Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

minčo

Drahi platničkári.Môže človek pri protrúzii disku L4/5 a L5/S1,ked sedi a neni opretý padať nosom ku kolenám?Už ma bolí medzi lopatkámi,čo sa stále naprávam.Dakujem.

marta 15

mara prosím ta kde ta operovali a ktore platničky ti menili? ja som chodila na amb bolesti a mne velmi pomohli caudalne preplachy do chrbticea zbavili ma akutnej bolesti momentalne bolesti v klude nemám len nemožem dlhšie sediet mám strpnute chodidlo a nemožem sa zohnut v pondelok mám ist do nemocnice na op a ja stale zvažujem či som sa rozhodla správne

mara

Ja som bola operovaná 2x, 1x mi dali titánovú platničku a po mesiaci ma operovali znova zadnym pristupom. Nikdy by som sa uz nedala operovat, bola to moja najväčšia chyba. Teraz som len na liekoch, skončila som na ambulancii chronickej bolesti, nesedím skoro vôbec, dlhšie neprejdem, niekedy sa mi nedá ani ležať. Doporučujem aj keby ste mali rok marodiť urobit všetko, vyskusať infuzie, rehabilitáciu, masáze, kostrčové obstreky, ozonoterapiu a az ak to po roku nepovoli, potom niečo zvažovať

lurika

marta 15 prosím Ta koľko trvalo od prvej konzultácie po dátum operácie v Za.Dik.V pondelok držím palce.Pred dvomi týždnami bol operovaný môj známy v Za a zatiaľ si pochvaľuje.

gloria

Monika 11,
ked už pôjdeš do kúpelov, za žiadnu cenu sa nedaj strčiť do teplej vody. Uvolňuje totiž svalstvo a ty, aj každý po operácii chrbtice ho potrebuje hlavne spevniť, nie uvolňovať. Aj mne to urobilo zle, takže viem o čom hovorím.
Čo sa týka diskusie, kto je odborník na platničky, mal by ním byť neurológ, neurochirurg, ako aj ortopéd. Ale záleží na tom, k akému lekárovi sa dostanete. Ja som neurológa tiež zmenila, ked mi herniu liečil antidepresívami. A teraz som so svojou neurologičkou spokojná.
Prajem vám všekým vela zdravia a málo bolestí :-)

jana53

Ahojte, spolutrpiaci. Aj ja mam vysunutu planicku L5/S1, ale vraj to netlaci az na koren, tak sa caka... vraj tomusi zriet. Operacia nie je zatial nutna - to bol ortiel z novembra. Absolvovala som obstreky, injekcie, cipky, infuzie. Elektro aj magnetoliecbu - no ani jedno mi nerobilo dobre, muselo sa to prerusit. Takze od novembra sas tym ucim zit - striedavo oblacno, no bolesti krizov, lavej nohy su zavse neznesitelne, najma v noci. Trva mi to uz presne rok. V poslednych tyzdnoch sa to zrazu zhorsilo, podchvilou akoby sa mi v krizoch cosi na zlomok sekundy zaseklo a potom musim vyckat kym sa pohnem bez bolesti. Oblbovaky neberiem, mam problemy so zaludkom. nechcem uz ist k lekarovi, viem, ze mi da zasa obstrek a ja mam hrozu, lebo ma krize bolia. Citala som o Dornovej metode, vraj robi zazraky. Ma tu niekto s tym skusenosti? Pomaha to, alebo naopak? Vdaka vopred.

[zruseny12]

meggie1,no je to smutne velmi...maj sa krasne a ak to bude mozne este sa ozvem....teraz nebudem chvilu pri PC asi tak 10dni.maj sa krasne

mamina42

marianna, ja nesúhlasím, že odborník na platničky je neurológ!!! mne povedal, že preto chodím v predklone, lebo ma ťahajú prsia do predu, a ku pacientke s ktorou som ležala na naurológii volali psychologa vraj to má psychického rázu. Podľa mňa treba ísť na konzultáciu ku neurochirurgovi, pretože oní operujú chrbtice a majú praktické skúsenosti.
Veronique určite chod na konzultáciu k neurochirurgovi, on ti poradí čo bude pre teba najvhodnejšie. Ak ťa nebude potrebné operovať, tak ťa zbytočne operovať nebudú. A ešte ma napadlo veronika, skús ozonoterapiu, si mladá tebe by podla mna mala zabrať. odborníci sú hlavne v ZA.