Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

pivo

Miluška ty sama budeš musieť o tom či na operáciu pôjdeš alebo nie rozhodnúť. Ja som ešte večer pred operáciou rozmýšľala čo tam vlastne hľadám ale keď som bola pri lekárke na rozhovor ped anestéziou a nemohla som sa postaviť len som hľadala ako s otočiť a videla som /strieborné hviezdičky ako vždy/ bolo rozhodnuté ukončiť ročné živorenie

milluska

No ja chcem u novej neurologicky poziadat NMR a moze sa stat ze nalez nebude az taky kriticky, obcas sa mi totiz(odkedy cvicim) zda, ze sa to lepsi.. Ista lekarka sa vyjadrila ze si namyslam, aby som sa vyhla operacii. A ak to bude lepsie len o kulincek, na operaciu neidem!

pivo

Lea take jednorázové preťažovanie škodí Cvičenie ktoré patrí nám nie je šport ale nutné vyťahovanie a spevňovanie svalov ktoré nechcú fungovať.To ranné vstávanie a rozbiehanie sa po odpočinku je niečo strašné, ale ešte nie sme na vozíku a sme sebestačný. Záleží z ktorého uhla sa na to budeš pozerať. Ja mám tri deti a lekár tvrdi že to budú mať tiež. Asi bude mať pravdu, ale nech žijú a mierne športujú pokiaľ im to zdravie dovolí. Ja som vraj veľký hypermobil a to mi spôsobuje okrem oného veľké bolesti. Pritom mám sedavé zamestnanie

lea

ja uz mam niekedy dost takehoto zivota so samymi obmedzeniami, stale si kontrolovat kazdy pohyb.. dnes rano som si silno kychla v predklone a v krizoch mi zapraskalo a odvtedy ledva chodim, no je to normalne? vsak telo by malo vydrzat ovela vacsiu zataz ako jedno kychnutie.. minule som bola aj behat, rozhodla som sa, ze si bolest nebudem vsimat, celkom mi to islo, asi 3 km som v pohode zabehla. uz mi velmi chyba sport, to dochodcovske cvicenie vecer za sport nepovazujem..

pivo

Miluška podľa mojho názoru je celková anestézia lepšia Aspoň nevieš čo sa okolo teba deje Čo sa týka rozhodnutia či to ide vydržať tie bolesti a existovať ďalej alebo nie,pretože operácia v niektorých prípadoch celkovú bolesť neodstráni ale dá sa s ňou lepšie žiť a aj pomerne dobre ak cvičíš a dávaš si na seba pozor. Každý prípad je iný Po prvej operácii mi povedali že bolesti už neprestanú a možno do roka budem u nich(NZ)znovu ja som vydržala tri a pol roka a už mám asi na mále pretože sa mi podarilo 2 krát spadnúť a stav sa mi zhoršuje uvidíme podľa CT takže ti držím prsty ale bez denného cvičenia to asi nepôjde

gloria

Miluška, počula som aj o tom, že operujú len s lokálnou anestézou (injekcia do chrbtice), ale neviem, či si môžeš vybrať. Väčšinou to používajú v prípadoch, že sú nejaké problémy s tlakom, alebo srdcom. Najlepšie bude, ak sa na to spýtaš operatéra. Ale uspatia sa nemusíš báť. Ide to hladko a aspoň o ničom nevieš. Držím ti palce a prajem skoré uzdravenie.

milluska

Lea dobre napisala, ze ved kazdy mame vlastny rozum a vieme si vydedukovat,co je logicky pri istych diagnozach, ktore maju fyzicku pricinu (otvorena zlomenina, padnuta maternica...), mozne a co nie. Tak ho uz ako rozumni ludia ignorujme a venujme sa nasej problematike, ok?
Leus, NMR uz mame aj v nasom meste,ale to neurologikcku nezaujima, povedala mi, ze to je zbytocne :( Tak uvidim u novej neurologicky,idem tam buduci stvrtok, ako pochodim tam...
Pevne nervy vsetkym...

lea

uz nechajte mjanika. kazdy ma svoj rozum a kazdy dospely clovek si vyberie z ponukanych sposobov lieby. i ked som zastanca nazoru, ze kazdy alternativny lekar - ci uz homeopat alebo akupunkturista, by mal byt vystudovany lekar.