Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Jaz a mohol by si mi na mail poslat priebeh operacie? aky bol vlastne zaver?
A mne vystreluje bolest zase do laveho boku a stehenneho klbu, vzdy som si myslela ze mam artrozu alebo co a nakoniec platnicka...Ono je ta diagnoza casto velmi klamliva...
čo to znamená z RTG zúžená štrbina L5S1? Môže to byť porucha platničky? Nevyznám sa v tom....
vacsinou sa bolest tiahne po boku lytka alebo vzadu. vpredu pod kolenom malokedy. kulminuje v strde lytka, asi 15 cm zboku pod kolenom. tam citim ohnisko bolesti, akoby to bol jeden zeravy bod
ste zlatí, mna len znepokojuje že mám aj bolesť na nohe od kolena dolu /v oblasti holennej kosti/, môže aj tade ísť bolesť? Neviem špekulujem či tam nie je nerv a to ma bolí??? Dnes ma teda bolia kríže. Páčko
Fitka, moze to byt hernia ale treba absolvovat CT alebo MR vysetrenie na potvrdenie.
Mna ked posledny krat "seklo" a mal som z toho postihnutu lavu nohu, bolesti v krizoch neznesitelne. Po 5 dnoch v nemocnici na infuziach ma dali tak dokopy, ze som bolesti v krizoch ako take nemal. Citil som nohu ale aj to nie az tak brutalne (akurat som ju v lavu vystretu zdvihol len asi 20 stupnov.)
A to som mal v tom case diagnostikovanu herniu - na CT - 10 mm - ten utvar mal po vyoperovani 1cm na sirku a 2 cm na dlzku.
ale môžu ma bolieť aj obidve nohy? lebo niekedy ma pobolievajú obidve.
a kde ťa bolí noha? bolí ťa celá noha?
fitka, nechcem Ta strasit, ale popisujes priznaky hernie. Bolesti v krizoch niekedy vobec nemavam a ked aj su, je to nic v porovnani s bolestami v nohe
môže byť hernia disku aj bez veľkých bolestí krížov? Bplí ma palec na nohe, oslabená noha, prepadáva mi špička na nohe. Bolesti krížovej chrbtice mám ale nie stále a nie nejaké neznesiteľné.