Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

tina

Ahojte bola som 30.1 na ozone v Ziline, mam prasknutu platnicku L5-S1, 10 mmm, zakrok bolestivy ale dalo sa to vydrzat, uz len dufam ze aj zaberie.

jaz

dodes, ty si mal stanovenu kontrolu na neurochirurgii v NZ?
lebo mne aj do prepustacej spravy napisali aj ustne pri odchode povedali, ze kontrolu len vtedy, ked sa budem zle citit.

maru

katka123, chodila som celkom dobre, dnes som bola na kontrole, doktorka mi navrhla ešte jedno PRT alebo ozonovú terapiu.Zostala som pri ozonovej , takže na budúci týžden v stredu idem do Žiaru n Hronom.Treba skúsit všetko.Možno pomože.

katka123

maru,ako sa ti po tom zákroku chodilo ? Ja som chodila ako kozliatko,ktoré sa učí chodiť,asi týždeň ma to výraznejšie bolelo.Najprv mi bola povedaná operácia a až potom,že sa ešte vyskúša PRT.

Dodes

milluska, nerozmýšľaj nad inou anestézou.Nie je pri operácii najrozumnejšie vnímať to, čo sa okolo teba deje.Ako som už dávnejšie písal, mám za sebou dve v NZ a bolo to bez problémov. 31.1.2008 idem na kontrolu po dvoch mesiacoch, dám vedieť ako som dopadol.

jaz

miluska, ja som cez operaciu nastastie spal, takze si nic nepamatam :-)

ked polistujes do zadu v tejto diskusii, tak som sa to snazil zhrnut vsetko.

maru

katka123, mne robili minulý týžden PRT, ale bolí ma ešte stále, kus sa zlepšilo , ale nie velmi.Zajtra idem k doktorke na kontrolu.A tebe už navrhli aj operáciu?

katka123

luba,ja sa tiež pýtam sama seba či ma to až tak veľmi bolí,mám strach či ma to po operácií nebude bolieť ešte viac.To PRT je vpich injekciou za pomoci obrazu.