Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
zaujimavy clanok a rozhovor s primarom zilinskej neurochirurgie o ozone
www.fakty.sk
nemáte pri hernii disku bolesti nôh a slabé nohy? Please
lyzovanie urcite nie. su aj vhodnejsie a setrnejsie sporty.
Ahoj lub, no...lyzovanie by som asi moc neriskovala. Náhodou spadnes a bude to este horsie. Ty mozes davat pozor kolko chces, ale ak niekto do teba narazi, tak je to horsie. Kazdy pohyb si musis dvakrat rozmysliet. Takze taky je moj nazor na vec, ale to sa uz musis rozhodnut ty sama podla okolnosti...
Ahojte, zistili mi prasknutu platnicku a navyse obe su vysunute. Chodim na rehabilitacie - elektrika, masaze. Boli to , ale bolest je znesitelna...a tak som sa chcela opytat, myslite, ze lyzovanie je vhodny pohyb pri tomto? Nazory lekarov sa rozchadzaju ked sa ich na to pytam. Mate s tym nejake skusenost? Dakujem.
jaj a zabudol som, tie cviky co posielal dodes opakujem kazdy 10 krat. V NZ mi povedali, ze uz na 7 den po operacii mozu mlady ludia davat 10 cvikov. Tych 4-5 je napisanych vseobecne pretoze hernia sa robi ludom roznych vekovych kategorii.
dodes, ja mam tieto iste cviky z NZ. Zeme som sa prstami pri 32. dotkol po cca 20 dnoch od operacie. Problem nebol ani tak v driekovej casti ako v tahu v nohe, ktoru som mal predtym strpnutu /pred problemami som sa dotkol zeme v predklone v pohode dlanami/. Tuto zostavu cvicim vecer. Rano cvicievam zostavu, ktoru mi dali na rehabke v dalsej nemocnici - nahovoril to p. Chudik, je to na CD a ma to dva cca 25 minutove bloky. Tie kazde rano obmienam, cize jedno rano 1. blok na dalsi den 2. a vecer brnensku zostavu z NZ.
Chcem sa vas, co uz rehabilitujete po operacii - po akom dlhom case po operacii ste zacali plavat, bicyklovat, BEHAT, cvicit cviky ako kliky, brusaky, zhyby na hrazde, budem rad za rady, pretoze to co mi povedali v NZ a co mi hovori moj neurolog a moja "rehabilitacna" sa dost rozchadza.
dakujem.