Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

marta15

adrianka chápem že po operacii možu byt bolesti každý to vníma individuálne záleži aký máme prah bolestí . ja by som sa chcela spýtat ako dlho si po operáciia ako sa cítiš teraz

monika h.

mamina42, v čom spočíva cvičenie Brunkovej? môžeš napísať príp. aj nejaké konkrétne cviky? môžeš aj na mail - diky za odpoved

mamina42

marta 15, máš pravdu, mňa operovali v akútnom štádiu. A asi som mala šaťastie v tom, že po konzultácii som asi po mesiaci prišla na neurochirurgiu v takom satave, že ma tam hned nechali(bez objednania) a operovali ma medzi objednanými. Po operácii mi doktor povedal, že som mala platničku v stave na výmenu, no kedže som nebola objednaná, nemali ju pre mna objednanú, tak mi ju len "oklieštili" a mám si dávať pozor. Možno vraj vydrží možno nie. Ale som rada, lebo sa mám oveľa lepšie a ked pride čas ze mi ju budu musiet vymeniť, tak už budú dufam novšie poznatky. Ak môžem niekomu poradiť, kto sa rozhoduje aké kúpele absolvovať, tak mne veľmi pomohli v Kováčovej " Marína". Je tam veľmi milý personál, doktori chodia na vizitu, nenútia tam cvičiť napriek bolesti a veľmi mi na boľavý chrbát pomohlo cvičenie Brunkovej.Po tomto cvičení sa cítim veľmi ľahko a uvoľnene.

ea-ha

pre mara - je to pravda, niekomu sa to ujme, pre niekoho to môže byť cudzie teleso v tele,- alebo babracky zooperované..... štatsisticky zo 100% operovaných sú úplne fit cca 25% ostatný buď s miernymi poťiažami to je ten lepší prípad ďalší sú odsúdený na pospas liekov a tohto nedokonalého systému nakoľko tento obor neurochirurgie je v plienkach... o plnom invalidnom ani neuvažujte,max. čiastočný. pre marta 15 pri tvojom náleze neni očom, ja som niečo podobné, na výber nemáš nakoľo ti to musí riadne tlačiť na nervový koreň... buď sa to podarí čo ti samozrejme prajem! všetko záleží aj od tela ako sa s operáciou vyrovná čo píšu kolegine! keď môžem poradiť, ja som bol na konzultácii v ružomberku, nové zámky, žilina, obehaj toho viac myslím lekárov vypočuj si ich, a potom sa rozhodni.

mara

Mne menili platničku za titanovu L4-L5, ale mam sa 1000x horšie. Je to zákrok do tela, cudzie teleso a moje telo sa s tym asi nevie vyrovnať.

adriana

Ja som bola operovana v ziline, pristup lekarov bol dobry, len akurat kvalita sa nevydarila, sestričky nemaju velmi šajn, ako s pacientom narabat, ked mu treba sa otačat a tak, doporučujem skôr nove zamky, ale skôr ziadnu operaciu. Kazdy si mysli, ze mne sa to zlé nestane, aj ja som si to hovorila. Môze byt 99% operacii uspesnych zo 100, ale čo ak vy zrovna budete to 1%?
Ja som po operácii mala také bolesti, ze som nedokazala ani zaspať, za noc som užila 3 tabletky stilnoxu na spanie a po hodine ma uz bolest budila. Take bolesti som v živote nemala.

marta 15

Marianka a ea ha ´ďakujem za povzbudivé slová. Už musím dufať že budem aj ja patríť medzi tých šťastlivcov.Je asi výhodou keď je človek operovaný v akutnom štadiu bolesti v tedy je mu to všetko jedno lebo si povieže horšie byt nemože ale keď musím čakat 3-4 mesiace a stav sa trochu zlepšítak človek má obavi aby to nebolo po operacii ešte horšie.mám vysunutie platničky 17 mm ktorá je zalomená atlačí z oboch stran na koreň S -1 je to asi bez komentára. prajem Vám príjemný deň

ea-ha

ja som po operácii cca 3 týždne v žiline L5-L5 hemilami....., mal som tak nuveriteľné bolesti, že som už nedokázal prejsť ani cca 30 m ,súvislo, stáť som nedokázal cca 5 sek., bolesť mi vyrážala do pravej nohy, tvorila sa mi riadna skolióza na pravo... po troch týždňoch súvisle chodím a vydržím stáť v pohode.odporúčam každému, ktorému sa to nezlepší po pol roku pn, aby sa dali operovať, podľa mojho názoru keď majú nález nad cca 7 mm, čo si myslím, že je dosť, ja som mal nález 1,2 mm .... operácie som sa strašne bál, ale teraz v pohode, je to fakt lepšie ako trpieť neznesteľnými bolesťami, akými som trpel ja....

mariana

Marta,

ja som bola tiez operovana v Ziline. Mozem lekarov len odporucit. Naozaj. Zilina, Ruzomberok a Nove Zamky su vraj naj na taketo operacie. Dufam, ze sa operacia vydari a budes v poriadku. Ja sa teraz rok a pol citim super. Mam odrezany kusok z platnicky L5/S1, musim pravidelne cvicit a spevnovat korzet aby mi to zas nepovolilo, ale to uz je teraz to najmenej co mozem pre seba urobit.
Tak ti prajem vela stastia. Ja som dokaz toho, ze operacia moze dopadnut aj dobre....Drzim palce