Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

brest

Ahojte,
ja mam herniu disku L5 - S1. Prvy krat som mala problemy pred 6 rokmi. Teraz po 6 rokoch mam recidivu (8 mm). Chcela by som sa niekoho z BA opytat, ci by nevedel odporucit sikovnu fyzioterapeutku. Taktiez ci sa okrem Ziliny a Spiskej robi niekde ozonoterapia.Dakujem

raduška

Jana53 za bicykel som dala 14 000sk a je to značka MERIDA . Má odpruženú prednú vidlu už tým je predok na bicykli vyššie,volant mám nastaviteľný a mám ho najvyššie a pod sedadlo mi dali nejakú súčiastku, ktorá funguje podobne ako odpruženie.

jana53

Moj stary bicykel /mam ho 4 roky/ ma problem, ze na nom treba sediet dost v predklone, preto ma to boli a nemozem bicyklovat. Ty mas vysoke riadidla? Vyrabaju sa vobec take bicykle?

gumajz

jana53 ja nosím kosmodisk iba doma,pri bicyklovaní nie.ono je to dosť vidieť tak ho používam iba doma.bicykel nemám odpružený, iba sedanku a vyšiel asi na 8 tis.Sk.

usmev

Ja teda neviem, možno ste aj absolvovali na rehabilitácii nasvecovanie bioptronom,ale môžem povedať, že to pomáha na všelijaké problémy s chrbticou a kĺbmi.Problém je len v tom, že v nemocnici buď majú málo tých prístrojov, alebo je veľa pacientov a nestíhajú aplikovať viackrát denne je potrebné a každý deň, vtedy pocítite účinok.duratnakatka@zoznam.sk

mariana

Mentilka, po operacii som cvicila cviky ktore mi dali v nemocnici na papieri. Asi az po tristvrte roku som sa rozhodla ist ku fyzioterapeutke...uz mi moje cviky nestacili. Pod jej dohladom som sa dostala do perfektnej koncicie, naucila ma cviky ktore teraz sama cvicievam doma. Snazila som sa kazdy den, ale uz som to zacala trosku zanedbavat, tak som sa rychlo znova objednala aby som sa donutila starat sa o seba stale. Popri tom cviceni mi robievala tzv. makke techniky-masaze zamerane na stuhnute svalstvo okolo rany a driekovej oblasti. A popri tom mi rozmasirovala cely chrbat.
Ani nevies ako sa tam tesim. Vzdy po cviceni sa citim ako znovuzrodena. A k tomu ten pocit, ze robim nieco pre svoju chrbticu, az taka spokojnost.
Ak mas este nejake otazky, tak sa pokojne opytaj.
Pa

jana53

Raduška, prosím Ťa, čo to je za bicykel? Mohla by si ho nejako priblížiť - značka, typ,aké vylepšenia...?

mentilka

Marianka,ˇďakujema ešte by som sa chcela spýtat za aku dlhu dobu t. j. dní alebo týždňou od operácie si bola schopná absolvovať tu rehabku a či to spočíva len v cvičení pod dohladom fyzioterapeuta alebo je tam aj neaký lasér alebo ultrazvuk v okolí operačnej rany na uvolnenie svalstva.

mariana

Mentilka,

ja som bola operovana v Ziline a rehabilitacie som si potom zabezpecovala sama. V nemocnici mi sice dali papier, ako by som mala cvicit, ale radsej som sa zverila do ruk odbornika a citim sa fajn.
Teraz po dvoch rokoch znova idem chodit ku fyzioterapeutke, aby na mna dozrela ci je vsetko v poriadku a cvicim tak, ako treba.
Tak sa drz a vela stastia