Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

joj8

Nebol som na marodke,trvalo to asi 3 mesiace,kym sa to znormalizovalo a som somar,že som nešiel na marodku,nikto si to nevaži,na človeku neni vidno že Ti trpne noha či ruka,ved simulant,mnohí pozeraju na peniaze ale to sa nevyplati,nechce sa mi cvičiť ale zato poctivo plávam a sauna mi robí dobre a hlhodobo užívam Reparil.Ak maš nález tak určite treba vyhladať neurochirurga,mne napisal komplet liečbu v BA/pár strán vzadu som ju písal a cvičil Brunkovu,to je metoda po oper. plat/.

rex

Joj 8 , bol si aj na marodke a ako dlho ti trvalo kým si bol v normále. Ja keď som bol u neurologičky tak mi povedala tak za týždeň dva ste v normále prešli 3 mesiace a som na tom rovnako preto som sa odhodlal ísť na neurochirurgiu nech poradia čo stým.

joj8

rex,v zasade sa zhodli,všetko treba riešiť najprv konzervativne/inf,inj,rehab,ja som skušal aj akupunkturu,prešlo to ale nemam vyhrane/ V Ke a Nz su skôr hned za opereraciu v Ba až po vyčerpani všetkych tychto konz.postupov.

tina

Ahojte, som necele 2 tyzdne po operacii platnicky hernia disku L5-S1 20 mmm, bolesti boli hrozne, noha trpla, no strasne, ved viete o com hovorim, teraz je to ovela lepsie, som bez liekov, noha este boli, ten nerv bol velmi pritlaceny a hlavne dlho, takze podla lekarov bude trvat mesiace kym sa znovu obnovi,(ak to bude zasa tak ako predtym - dufam). Mam ale problem aj s dalsou platnickou ktora je tiez prasknuta a vysunuta 5 mm, lenze s tou sa zatial nic nerobilo. Cvicim kazdy den pokial sa mi da pre bolest v nohe. Dufam ze vsetko dobre dopadne, podla lekarov operacia prebehla dobre, operovali ma v NZ.Tiez som pred operaciou skusala vsetko mozne, oddialovala som ju pokial sa dalo ale na druhej strane ten nerv bol dlho pritlaceny tak dufam ze sa obnovi. Drzim vam vsetkym palce.

jana30

Ahojte, pisala som sem uz davnejsie, herniu disku v segmente L5/S1 mi zistili v januari 2007, vyskocena platnicka mi tlacila na nervovy koren, mala som bolesti v lavej nohe, od kolena dolu som ju mala strpnutu a uplne slabu. Po rehab. a infuziach sa mi to zlepsilo, aj ked prva reakcia neurologa po prezreti CT snimku bola, ze to treba operovat. Vyse roka chodim k sukromnej fyzioterapeutke na masaze - tzv. makke techniky a cvicim Pilatesa poctivo kazdy den. Citim sa relativne dobre, po celodennom upratovani ma pobolievaju krize co prejde po cviceni. Mam 31 rokov, som bezdetna, mam 2 mesiace pred svadbou a planujeme dieta, chcem sa spytat, ci tu nie je niekto, kto s touto diagnozou prezil tehotenstvo a porod?

monika h.

čafte, ja som mala nález 10 mm (L4/5), a zabral mi ozón, síce až na tretí krát, ale zabral, fakt odporúčam vyskúšať pred operáciou aj toto. Po poslednom ozóne som teraz rok a pol a fungujem úplne normálne ako predtým.

jana53

Sorac, ze Vam vstupujem do debaty, ale fakt by som Vás prosila o odpoved na moju otazku z minula: ci niekto nema skusenost s Dornovou metodou? Nasla som na inom fore, ze to platnickarom pomaha...

joj8

Presne to plati ako to opisala ea-ha,ja osobne som bol v Ke Prof.Šulla a v BA DR.Džubera,sú super.Čo sa tyka diagnostiky tak jednoznačne magnetická rezonancia.

ea-ha

presne tak, ako píšu kolegyne... keď sú vačšie nálezy, tak nepomože ani biolampa ani nič podobné....keď ma niekto nález vačšší ako 5 mm a tento tlačí na nervový koreň, nepomože žiadna lampa, a ozón si myslím tak na 50% ....všetkým odporúčam na začiatku problému ísť na vyšetrenie na magnetickú rezonanciu tá je najpresnejčia, ako doplnkové navrhujem CT vyšetrenie a následne by som sa išiel poradiť k neurochirugom, ale nie k 1 ale k viacerým. Odborníci Mačuga -Žilina fakt suprer,,prof. Rudinský-Nové Zámky,Džubera odborník z Bratislavy..Na základe konzultácie prijať najlepšie stanovisko z lekárskeho hľadiska...treba dúfať v dobro, a že všetko dobre dopadne..