Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Protrúzia-hernia má rovnaký výnam.Rex 72,nie som ešte po operácii,som od marca na pn po hospitalizácii.Na CT mám dve hernie a v máji idem na mag. rez.No a potom budem už len čakať,čo dalej,ale op.sa asi nevyhnem.Clovek si pomáha ako vie lieky,cviky,infúzie,kúpele, ale asi to nestačí.
protrúzia znamená vysunutá platnička, aspoň tak som to vyčítala na nete.bolesti sú niekedy tiež neznesitelné,bola som na jednom vyšetrení v NÚRCH v PN a tam sa ma lekárka spýtala,že či p.dr.nehovoril o operácii. tak neviem,ale zatial by som vyskúšala všetko iné len nie operácia.
Ahoj lurika , neviem tvoju diagnozu iba som pochopil že ťa operovali a máš ešte jednu platničku pos. kde ťa operovali a čo presne si mala ?
Gumajz , čo je to protruzia ja mám herniu ale na operáciu ma neposlali a doktor mi vypísal kúpele len si to treba zaplatiť mne to prišlo ale nejdem nikam lebo stav sa mi zhoršil a čaká ma zrejme operácia. Pokiaľ nebudeš fit tak kúpele ti nepomôžu.
Gumajz,ja som bola v kúpeloch v sept. v Trnčianských Tepliciach,bolo mi lepšie asi 3 mesiace,dnes vidím,že to boli zbytočne vyhodené peniaze .
no ja mám protrúziu disku L5/S1 5 mm a mne neurolog okrem liekov a injekcií nenavrhol nič, je však pravda že bolesti nohy nemávam tak často ked si dávam na seba pozor,ale ked sú tak to stojí zato.chcem ísť na kúpeľnú liečbu,neviem či mi to pomôže
Joj8, bol som na konzultácii u neurochirurga a ten navrhol operáciu , nechcem sa robiť múdry ale ak máte nález hernia disku a pod. treba sa ihneď obrátiť na neurochirurga nie som zastánca operácie , že treba hneď ale vidím to na sebe keď som už skúsil všetko a nič stav sa len zhoršuje a lieky od bolesti treba brať stále. Treba si to premyslieť ja idem ešte na MR a znova k neurochirurgovi ak povie operovať súhlasím lebo sa už idem z tých bolestí zblázniť to je môj názor.
dakujem velmi pekne.. dlho som sa neozvala, ale nebol cas.. od vcera chodim na infuzie do ambulancie.. na tu ozonoterapiu sa spytam, bo konecne som nasla lekarku, ktoru moj problem zaujima..
Ahojte, mne povedali ze ta ktoru mi urobili L5-S1 bola 20 mm a to ze bolo velmi, druha je 5 mm L4-L5 a netlaci na koren nervu tak s nou nerobili nic, ked budem cvicit a davat si na seba pozor, nejaky cas vydrzi, kolko mi nepovedal nikto. Mam doma skoro 2 rocne dieta a este by som jedno chcela, tak neviem dokedy to vydrzi.Ale nedalo sa vyjednavat som rada ze mam aspon tu jednu urobenu, lebo tie bolesti uz boli hrozne.