Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
katka 123. ja mám protruziu disku 3.4.aj mna bolia teraz už obidve nohy. dlho ma trápila len pravá hoha, ale posledné dva mesiace obidve. bolest mám pálivu až rezavu. začiatkom mesiaca som bola u fizioterapeuta, ktorý mi potvrdil zápal svalu, pichol protizápalový a protialerg.obstrek. ktorý má pôsobiť 1 celý mesiac a ja skutočne citim lepšenie. kríže ma sice bolia, čo už s platničkami, ale v nohách citim lepšenie.
Milluska, to je teda sila. mne sa ale vobec nezda to, ze Ti ani raz nerobili MR. lebo tam vidiet skutocny stav. CT to vraj neukaze tak presne a RTG uz vobec nie. je zufale, ze sa tak setri a clovek caka aj 10 rokov na MR, ako tu uz niekto pisal. inak, ja som sa tiez viackrat stretla s nazormi inych lekarov, ze chirurgovia vseobecne, teda ja neurochirugovia, iba rezu a ine alternativy nechcu pripustit
mjanik, mne zacinate byt normalne sympaticky. taky Don Quichote v boji proti veternym mlynom :-) odolny voci vsetkym urazkam a pochybnostiam
Cawte platnicky, ja som dnes bola oznamit neurologicke, ze pojdem na operaciu a ona na to, ze neurochirurgom netreba verit, ze ved mi klinicky nic nie je a bude to psychickeho povodu...Hovori ti to nieco, Lea? Akoze mala som z nej dost. A to nehovorim, ze nejak ignorovala, ze mam aj bolesti v poslednej dobe a predpisala mi, teda len odporucila Tiamin a Wobenzym, co bude asi daky rastlinny extrakt alebo co (RNG kde si:-D?), hned som sa objednala k druhej...
katka123, nohy ťa bolia z hernie? Bolia ťa obidve nohy? Lebo vačšina herniakov hovorí len o jednej nohe a ja mám bolesť krížov,nôh, palca na nohe..... zatiaľ chodím na rehabilitácie - nepomhajú,no a potom k neurologovi,dúfam že ma pošle na MR alebo CT.
inak, musim sa zastat mjanika, sama som si vyskusala, ze akupunktura robi divy. ak aj s platnickou nie, mna zachranila od urgentnej operacie cysty na vajecnikoch 4x5 cm, okamzite indikovanej na operaciu 2 nezavislymi lekarmi. akupunkturistka mi napichala pocas 5 sedeni ruky a nohy a cysta po case zmizla, lekari hovorili o zazraku. tiez poznam pana, co sa po niekolkych navstevach akupunktury zbavil rozsiahlych krvacajucich hemoroidov. zial, u platnicky, ako som uz pisala, sa u mna efekt nedostavil, ale to neznamena, ze akupunktura vyborne nezabera na ine typy problemov. inak by asi nebola tak rozsirena, hlavne v zahranici
Ludia, toto sa oplati pozriet :archiv.markiza.sk
Neverila som vlastnym ociam, je to o fitneske, ktora po vymene platnicky za titanovu nahradu v NZ normalne cvici, salta a tak, a stala sa dokonca majsterkou sveta vo fitnes..
Keby sa to nedalo otvorit, je to Reflex na Markize zo 16.1.