Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

pivo

Adriana mne síce nemerali koľko milimetrov mám vysunutú platničku ale mala som ju už roztrieštenú a sekvestre mi museli čistiť Mala som dva nervy pricviknuté vybrala som asi 30 infúzii pritom som pred začatím veľkých bolestí pravidelne cvičila a bicyklovala aj 10-15 km denne, keďže som mala poškodenú a vysunutú platničku už v 23rokoch
a fungovala som ešte 21 rokov /a mala som tri deti/ibaže s veľkými stupňujúcimi sa bolesťami Operácia mi veľmi pomohla, aj keď ma upozornili,že bolesti neprestanú je to oveľa lepšie a mala som to urobiť podstatne skôr
Len človek nevie ako dopadne
Po operácii mi predpovedali, že do roka sa tam vrátim, to bolo v auguste 2004 Chvála bohu je rok 2008 a ja pracujem na plný úvezok -sedavé zamestnanie - ale cvičím pokiaľ možno denno denne Nie je všeobecne povedané komu operácia pomôže a komu nie - asi vec šťastia???

vlado

Zdravim, me niekto skusenost s autoreparaciou platnicky? Myslim tym to, ci niekto iba cvicenim dosiahol "vcucnutie" vysunutej platnicky naspet medzi stavce.
na stranke www.ceskatelevize.cz

je video prispevok, ktory vraj takuto moznost dokazuje, a telo sa vie samo tohto problemu zbavit tzv. autoreparaciou.
Hovori o tom Doc.PeadDr.Pavel Kolář přednosta Kliniky rehabilitace UK 2. lékařské fakulty a FN Motol a su tam aj snimky pred / hernia asi 10mm/ a po 1,5 roku cvicenia /hernia 0mm/

vlado

Zdravim, me niekto skusenost s autoreparaciou platnicky? Myslim tym to, ci niekto iba cvicenim dosiahol "vcucnutie" vysunutej platnicky naspet medzi stavce.

je video prispevok, ktory vraj takuto moznost dokazuje, a telo sa vie samo tohto problemu zbavit tzv. autoreparaciou.
Hovori o tom Doc.PeadDr.Pavel Kolář přednosta Kliniky rehabilitace UK 2. lékařské fakulty a FN Motol a su tam aj snimky pred / hernia asi 10mm/ a po 1,5 roku cvicenia /hernia 0mm/

vlado

vlado

vlado

mjanik

adriana a ostatné-keby si bola použila akupunktúruje viac ako pravdepodobné,že problémy s chrbticou by sa boli odstránili a mala by si s chrbticou pokoj a bez zrastou!!!!

adriana

Mala som mediálnu herniu 9mm, tvrdili ze je to velky nalez, teraz tam mam velke zrasty, ktoré spôsobuju rovnake bolesti ako vysunuta platnička, ked ti ju len obštikaju, tak ten zvyšok tiez nevydrzí nadlho a pôjdeš na dalšiu operáciu, a dalšia operácia dalšie riziko

adriana

Ked ti nenavrhol neurolog infuzie, vypytaj si od obvodnej lekarky doporučenie na ambulanciu chronickej bolesti, tak dávaju špeciálne kaudálne bloky, ktoré na neurologii nedávaju, velmi pomáhajú. Rex, ty si myslis, ze neurochirurg ma vzdy pravdu? Je to tiez len človek, často sa tej operácii dá predísť. Keď uz si necítiš nohu, tak to je jasne, ze operáciu treba, ale pokial mas "len" bolesti, tak s tym treba niečo iné robit. Ja mam teraz uz po operácii bolesti furt, či v klude alebo v pohybe, tak čo som vlastne tým vyhrala?

monika h.

rex72, mala som zhodnu diagnozu, ide hlavne o to aké je to rozsiahle. Ja som poslala spravu z CT mailom primárovi neurologie vyletelkovi do žiliny na mail. Oni sa rozhodujú aj podľa nálezu, či je to vhodne na ozon alebo nie, on sa mi potom sam ozval a dostala som termin. Držim palec