Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

luba

Vlado...Spočiatku som cvičila cviky na posilnenie chrbtového svalstva, čo som ale neskôr zanedbala, nakoľko ma dlhšiu dobu nič nebolelo. Takže to že sa mi diagnóza vrátila bude asi následok toho, že som zanedbala cvičenie.

lurika

Klikni na česká televize ukáže sa Ti stránka, chod na dol až za učinkujcich a klikni na spodu-prehrať v plnej kvalite

jana53

Jazz, prosím ťa, kde nájdem tú "brnenskú zostavu"? Už to tu viacerí spomínali, ale neviem sa toho na nete dopátrať - zrejme je to taký "zľudovelý" názov nejakých špeciálnych cvičení...

jazz

Tina:
sediet som zacal (okrem zachodu a jedla) uz nejake 2 mesiace od operacie (najma pri presunoch autom). Po 2 apol mesiaci od operacie som zacal pracovat, cvicit v posilovni a aj plavat (plavat velmi malo, nemam taku moznost).
Cvicievam kazdy den Brnensku zostavu, co nam dali v NZ - tu cvicim vecer celu (cviky s 10 opakovaniami), rano cvicievam cviky, ktore nahovoril p. CHudik (kupil som CD v nasej nemocnici), su tam 2 cca polhodinove bloky, rano cvicim jeden polhodinovy blok + vecer Brnensku. Dalsi den druhy polhodinovy blok rano + vecer Brnensku. Raz zacas posilovna. Ked doma sedim za PC tak na fitlopte (v praci normalne v kresle, ale snazim sa sediet vystrety), v aute pouzivam za krizovou castou podlozku.

Ake cviky sa cvicievaju s tou loptou v NZ?

vlado

Luba: a robila si nieco v tom obdobi ked Ti to akoze zmizlo? Nakolko ta autoreparacia je podmienena prave cvicenim spravnych svalov, ktore odbremenia tlak na stavce a tie potom uvolnia platnicku ktora sa "vcucne" na svoje miesto / aspon som to tak pochopil z toho video prispevku/

luba

Vlado, ja som mala pred 7 r. herniu L5-S1, 7 mm, pred tromi rokmi na základe CT vyše. už hernia nebola. T. č. mám opať herniu ale už 11 mm. Takže buď sa to vtedy napravilo, alebo nebolo dobre popísané CT??

rex72

Adriana , ja netrvrdím , že neurochirurg má vždy pravdu len to že ak je tam nález nech posúdi čo stým či liečbu alebo operáciu.Mne sa na to pozerali v nemocnici 5 alebo neviem koľko ich bolo neurologovia a keď som im tvrdil , že mám stále bolesti ako by som to hovoril do vzduchu poslali ma domov a bolo vybavené . Infúzie podľa mňa pomôžu len na krátky čas bolesti na chvíľu utlmia a po čase sa objavia znova aspoň tak to cítim.