Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mentilka

prosím Vás vie mi niekto povedat ako je to po operácii s rehabilitaciou v žiline či sa rehabilitačná sestra venuje pac. po operácii alebo dostane len inštrukcie na papieri Ďakujem

Dr jajboli

Gumajz, koľko stojí taký odpružený bicykel? Aj ja mám ten istý problém a tiež mi doporučil neurológ takýto bicykel

gumajz

Jana 53 používam kosmodisk Classic Set.Ja mám tiež protrúziu disku L5/S1 5 mm. Ja bicyklujem, kúpila som si nový bicykel s odpruženou sedankou,zatiaľ mi to nerobí problémy a veľa chodím na prechádzky.Po schodoch to nie je bohviečo a stále ma bolí palec a nohy zo zadu ako píše jahodkaa.

raduška

Jana53 ja som po operácii chrbtice mám 2 titanové platničky a po operácii som 6 mesiacov tiež som rada bicyklovala a tiež mi robil problém predklon, teraz som zainvestovala do nového bicykla kde už nie som tak v predklone a chlapci v predajni mi bicykel vylepšili čim sa len dalo a teraz každý deň bicyklujem a musím povedať že je to super. Dlho som uvažovala či vôbec sa mi ho oplatí kúpiť nie je to lacná záležitosť, ale zdá sa že sa risknúť oplatilo.

jahodkaaa

ahojte, naďabila som na túto tému ako na zavolanie. Mám protruziu L5S1 4 mm. Je to veľa alebo je to zanedbateľné? Lekárka mi povedala dobre a poslala ma na rehabilitácie. Stačí to? Aké máte problémy pri protruzii? Mna bolievajú kríže, nohy zo zadu, palec na nohe. Som rada že nie som sama. Ale riadne mi to vplýva aj na psychiku.

jana53

Vďaka Gumajz, za odporúčanie. Ktorý typ používaš? Classic set alebo Active? A ak ešte môžem podotázku: Aj ty mas protrúziu disku L5/S1? Ktorý šport okrem plávania robíš? Ja som predtým dosť bicyklovala, ale poloha v predklone mi teraz robi zle... A chodenie po schodoch ako znasas? Potrebujem nejaky ucinny pohyb, lebo za posledny rok, co mam tieto problemy, som pribrala 5 kg a musim nutne zhodit, lebo mam vysoky tlak. Dakujem Ti moc!

gumajz

jana 53 ja mám tiež protrúziu disku a ked ma veľmi bolia kríže tak používam i kosmodisk, nie že by to celkom odstránilo bolesti,ale môžem ti povedať že určite ich zmierni.ja som tomu tiež nechcela veriť,ale dosť často ho používam i na chrbticu a vždy sa mi uľaví.

jana 53

Vdaka za varovanie, Monika - to som sa ja pytala svojho casu... Ja mam protruziu disku, takze by mi to asi tiez "pomohlo" k horsiemu.
Este sa chcem spytat: ma kozmodisk zmysel pri tejto diagnoze, alebo je to len reklama?

monika h.

Ahojte, pred časom sa tu spomínala Dornova masáž. Včera som ju absolvovala a dnes sa cítim ako by ma prešiel parný valec. Nejde o masáž, ale o naprávanie vyskočených a posunutých stavcov (nie platničiek). Ak by ste ju chceli absolvovať, odporúčam nedať si naprávať miesto, kde je hernia, lebo ide o dosť silovú a bolestivú metódu posúvania stavcov, takže by vyskočená platnička mohla prasknúť.