Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Monika ,môj nález mediálna hernia L4/5 milimetre neviem ale píše tam s útlakom durálneho vaku. Na neurochirurgii doktor povedal , že to treba operovať o ozone sme sa nebavili. Tento stav sa so mnou ťahá už 5 mesiacov idem ešte raz na MR a potom že mi to upresní čo bude ďalej.
Gumajz,ak Ti nezaberú lieky ani injekcie mala by Ti to navrhnúť sama lekárka.
gloria, ja som nenapisala, aby na operaciu nešiel, ale aby vyskušal predtym aj ine moznosti
Monika, nikdy nikomu neraď, aby nešiel na operáciu. Každý sa musí rozhodnúť sám podla toho, čo povedia lekári a ako sa ten človek cíti. (Keby to bol niekto poradil mojej mame, bola by na vozíku. Operácia ju od toho zachránila.)
rex72, nepísal si aky velky mas nalez, ale pred operaciou vyskusaj aj ozon a najdi si dobreho fyzioterapeuta, mne to trvalo rok, ale dali ma dokopy aj bez operacie (hernia L4/5 - 10 mm)
Adriana , postrehol som , že radíš lurike aby nešla na operáciu. Ty si bola operovaná ? Ja som doma na PN a už od minulého roka mám s chrbticou problémy a zatiaľ mi nič nepomohlo posledná možnosť je operácia na začiatku som si to nepripúšťal ale asi ma to neobíde.
lurika, nie infúzie som ešte nebrala,ja neviem čo si to mám od toho neurológa výpýtať,alebo čo?ako keby sa to upravilo samo dal mi iba lieky a tie injekcie.
Niekedy je lepšie,ked clovek nemá na výber.Som rada,že chodíš i ked s problemamy.Prajem veľa zdravia.
mna operovali v NZ a iba im dakujem za to, ze chodim. Pri autonehode som si zlomila krk, rozdrvena platnicka...Ja som nemala na vyber, bola som ochrnuta, dnes uz chodim, aj ked s nasledkami. V NZ poskytuju aj konzultacie a myslim, ze zbytocne neoperuju...Ale urcite treba najprv vyskusat ine moznosti.
Adriana,ja som brala inf. 2 krát amb.a naposledy som ich brala v nemocnici.Ten ozon tiež zvažujem uvidím ako dopadne MGR a čo povie lekár.