Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

lurika

Raduška ,neteší ma Tvoja choroba,ale skutočne si ma potešila,mám tiež dve hernie a predstava,že by sa mala každá riešiť osobitne ma privádzala do zúfalstva.Cítala som,že si sa i tak dvom operáciam nevyhla,ale dúfam,že teraz je to už lepšie.

raduška

Tina ja som mala tiež vysunuté 2 platničky a doktor mi hneď povedal, že budú operovať obidve lebo sa bál, že ak z operujú len jednu tak bude robiť problémy tá druhá.

jana53

Dnes ráno som si povedala, že už mám toho šetrenia sa dosť (okrem pár cvikov po hranicu bolesti na chrbte každe ráno)a vybrala som sa v robote pešo po schodoch na 4. poschodie (pred rokom, kým mi začali tieto problémy s platiničkou L5/S1, som to zvládala niekoľkokrát denne bez problémov). Fakt mi chýba pohyb, kvôli bolestiam v nohe nemôžem dlho chodiť, s bicyklovaním je koniec už rok, leziem si na nervy. teraz ma to však bolí v lavej nohe viac ako predtym a navyse mi akoby trochu isla ta noha strpnut... je chodenie po schodoch rizikové pri protruzii disku?

tina

pre Jazz
Ahoj, chcela by som sa spýtat od kedy sedis po operacii, a ako cvicis? Mne dali v NZ brnensku zozstavu, ale teraz uz aj tam cvicia s overbalom, mala lopta priemer 26 cm. Porad ako sa co najskor dat do poriadku.

jana53

Mila Jana30, zaujalo ma, ze cvicis Pilates - mozes mi povedat, ci si sa do toho pustila individualne,na vlastnu past, alebo pod dozorom, resp. ci Ti to naordinovali oficialne? Ak individualne, prezradila by si mi prosim Ta ktore cviky? A este podotazka: "makkou masazou" mas na mysli Dornovu metodu? Vdaka Ti vopred: )

mariana

Vlado,
ja som chodila na ozón do ZA. Ozónoterapiu som podstúpila 2 krát. Pichnú ti špeciálnou ihlou priamo do postihnutého miesta - chrbtice. Mne to aplikovali pod CT, aby sa presne trafili do platničky. Tým ti vpustia ozón do vnútra platničky. Ja osobne som sa ani raz nebála - to nebola bolesť, ktorá by sa nedala vydržať...teda aspoň podľa mňa. Tak držím palce

vlado

Chcem sa opytať tých, ktorí boli na liečbu ozonom, že kde resp. ako sa ta injekcia aplikuje./Myslim miesto na tele./

maru

jana 30, mne herniu zistili v júli 2006 5mm, teraz mám 10 mm, som po dvoch ozonoch/cítim kus zlepšenie po druhom/
bolesti krížov mám už od 20 ŕokov, v septembri 2005 som rodila.Ked mi zistili o rok na to herniu, tak mi doktorka povedala, že to už mám dávnejšie, takže možno už aj pred tehotenstvom.Možno , že budeš moct rodit len cisárskym

mamina42

joj8, môžem potvrdiť, že cviky Brunkovej pomáhajú. Ja som po operácii platničky a pri rekonvalescencii mi pomohli hlavne tieto cviky. Som však prekvapená, že Ti robí dobre sauna. Teplom sa uvoľňuje svalstvo spevňujúce stavce a platničky,takže môže dojsť ešte ku väčšiemu vysunutiu platničky. Ale je to individuálne.