mesacneho a primar na Kramaroch mi moc operaciu neodporucal :-( , tak som fakt bezradna lebo neviem ako dalej a bolesti su stale niekedy uz neznesitelne :-(((((. Hormony uz nechem brat lebo mi nerobia dobre :-( Vieet mi niekto poradit ???Skusala som aj liecitela stalo ma to len strasne vela penazi :-(((( ale clovek uz ked mu nic nepomaha skusa vsetko a hlavne ked mam male dieta ktore ma potrebuje ....Dakujem vam vopred za vase rady, ....
jaz-platnička zrejme nevytečie,ale je deformovaná a aj ostatné štruktúry,ťahom svalstva do strany.Ťah vzniká .Napr.keď sme spotení a pôsobením chladu,vetra(prievanu,chlad vnikne do svalu a spôsobí v ňom krč,ktorý ťahá sval a ťah pociťujeme ako bolesť.Úlohou akupunktúry je odstrániť chlad a zregenerovať postihnuté miesto a tým zmiznú aj ostatné problémy,ktoré s danou poruchou vznikly
miluska, drzim palce. na svadbu nielenze pojde po svojich ale budes aj tancovat.
priprav sa na to, ze ta bolest a strpnutie neodoznie hned po operacii, ale urcite to nebude taka bolest ako v "spicke". ja som uz tusim 2, ci 3. den nemal bolesti v krizoch, akurat som citil operacnu ranu.
mjanik - je super ze napichnes bolave miesto a uvolnis stuhnutie svalu, len mi povedz ako uvolnis tu vytecenu a strvdnutu hmotu z platnicky, ktora tlaci na duralny vak a utlacuje ti nervy, ktore sposobuju napr. to trpnutie nohy.
miluska-ja nenaháňam nikomu kšef,ja len doporučujem akupunktúru, ako ti tu doporučuješ konkrétny lieka a nemyslím si že naháňaš tým kšef lekárnikom.Keď už si to načal tak ja to dokončím:buď si navštívila akupunkturistu začiatočníka a teda sa vlastne na tebe učil,alebo si liečbu iba načala a po málo sedení si zdupkala.Sú nemoce ktoré zmiznú aj po prvom sedení napr.hemeroidy viem pomocou akupunktúry vyliečiť v 80 % aj na jeden krát,iné napr,žalúdočné vredy na5-6x ,krčné chrbtice na 1-5,6 x atď.Pretože v akupunktúre nie som žiaden nováčik,robím ju už vyše 30 rokov,takže ber moje príspevky ako dôvery hodné a vyjadrujem sa len k prípadom ,ktoré mám mnohokrát overené praxou.
Leus, aj som rada, aj nie, 31.5 sa idem totiz vydavat a tak dufam ze tam dojdem po svojich.. Gumajz, Diprophos mi pichali pod CT priamo do platnicky a je to kortikoid, kt teoret zmiernuje opuch a tlak na nervy, no mne to nepomohlo:-(
mjanik, nic v zlom, ale nenahanas si ksefty na nespravnom fore?
Vela ludi nas akup absolvovalo a nic z toho, tak skus inde..
Leus, aj som rada, aj nie, 31.5 sa idem totiz vydavat a tak dufam ze tam dojdem po svojich.. Gumajz, Diprophos mi pichali pod CT priamo do platnicky a je to kortikoid, kt teoret zmiernuje opuch a tlak na nervy, no mne to nepomohlo:-(
mjanik, nic v zlom, ale nenahanas si ksefty na nespravnom fore?
Vela ludi nas akup absolvovalo a nic z toho, tak skus inde..
Ahojte platničkári,bohužial už som sa aj ja pridala k Vám, mám protrúziu disku 5 mm, bolesti mi vystreluju do pravej nohy.Lekár mi naordinoval,mydocalm,flugalin,injekcie B12 a tiamín, a teraz mi chce pichať injekcie Diprophos. Brali ste niekto tie posledné? Nie je to nejaké svinstvo? Díky za odpovede.