Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

petronella

milluska dopadne to dobre neboj!!! 22.01 idem na tu konzultaciu do RK a chcem ist aj do NZ. ked varim tak si rezem do prstov vobec ma neposluchaju ale verim a chcem aby mi bolo lepsie! aj mna caka svadba a dufam ze aj dietatko. ozvem sa co mi povedali.

tina

mjanik - pokial nemas spravne info, tak ako mi co herniu disku mame, neviem preco hovoris ze platnicka nevytecie, ked sa platnicka praskne, vytesie z nej gelova hmota ktora zatvrdne a tlaci na nervy, cim ich poskudzuje o tom je hernia disku.

mrky

ahojte som rada ze som nsala diskusiu o hernii disku :-) pretoze som bezradna :-( 10 rokov som chodila k reumatologovi s bolestami ktory mi tvrdil ze za mi nepremastuje chrupavka - bedrovy klb. Tak som brala stale iba condrosulf ale minuly rok som zacala mat uz take bolesti ze som sa nevedla postavit z postele a ani lezat som ńevedela iba na chrbate .Som sa rozhodla ze pojdem k ortopedovi ktory ma okamzite poslal na CT vysetrenie a tam mi zistili ze mam Disk L5/S1 sa vyklenuje sirkou 12 mm. Dalej ze disk L4/5 sa vyklenuje 2-3 mm a taktiez aj disk L3/4 2 - 3 mm. Co ked doktori videli sa ma vsetci vzdy kam pride pytaju ako to mozem vydrzat s takymi bolestami ked ma 12 mm herniu disku. Ale kedze som bola nespravneliecena 10 rokov clovek si pomaly na tu bolest zvykne :-(((. Mam vsak obavy operacie nakolko mam maleho synceka 20 mesacneho a primar na Kramaroch mi moc operaciu neodporucal :-( , tak som fakt bezradna lebo neviem ako dalej a bolesti su stale niekedy uz neznesitelne :-(((((. Hormony uz nechem brat lebo mi nerobia dobre :-( Vieet mi niekto poradit ???Skusala som aj liecitela stalo ma to len strasne vela penazi :-(((( ale clovek uz ked mu nic nepomaha skusa vsetko a hlavne ked mam male dieta ktore ma potrebuje ....Dakujem vam vopred za vase rady, ....

mjanik

jaz-platnička zrejme nevytečie,ale je deformovaná a aj ostatné štruktúry,ťahom svalstva do strany.Ťah vzniká .Napr.keď sme spotení a pôsobením chladu,vetra(prievanu,chlad vnikne do svalu a spôsobí v ňom krč,ktorý ťahá sval a ťah pociťujeme ako bolesť.Úlohou akupunktúry je odstrániť chlad a zregenerovať postihnuté miesto a tým zmiznú aj ostatné problémy,ktoré s danou poruchou vznikly

tina

milluska, drzim palce aby vsetko dobre dopadlo, co mas presne? ako dlho ci cakala od konzultacie do terminu, ja idem 18.2 iba na konzultaciu.

jaz

miluska, drzim palce. na svadbu nielenze pojde po svojich ale budes aj tancovat.
priprav sa na to, ze ta bolest a strpnutie neodoznie hned po operacii, ale urcite to nebude taka bolest ako v "spicke". ja som uz tusim 2, ci 3. den nemal bolesti v krizoch, akurat som citil operacnu ranu.

mjanik - je super ze napichnes bolave miesto a uvolnis stuhnutie svalu, len mi povedz ako uvolnis tu vytecenu a strvdnutu hmotu z platnicky, ktora tlaci na duralny vak a utlacuje ti nervy, ktore sposobuju napr. to trpnutie nohy.

mjanik

miluska-ja nenaháňam nikomu kšef,ja len doporučujem akupunktúru, ako ti tu doporučuješ konkrétny lieka a nemyslím si že naháňaš tým kšef lekárnikom.Keď už si to načal tak ja to dokončím:buď si navštívila akupunkturistu začiatočníka a teda sa vlastne na tebe učil,alebo si liečbu iba načala a po málo sedení si zdupkala.Sú nemoce ktoré zmiznú aj po prvom sedení napr.hemeroidy viem pomocou akupunktúry vyliečiť v 80 % aj na jeden krát,iné napr,žalúdočné vredy na5-6x ,krčné chrbtice na 1-5,6 x atď.Pretože v akupunktúre nie som žiaden nováčik,robím ju už vyše 30 rokov,takže ber moje príspevky ako dôvery hodné a vyjadrujem sa len k prípadom ,ktoré mám mnohokrát overené praxou.

milluska

Leus, aj som rada, aj nie, 31.5 sa idem totiz vydavat a tak dufam ze tam dojdem po svojich.. Gumajz, Diprophos mi pichali pod CT priamo do platnicky a je to kortikoid, kt teoret zmiernuje opuch a tlak na nervy, no mne to nepomohlo:-(
mjanik, nic v zlom, ale nenahanas si ksefty na nespravnom fore?
Vela ludi nas akup absolvovalo a nic z toho, tak skus inde..

milluska

Leus, aj som rada, aj nie, 31.5 sa idem totiz vydavat a tak dufam ze tam dojdem po svojich.. Gumajz, Diprophos mi pichali pod CT priamo do platnicky a je to kortikoid, kt teoret zmiernuje opuch a tlak na nervy, no mne to nepomohlo:-(
mjanik, nic v zlom, ale nenahanas si ksefty na nespravnom fore?
Vela ludi nas akup absolvovalo a nic z toho, tak skus inde..

gumajz

Ahojte platničkári,bohužial už som sa aj ja pridala k Vám, mám protrúziu disku 5 mm, bolesti mi vystreluju do pravej nohy.Lekár mi naordinoval,mydocalm,flugalin,injekcie B12 a tiamín, a teraz mi chce pichať injekcie Diprophos. Brali ste niekto tie posledné? Nie je to nejaké svinstvo? Díky za odpovede.