Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Dodes

mamina42, moja suseda je posudková lekárka v soc.poisťovni a jej vyjadrenie na moju chorobu bolo asi takéto: Operácia je určená na odstránenie zdravotných problémov a nie nato, aby som žiadal o čiast.inv.dôchodok. Ak budem na PN 12mesiacov, mám sa na základe odporúčania ošetr.lekára a zdravotného posudku prihlásiť.Potom možno..../bol som operovaný už 2krát/

mopo

mjanik vďaka, ale mne pri roztrhnutej platničke a vyskočení o 1 cm stačila jedna dobrá rehabilitačná sestra a rok poctivého cvičenia a som v pohode aj bez akupunktúry - čiže z toho vyplýva: ty máš - ako si sám napísal "teoretické" a ja zasa "praktické" skúsenosti

mjanik

áno mopo-ja mám teoretické vedomosti a vyše 30 ročnú prax,ale dporučujem ti siahni po akupunkturistickej literatúre a budeš aj ty múdry...>

mamina42

som po operácii 5 mesiacov, začaala som pracovať, ale viem, že nevydržím pacovať 8 hod. denne. vie mi niekto poradiť ako je to s čiastočným invalidným dôchodkom? vraj ten, kto má operovanú platničku má nárok na čiastočný invalidný dôchodok? má niekto skúsenosť s jeho vybavovaním? napíšte mi prosím mail. dakujem

mamina42

ahojte platničkári, dlho som sem nepísala. Platničku mi operovali v oktobri, po operácii som sa cítila super, kým som neprišla domov. začala ma opäť veľmi bolieť noha,tak ako pred operáciou. Takto som sa trápila 4 mesiace, bola som zufala, čo budem robiť? začala som opäť brať lieky piate cez deviate-nepomáhali. nakoniec som si naordinovala atalargin a noha ma už nebolí cca 3 týždne. teda bolí ma už len trošku tak ako keby som mala svalovicu. lieky už neberiem a nastupila som už aj do práce. ešte ma čaká liečenie a dufam, že to mi urobí ešte lepšie. pracuje druhý den a keďže mám sedavú prácu mám problém obsedieť 8 hod. denne. neviem ako sa to bude dalej vyvíjať. ale kedže som vo veku ku 50. nemôžem si dovoliť ostať doma a ani dlho marodiť. je to hrozné, ked si človek ešte viac ničí zdravie preto, aby neprišiel o prácu:-((( prepáče, ako píšem, ale dávam sem svoje myšlienky, ktoré mi práce prebiehajú hlavou.

julcsa

ahoj.kto mi poradi. ,paramedialna protruzia disku L5/S1 vpravo s utlakom duralneho vaku.foraminalna protruzia disku L4/ L5/ vpravo s utlakom na duralneho vaku, AS zmeny v oblasti brusnej aorty v useku dlhom cca 23 mm. su to CT vysledky,samozrejme bolesti mam.co ma caka,?dakujem za odpoved.

pivo

Jaz ja síce bicyklujem,ale Mariana má pravdu, že je tam neprirodzený ohyb,lebo mne to čiastočne robilo problémy a mala som bolesti- jazdila som do práce na bicykli- a mám sedavé zamestnanie. Vždy som mala bolesti od pása až ku kostrči a nemohla som poriadne sedieť ako som prestala bicyklovať a len cvičím, lebo je zima bolesti v tejto forme pominuli.

pivo

Dodes ja som po operácii po pár mesiacoch mala veľmi zlý a bolestivý stav ale ani kúpele mi nepomohli dokonca aj po troch rokoch od operácie mám bolesti niekedy vetšie a inokedy menšie aj klasická masáž mi to zhoršuje pomáha mi len cvičenie. Do bazénu ísť nemôžem, pretože všade je studená voda a to mi robí zle. Upozornili ma už po operácii, že studenej vode sa musím vyhýbať ako aj prechladnutiu nôh. Prichádza jar tak dúfam, že to bude znova lepšie.