Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Lea myslím si,že máš pravdu ži si za to môžeme aj sami že sme zanedbávali cvičenie,ale nie plne
aspoň v mojom prípade som stále cvičila chodila pešo alebo na bicykli do práce. Chyba je v našom zdravotníctve, pretože už pri prvých problémoch v detskom veku mali upozorniť rodičov k čomu môže viesť hypermobilita. Už v 20-ke mi predpovedal lekár-ortopéd vozík ale žiadne poučenie ako cvičiť.Potom mám tri deti,ktoré sú dospelé a ja mám 46 rokov. Operovaná na platničku som bola v roku 2004. Pritom som mala zlé skúsenosti s lekármi Po rokoch nálezov mi povedal že rentgén je čistý bez nálezu a ja som mala neskutočné bolesti. O tri týždne CT bolo s masívným nálezom extrúziou disku s obsahom sekvesrou a utlakom dvoch koreňov. Po operácii v Nových Zámkoch mi povedali, že to bolo takmer po funuse a čudovali sa že nemám vetší problém a hýbem v pohode s nohami "chvála Bohu" Bolesti sa vraj už nezbavím,ale môžem fungovať a pri vetšej opatrnosti a 40 minútovom dennom cvičení existovať.Ak by som prestala svalstvo stuhne. Občas masáže a vaňové kupele.Svoje deti som už upozornila čo ich čaká a ako sa majú o seba starať. Upozornil ma na to reumatolog aj keď nie som reumatik.
Uz je to trapne osocovat zo vsetkeho mjanika. Problemy, ktore mame sme si mnohi do velkej miery zavinili sami, ja som cele roky nosila vysokanske opatky a vysedavala dlhe hodiny na zadku v praci, chrbtica mi bola uplne ukradnuta. Neda sa ocakavat, ze teraz niekto smahom ruky odstrani nase trapenie, na ktorom sme cele roky usilovne pracovali, netreba od akupunktury ocakavat zazraky, myslim, ze tieto bolesti su upozornenim tela, ako sme sa malo onho starali. Zdravie si treba tvrdo vydriet cvicenim a zmenou sposobu zivota, tot moj nazor, nie sa tvarit urazene, ze akupunktura nepomohla.
Joj8, dobrý nápad, posielať mu účty. Škoda, že nemám číslo tej ženy, čo som sa s ňou stretla v kúpeloch a aj napriek akupunktúre musela podstúpiť operáciu, inak by bola ochrnula. Tá by sa tejto ponuke určite potešila :-))
Gloria úplne s Tebou súhlasim,pisal so to mjanikovi ale velmi sa na mna urazil,že som hlupák.Nech každy skúsi aspon 10krát akupunktúru ale ak to neprinesie efekt tak mu treba poslať účet ak pomôže verejne sa mu ospravedlniť,možno je to hlúposť ale ak tvrdi,že pomôže každému nemaá sa čoho báť./môže každému odporučiť odborníka v danom okoli ak ma o nich prehľad/ treba skúsiť fakt všetko.
Mjaník, ty si fakt úžasný. Takže akupunktúra odstráni problémy??? To mi chceš povedať, že vyrieši problémy s mojimi vydratými stavcami, že ich nedajbože vylieči? Alebo že odstráni deformačnú artrózu traversosakrálneho spojiva??? Alebo po nej zrastie prasknutá platnička? Vieš, je pekné ak veríš tomu čo robíš, ale nie je dobré, že si maniak. Žiadna metóda nemá 100%ný účinok, nech tvrdíš čokolvek.
Všetkým prajem vela zdravia :-))
Caute Platnicky, vidim ze diskudia s Mjanikom stale pokracuje:D
A aj problemy s neurologom mame viaceri :(, no niet sa comu cudovat, na Slovensku...
Ja by som mala nastupit na tu neurologiu v pondelok (ak uz budu mat volne..), ale kazdy ma odhovara, ze len obstzreky a same ihly ma cakaju, tak sama neviem. V robote mame dovolenku, takze este aj cez dovolenku budem v spitali:((
Operacia je uz definitivne zrusena, no praca ktoru robim mi skodi, jak dojdem domov, bolesti su prec,ach jo...No uzsi nemozem dovolit vymeskat, vyhodila by ma moja sefka:((
tak sa drzte a rehabka bola super!
mjanik, ak má už niekto poškodenú platničku alebo stavec, čo tam asi tak opravia tie tvoje ihličky
ále chlapi, viete ako sa to deťom hovorí: Múdrejší ustúpi