Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

milluska

Cavte, tak si predstavte, ze dnes som uz rano bola zbalena a vliekla bagaz do nemocnice na neurologiu a oni si ma zavolali dnu, ze co tam robim, ze ved ja nie som stav suci na hospitalizaciu a ako to ze som este nebola na PN a tak...No bola som v soku, akokeby som sa na tu neurol hrabala dobrovolne! A pritom si ma prehadzuju z ruky do ruky ako lopticku! Operaciu vraj mam odvolat, ze mi nic nie je...Tak som isla za mojou neurologickou, ze ako som teda na tom a ta tam volala, ze co to ma byt..Ale maju aj tak plne oddelenie, takze termin mam 18.2 No sila to nase zdravotnictvo!

JAR

Inak - pre mjaníka
netreba sa dať odradiť ak to robíte z láskou a pre ľudí pre ich záchranu tak to beriem a prajem Vám zo srdca veľa úspechov a hodne zdaru v tejto oblasti.
Ludia si málo pomahajú a na slovensku jeden druhému pomaly závidí aj nos medzi očami. Zatiaľ aj tak najviac ľudí je poškodených z nedbalosti lekárov a nie šarlatánov a to je naozaj hanba. Ľudové liečiteľstvo sa dá upraviť veľmi jednoducho - legislatívne. Ale lekárovi čo????

JAR

pre MOPO -
pozor - nie na obhajobu mjaníka -
Chcel by som k akupunktúre pre ozrejmenie povedať to, že táto stará naozaj niekoľko tisíc rokov overená liečba
má multispektrálne pôsobenie a dosah, kde ešte súčastná medicína nedošla. No na druhej strane súčastná medicína prostredníctvom svojej ištitucionalisticky vedenej terapie môže zachrániť a aj zachraňuje životy ľudí hlavne pre svoje materiálno technické vybavenie, ktoré ale zostrojili väčšinou práve inžinieri.
K akupunktúre by som chcel ďalej uviesť, že je to iba malá čiastočka z praktickej terapeutickej metódy tradičnej čínskej medicíny teda TČM.
TČM má ale základy vo veľmi a to naozaj zdôrazňujem veľmi obsiahlej tzv. základnej teórii TČM, ktorá tvorí základ pre budúceho dobrého liečiteľa resp. doktora TČM. Tieto základy sú hlavne založené na niekoľko ročnom štúdiu a praxi oveľa dlhšom ako klasická medicína. Terapeut v tomto odbore teda majster - doktor je naozaj vedcom či umelcom. Ale aby niekto tohoto levelu dosiahol potrebuje podľa mňa desaťročia driny jednak po teoretickej ale i praktickej stránke.
Pre príklad by som uviedol, že nie každý absolvent konzervatória bude ako Paganíni, Bach, Schopen ... ale, bude iba radový koncertný hráč t.j. hrať podľa niekoho návodu, tak, ako aj v iných odboroch nevynímajúc ani lekárov.
Doktor akupunktúry čo ľudia nevedia nepracuje s technikov - prístrojmi, ale využíva všetky zmysly svojho tela na stanovenie diagnózy, ako keď degustátor hovorí o nasatom dúšku vína čo podrobne popisujú základy TČM. Keby si niekto vedel predstaviť, ako je to ťažké pre príklad len literatúra obsahuje niekoľko tisíc strán diel. Čo musí vedieť ale ako otčenáš a ešte ale nadôvažok mať prakticky zvládnuté a dlhodobo v praxi overené.
Neviem či v čechách a na slovensku sa niekto takýto vôbec vyskytuje.
Niekedy cca pred rokom dávali v TV príklad úraz 15 roč. chlapca v nemecku, ktorý po havárii bol mentálne i telesne postihnutý s tým, že všetci lekári slávni nemecký neurológovia už nad ním zatvorili knihu. Do slovenskej TV to dali preto že naozaj jeden Dr. akupunktúry toho chlapca dal tak na nohy že chlapec bicykloval na jednokolesovom artistickom bicykli - úžasné - komentovali to aj naši slávni neurológovia - KLADNE bez komentára.
Samozrejme že nie všetko sa dá takto vyliečiť, iba uchopiteľné, teda to čo je možné ešte uchopiť a to musí rozoznať iba majster DrTČM. Medzi ďalšie praktické liečebné systémy ktoré využíva TČM je akupresúra ucha, bankovanie, moxibuscia, tuina - masáž, fytoterapia, ale aj duševné cvičenia Tai Chi a iné - proste jang šeng - pestovanie života t.j. celý spôsob života - profilaxia- prevencia. Ak toto niekto vie tak pred ním smekám klobúk a je naozaj dobrý. Ale hrať sa na body a akupunktúru vie každý dokonca dnes už vznikajú aj dvoj a troj dňové kurzy moxy, akupresúry a pod./ preverte si to na internete/ - čistá komercia a liečitelov bude milióny.

