Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

rex

Mamina 42 , alex patrí rexovi ? , chodíš na pokec cez RP rád by som sa ťa ešte niečo popýtal ak ti to nevadí ?

mamina42

rex, mna chytili prvé bolesti v máji 2007, najprv som chodila na obstreky, potom infuzie ale bolesti sa mi stupnovali (zaujímavé, ze ma neboleli kríže ale bolesti v lavej nohe od zadku po konceky prstov) tak, ze mi uz nepomáhali ani tabletky od bolesti, nenasla som ziadnu polohu, v ktorej mi bolo ako-tak dobre, zaspávala som len od unavy, takze mne uz bolo jedno čo so mnou budu robit!!!!!prosate ja som uz nemala chut ani zit v takomto stave, takze pre mna bola operácia vykúpením. mám stále bolesti ale omnoho lepsie,dávam si pozor, aby som si neposkodila dalsiu platnicku.ale ako tu citam, je to individuálne, niektorých mrzí ze isli na operáciu,ale mna nie a pojdem zase ak to bude potrebné.ja som bola na konzultácii v auguste 07 a operovali ma v oktobri. mozno som mala stastie v nestasti, ze mi nevymenili platnicku za titanovu,ale mi len odstanili casti ktoré tlacili na nerv do nohy, takze ak praaide cas výmeny, uz bude medicina zase pokrocilejsie. drzim ti palce aby ti to dobre dopadlo. ja som chirurgovi verila a som spokojna.

marta 15

alex ja som na pn už pol roka a nemohla som stupit vobec na nohu po troch mesiacoch som bola na ambulancii bolesti kde okrem infuzii mi robili kaudalne preplachy a epiduralne podali Diprophis čo je kortikoid ktorý zmenšuje zápal a opuch po tom mi bolest ustupila čakam na op ale neviem či si to v poslednej chvíli nerozmyslim , lebo kludové bolesti nemám len mám strpnute chodidlo a nemožem sa zohnut po tom čo čítam ako su na tom tí čo su operovaní tak si hovorím že si možem gratulovat a bojim sa aby som po op nebola horšia ako teraz prajem Ti aby si našiel skutočného odborníka

rex72

ahoj mamina 42 , chcem sa ťa opýtať či chodíš do práce a ako dlho si mala problémy pred operáciou? Ozaj a v RK ako si dlho čakala na operáciu_

lurika

Všetky lieky bolesť len zmenšia,treba liečiť príčinu,to znamená ísť k neurochirurgovi.On určí,či stačí len ozon,alebo treba operovať-podľa nálezu.Ja na toto rozhodnutie tiež čakám.

mamina42

rex, len chod na konzultáciu do RK na neurochirurgiu, tam ti určite povedia ako dalej, pretože oní sú tí najkompetetnejší ( oni nás otvárajú a vidia naše platničky). ja som tvoj prípad a som po operácii v RK 6 mesiac. pomohli mi od veľkých bolestí ( bola som už zufalá, teraz pravidelne cvičím ako mi radili, bola som na liečeníé v Kováčovej kde mi tiež pomohli chodiť v vystretá. Mám stále bolesti do ľavej nohy, ale ovela menšie-dá sa to s pomocou tabletiek vydržať. pred operáciou mi tabletky vôbec nezaberali.

rex72

Ahojte všetci čo máme problémy s platničkami , ja som na PN už 5 mesiacov a nič nezaberá . Na MR zistili mediálnu herniu L4/5 , som vybratý na konzultáciu na neurochirurgiu do RK . Ozon som ešte neskúšal . Som už z toho zúfaly stále bolesti a nevoľno . Vedel by niekto poradiť čo skúsiť ? Liečiteľov vynechávam bol som u troch a nič iba som prišiel o peniaze.

mamina42

adriana máš pravdu, že je to tu už aj o reklame. Ja som presvedčená, aby sme si tu radili a spolu prekonávali naše problémy. Tie prostriedky čo tu "reklamujú" pomáhaju od bolesti, ale podstatu problému nevyliečia. Možno asi len ozonova terapia niekomu pomôže, kedy dôjde k zmenšeniu výdute platničky vplyvom ozonu.