Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
jaz, na kontrolu idem k doktorovi, čo ma operoval na jeho ambulanciu
dodes, ty si mal stanovenu kontrolu na neurochirurgii v NZ?
lebo mne aj do prepustacej spravy napisali aj ustne pri odchode povedali, ze kontrolu len vtedy, ked sa budem zle citit.
maru,ako sa ti po tom zákroku chodilo ? Ja som chodila ako kozliatko,ktoré sa učí chodiť,asi týždeň ma to výraznejšie bolelo.Najprv mi bola povedaná operácia a až potom,že sa ešte vyskúša PRT.
milluska, nerozmýšľaj nad inou anestézou.Nie je pri operácii najrozumnejšie vnímať to, čo sa okolo teba deje.Ako som už dávnejšie písal, mám za sebou dve v NZ a bolo to bez problémov. 31.1.2008 idem na kontrolu po dvoch mesiacoch, dám vedieť ako som dopadol.
miluska, ja som cez operaciu nastastie spal, takze si nic nepamatam :-)
ked polistujes do zadu v tejto diskusii, tak som sa to snazil zhrnut vsetko.
maru,to PRT mi robili len raz,vraj ak zaberie urobia aj druhé,ak nie tak operovať,no a mne nezabralo :)
luba,ja sa tiež pýtam sama seba či ma to až tak veľmi bolí,mám strach či ma to po operácií nebude bolieť ešte viac.To PRT je vpich injekciou za pomoci obrazu.