mjanik

anjel,vďaka,ale musím upresniť,že to nie sú moje názory,ale doporučenia z teorie akupunktúry , ktoré mám veľa krát overené praxou.Tie ,ktoré nemám overené , tu neudávam.Píšem to preto,aby chorí ľudia vedeli,že je tu aj takáto možnosť.Prosím neberte ma ako ľudového liečiteľa,som vysokoškolsky vzdelaný (ing) , akupunktúru som si naštudoval(ako samouk) ako ďalší odbor z nemecky písaných kníh a časopisov,pretože za socializmu u nás nebola dostupná literatúra-teraz už literatúra je,teda nie som človek ktorému to bolo "dané",ale musel som to a musím stále pracne študovať a overovať paxou

JAR

ešte pre fitku a tinu:

K bolesti, ktorú udávate že sa manifestuje v krížovej oblasti ovšem ak správne charakterizujete a opisujete danú oblasť čo si veľa ľudí mýli a pri vyšetrení ide o driekovú oblasť, tak chcem Vám len povedať, že príčinu, ktorá vyvoláva bolesť prejavujúca sa v oblasti chrbta sa nedá len tak ľahko určiť. Prečo ? Lebo: príčiny vzniku choroby teda "etiológia" pri bolestí chrbta a jeho častí sú multifaktoriálne a preto sa ťažko ndiagnostikujú. Podľa charakteru ochorení chrbtice sa etiologia ochorení rozdeluje na:
1/ interný a reumatoidný charakter teda buď sú prenesené z vnútorných orgánov alebo sú priamo podmienené zmenami vnútorného prostredia metabolizmu......
2/Neurologické ochorenia.......
3/Traumatické príčiny ochorení chrbtice........
4/ Hypermobilita.......
5/ Svalová dysbalancia.......
6/ Neurogénne reflexné bolesti chrbtice pri ochorení vnútorných orgánov tzv., viscerokutánne reflexy
7/ Kongenitálne teda vrodené nie ale zdedené anomálie- lumbalizácia, sakralizácia, spina bifida, hemivertebra, Sprengelova deformita......
8/ Získané deformity - hyperkyfóza morbus Scheuermann, hyperlordóza.....
9/ degeneratívne zmeny na kostnom tkanive na intervertebrálnych kĺboch na platničkách na väzoch na svaloch a na perioste.....
10/ primárne nádory a metastázy...
11/ Osteoporóza a/ akútne bolesti
b/ chronické bolesti
12/ Špecifické a nešpecifické infekcie...
13/ Psychogénne príčiny.....

Tie bodky znamenajú že ku každému sa dá ešte pripísať na niekoľko strán textu, takže si môžete živo predstaviť z jednej otázky chcieť od niekoho aby vám mohol diferencovať diagnózu resp. odborne poradiť. To sa dá len po podrobnom vyšetrení a odobratí anamnézy.

Pri oboch vami popísaných príznakoch by som povedal že sa pravdepodobne jedná o LIS.

anjel

Ľudia ! Žijeme v treťom tisícročí a každý predsa má nárok na svoj názor. Neberme to teda ani mjaníkovi.

JAR

K tejto diagnóze by som Vám mohol veľmi veľa čo povedať no neviem Vašu anamnézu, ktorú je potrebné dôkladne odobrať a potom sa dá aj niečo k veci uviesť. Zaoberám sa činnosťou v tejto oblasti a ak by ste ma kontaktovali, tak Vám viem viac povedať resp. doporučiť aj odborníkov. Kontakt na mňa získate po zadaní si môjho mena a priezviska do googla: jaroslav nečada. S touto vašou dg. je potrebné si dávať pozor hlavne na rôzne šarlatánske výkony, kde pri manipulačno-mobilizačnom výkone do torzie, by mohlo dôjsť ku vážnemu poškodeniu platničky so syndrómom tzv. kaudy a k ochrnutiu. Preto ak by Vás aj niekto naprával nie do torzií. Pre hodnovernosť týchto výrokov sa aj opieram o odbornú lit. kde Doc.MUDr. E.Rychlíková CSc., svetová kapacita v danom odbore a profesorka na lekárskej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe popisuje vo svojej odbornej knihe "Manuálna medicína" na str. 445 - 446, ako ortopéd lekár nezodpovedným prístupom a zlou manipuláciou poškodil pacientku, ktorá nemusela byť operovaná bez jeho výkonu.

dennie

No,čítam,že je tu platničkárov neúrekom.Aj ja mám problémy.Nie je tu niekto z Košíc?Poraďte dobrého akupunkturistu,lekára.Ďakujem.

lea

na kramaroch urcite nie, moju kamosku tam poriadne dokatovali pri operacii. tam sa nerochirurgovia specializuju na operacie mozgov, platnicky vobec nie su v centre zaujmu