Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
veronique, tu nejde že či sa poriadne obliekaš ale o to, že pri tancoch Ti rôzne prudké pohyby dávajú zabrať na platničky. Ja som tiež operovaná na platničku ( mám však 48 rokov )a ležala som na pooperačke práve s takými pacientami, ktorý si namáhali platničky ( športovci ). Záleží, čo ti budú a ako operovať. Mne napr. obštikali cca 1/2 platničky ( časti čo mi tlačili na nervy ), takže ju mám oslabenú a musím si dávať už stále pozor aby mi úplne nerupla! potom ma čaká výmena platničky. Ak Ti môžem poradiť,a ak nechceš mať v staršom veku problémy ako mi čo sa sem chodíme posťažovať a povzbudzovať, tak si najdi inú záľubu. Máš pred sebou ešte veľa roka života, budeš chcieť pracovať, mať rodinu a môže sa sťať, že budeš mať veľké probémy a už bude neskoro. Je síce pravda, že medicína napreduje dopredu,ale ...... veľa úspechov v živote Ti prajem
dakujem, jasne-neurolog, ale myslim, ci nie je nejaka klinika alebo co, co sa zaoberaju len tymto.. dakujem este raz velmi pekne.. som z toho trocha v depkach, pretoze tanec je moj zivot..
je to zaujimave, pretoze som si na to davala pozor, nechodila som s kratkymi trickami, ktore odhaluju pupok, vzdy som sa rozcvicovala..
Babenky.Ja som po operacii 5 mesiacov.zovu idem na MR/asi nieco nie je v poriadku/a potom by som mala ist do kupelov14.6.Ako tak citam, tak mam docela strach, ze ci pridem po svojich domov,ked mam este stale problem a uz 5 mesiac nemozem sediet.Len stojim a lezim.Podla tychto prispevkov som prisla na to, ze som asi v peknom,, prusvihu".
mariaa, teraz som došla z nočnej zmeny, ani neviem či som viac unavená alebo ubolena. píšeš mi z duše. presne to prežívam aj ja. navonok možno ani nie je vidieť, že nám niečo je. ja sa citim skvele, ale ked nohy vypovedaju poslušnosť, bolia križe, hned ma to vráti do reality. je to veľmi smutné že v treťom tisícročí človek sa musí takto trápiť a nemože si pomocť, vlastne nedokážu mu pomocť ani lekári.
megg1ie1,no asi nam nic neostava,len sa s tym zmierit a zit s tym...to mi povedala aj neurologicka-len musite sa naucit s tym zit-mam esovitu skoliozu,osteochondrozu,spondiozu ,nejaky vyraz este ,ale nemozem to ani precitat z nalozou z rontgenu,tetaniu /z nedostatku vapnika/ este nejake zdr.probl.nechce sa mi vypisovat...ja by som ani nechcela ist na dochod.ale ani si nemozem najst taku pracu pre seba,teraz ako som zacala chodit do prace len druhy mesiac a uz citim,ze sa mi stav zhorsil v niektorych veciach a aj tam je praca,ked nemozem vsetko robit a potom cloveka len pohadzuju ako spinave pradla....nebola som nikdy na to zvykla,lebo ja som nikdy nemala problem z pracou a teraz nemozem hoci ,co robit...a ty zdravi na cloveka potom pozeraju ako keby som bola leniva, alebo si vymyslala/NEVYDRZIM 8HOD.SEDIET, ALE ANI 8hod.stat praca potom cloveka ani nebavi...:0(((......ale doma tiez nechcem sediet....lebo som uz dlho doma...a radsej by som pracovala,ale IDEALNU PRACU NENAJDEM-PODLA MOJHO ZDRAV.STAVU....TAK, CO S NAMI?ANI TAK ANI TAK....TERAZ V TEJ PRACI SOM VYDRZALA TYCH 8-9HOD.ALE BOLA SOM TAKA DOBITA,ZE POSLEDNU 1-2HOD.DO SICHTY SOM UZ BOLA AKO NAMESACNA A ROBILA SOM NA SILU,VSETKO MI PADALO Z RUK A LEDVA,ZE SOM DOSLA DOMOV A TO SOM ESTE CESTOVALA 30KM AUTOBUSOM...A TEN AUTOBUS NEJDE STALE PRAZDNY...TAM MAM TIEZ PROBLEM,KED JE VELA LUDI ZLY VSDUCH TAK MI PRIDE TAK ZLE...ZE KONIEC...JE TO HROZNE,ALE KTO TO NEZAZIL NEPOCHOPI...MUSIME STALE NEJAK S TYM BOJOVAT,INE NAM NEOSTAVA...
Ahojte platničkári! Ja idem v pondelok na operáciu platničky L5/S1 a keď čítam príspevky na fóre, tak mám z toho hrôzu, pretože každý má len negatívne skúsenosti. Ak je medzi vami niekto, kto po operácii môže normálne fungovať bez väčších obmedzení, prosím, napíšte, budem rada. Všetkým vám prajem veľa bezbolestných dní.