Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mariana

No...operovali ma v septembri a v januari som nastupila do kupelov. Dlho po operacii mi behanie robilo dost problem, ani mi to nedoporucovali. Ale teraz mi to uz nerobi problem. Cvicila som klasicky stacionarny bicykel, hlavne cviky na spevnenie brucha, ale vzdy som musela mat pevny chrbat, tzn. oprety o operadlo..vzdy. Cvicila som aj pilatesa a teraz si cvicim sama cviky ktore ma naucila fyzioterapeutka. Ale hlavne pracujem s fitloptou a spevnujem bruho-chrbat(korzet. A citim sa v uplnom poriadku, uz som dokonca aj lyzovala

jaz

diky za odpovede.
no par este mam. Ako dlho po operacii si bola v kupeloch?
Ako dlho po operacii si mohla uz cvicit v posilovni a co?
Ako to je s behom? Behat alebo nebehat?
Cvicis stale od operacie?
dakujem

mariana

Ahoj Jaz, ja som tiez po operacii. Rok a pol. Ja som normalne sedela asi po 2-3 mesiacoch. Este stale som si netrufla sadnut na bicykel, ale zo zaciatku ti to vobec neodporucam-je tam neprirodzeny ohyb chrbtice a to skodi. Plavanie je vynikajuce, tomu sa budes venovat aj v tych kupeloch. Aj s tymi cvikmi ti tam poradia . Mne ukazovali co a ako mam cvicit. A chodila som do posilovne kazducky den. Take su moje skusenosti. Ak mas este nejake otazky tak sa kludne opytaj

jaz

aha a sediet, no sediet sa dalo uz aj hned po operacii ale je to zakazane.
po prepusteni z nemocnice mi povedali, ze sediet mam len na zachode a pri jedle, inac nie.

jaz

tina, bolo to mikrochirurgicky, jazva velkosti cca 3cm.
PN po operacii 1 mesiac, teraz som este na dovolenke.
domace prace :-), no vsetky asi... len dufam, ze to necita moja zena :-))).
este sa chystam do kupelov a este 2 tyzdne dovolenky, takze ked to zratam tak po operacii som 2 mesiace a asi este 1 mesiac nepojdem pracovat.
Len potrebujem vediet, ci mozem cvicit - plavat, behat, bicyklovat, a cviky s vlastnou vahou - kliky, zhyby na hrazde apod. ak mate niekto skusenosti tak prosim poradte.

tina

jazz, akou metodou si bol operovany v NZ? Ako velka je jazva? Ake domace prace mozes robit teraz? Od kedy si mohol sediet?, si este PN? dakujem za odpoved.

jan. m

zdravim Tinu a Maru.Dnes som bol na ozonoterapii v S.N.VSI.O 5tyznov mam ist na kontr. teraz iba cakat ci to zaberie