Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Dodes

jaz, prvá operácia dopadla dobre, len ja som začal skoro špekulovať s robotou.Okolo nervov som mal nejakú zrazeninu, tak to stvrdlo ako chrupavka.Teraz je už fajn.Dnes som volal s bývalým spolupacientom /prvá operácia/.Aj ten je doma už 6 mesiacov a práve sa chystá do kúpelov. Takže ako z vlastnrj skúsenosti, tak aj od druhých /viď.mariana/, nie je sa kam ponáhlať, všetko chce svoj čas.Len mi už začína hrabať z tých 8 mesiacov, čo som na PN.

Dodes

jaz, tak potom máš ešte len malý problém. Ja mám doma bazén, a už som v ňom neplával 2 roky.Doktor to zakázal.Môžem len sprchu vo vlažnej vode.Zatial žiadne kúpele.
Aj ja som sa po prvej operácii cítil ako ryba vo vode, ale potom to začalo byť horšie a horšie. Rozdiel medzi mojimi operáciami bol presne 91 dní. Pri tej prvej som bol na oddelení s tromi pacientami,ktorí už boli operovaní 2x.Na jar prvý krát a v auguste druhý krát.Je tomu už 6 mesiacov, ale do roboty chodí len jeden/je učiteľ/.

joj8

Mila Beata ma to iste čo sa týka c5 ac6 akurát na pravej ruke dva mesiace v kuse den a noc mi trpol palec pravej ruky ,mimo toho mam to iste aj na ls chrbtici.Ale chcel som Ta utešit v tom ,že mi to moment. prešlo,možno aj vďaka akupunktúte,bol som tam presne 11krát ale mimo toho kopu liekov ,infúzií,elektroliečby.Takže nie som zastancom toho,že aku.. je všemožna to som pisal aj mjanikovi ale treba skusiť všetko čo sa len dá.Čo sa tyka neurochirurgie bol som v KE a BA,liečbu som tu popisal skôr,ktoru mi naordinoval jeden ochotny a príjemny lekar z kliniky v BA.Takže záverom chcem povedať ,že mi niečo s toho pomohlo alebo všetko spolu to neviem konretne čo,ešte som cvičil tzv.metodu podľa Brunkovej to je asi po oper.platničky aj ked som nebol oerovany a dúfam,že ani nebudem aj ked nič nemam vyhrane,praje skoré uzdravenie,je to ťažke na psychiku,poznam to ,take depky ako za tie dva mesiace som nezažil.Ahoj.

mopo

všetci sa riaďme radami mjanika - beata neboj sa akupunkturou sa ti zlomenina určite zrastie a úlomky sa ti samé od seba vstrebú !!! NECH ŽIJE AKUPUNKUTA A MJANIK !!! ešte že ho máme !!! ps: mjanik si otravný

mjanik

beata-čo uvádzaš,to je to najmenej čo dokáže chrbtica,dokáže ďaleko horšie veci, -to je ľahké liečenie

beata

musim este dodat-C5/6,krcna chrbtica-platnicka je napol zlomena aokolo roztrusena, vraj sa to musi vybrat,tlaci to na celu lavu ruku,a mam strpnuty lavy palec

beata

prosim ,mate skusenost-hernia disku C5/6,typu extruzie az susp.sekvester disku.cakam na operaciu v BA.su operacie mimo BA lepsie a kde.za akekolvek skusenosti budem vdacna.coho sa vyvarovat,bat sa operacie,vrati sa to,bolesti som mala velke,cele sviatky v nemocnici.je to v Krcnej chrbtici,vystreluje to do lavej ruky-palca-strpnutie.dakujem za akukolvek pomoc