Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ty si uz len odbornik, inzinier, ktory sa akupunturu ucil z kniziek, som zvedavy, na kolkych pacientoch si trenoval.
Mjaník Akupnktúra môže pomocť len pri uvolnení svalstva ale pri degenerácii platničiek a stavcov sú to zbytočne vyhodené peniaze Tam neostáva nič iné len denno-denne cvičiť a vyhýbať sa prievanu
a veľkým stresom To je môj názor
Lisien mi platničkári či chrbtičiari fakt cítime počasie a jeho zmeny momentálne ma bolí "každá kosť" po 12 h sedení v práci sa bojím ľahnúť lebo sa nebudem vedieť postaviť/
-mám bolesti ako kedy a podla počasia,viac ma trápi pravá noha tá mi dosť trne .neviem fakt čo spraviť°;
no najlepsie to bolo u nas u pracovnej lekarky, ked som jej povedala, ze mam extruziu disku, ona sa na mna len pozrela spoza stola a hovori, ze vy ziadnu extruziu nemate. tak som jej podavala popis MR a ona sa rukami branila, aby to nevidela, a povedala, ze papier znesie vsetko. asi to nechcela vidiet, aby mi to nemusela dat do papierov a dako konat, lebo mam nevhodne zamestnanie pri tejto diagnoze.
tak som tie moje vysledky nakoniec poslala jej sefovi postou a potom on uz zakrocil.
Pivo, tiež nemám dobrú skúsenosť s lekármi, konkrétne s neurológom. Ked som bola na kontrole a hovorila mu, že mi tŕpne noha, podlamuje sa mi a neviem normálne chodiť, do karty mi napísal, že sa cítim dobre a som v poriadku. Ale vyriešila som to. Zmenila som lekára. Teraz síce za neurologičkou dochádzam, ale stojí to zato. Nielen že počúva, čo hovorím, ale aj sa svojej práci rozumie, čo sa nedá povedať o všetkých lekároch. Predošlý neurológ mi totiž na bolesti predpisoval antidepresíva.
Prajem príjemný podvečer :-)
lisien a máš veľké bolesti?