Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

vlado

ajka65: zmenila si po operacii zivotny styl. Nakolko recidiva je u hernie disku velmi pravdepodobna az 85% ak sa nezmeni zivotny styl. Zmenou zivotneho stylu sa mysli denne posilovanie chrbtovych svalov , spravne sedenie, znizenie nadvahy.....ak sa tieto zasady nedodrzuju je opakovany problem s platnickou isto zaruceny.
Vies ide o to, ze aj ked vznikne morfologicky nalez - hernia platnicky neznamena to, ze sa jedna o definitivny nalez.Ked sa vytvoria vhodne funkcne podmienky napr.cvicenim,moze nastat vstrebanie, alebo dokonca autoreparacia platnicky.

vlado

ajka65: zmenila si po operacii zivotny styl. Nakolko recidiva je u hernie disku velmi pravdepodobna az 85% ak sa nezmeni zivotny styl. Zmenou zivotneho stylu sa mysli denne posilovanie chrbtovych svalov , spravne sedenie, znizenie nadvahy.....ak sa tieto zasady nedodrzuju je opakovany problem s platnickou isto zaruceny.
Vies ide o to, ze aj ked vznikne morfologicky nalez - hernia platnicky neznamena to, ze sa jedna o definitivny nalez.Ked sa vytvoria vhodne funkcne podmienky napr.cvicenim,moze nastat vstrebanie, alebo dokonca autoreparacia platnicky.

mamina42

luba, vsak zavolaj do RK a opýtaj sa ci stacia CT a snimky. ja som mala MR a na nej bolo lepsie vidiet čo mi je. ale pred operáciou budu pozadovat maag.rezonanciu.

ajka65

Caute!Citam si o vašich problémoch a súcitim s vami.Vie čo to je, sama som bola pred 11 rokmi operovana na herniu disku L4-5/9mm/ v N.Z.Všetko bolo o.k.,len asi pred mesiacom sa mi objavili neznesiteľné bolesti a trpnutie nohy. CT mi ukazalo opat vysunutie platnicky, take iste ako pred operaciou.Zatial beriem len lieky, neurologicka mi nepovedala, ako dalej. Chcem sa opytat, ci ma niekto opat taketo problemy po 1. operacii a doporucit nieco na zmiernenie bolesti. Reoperacii by som sa chcela vyhnut/pokial to bude nevyhnutne/. Dik a drzte sa.

mamina42

luba, číslo do RK : 044 4382778, na tomto čísle sa objednávam ja.Ja som už po operácii. Čakacia doba je niekoľko mesiacov, to záleží asi koľo majú objednaných pacientov. Ja som čakala cca 3 mesiace. To ti povedia na konzultácii, no maj so sebou už aj aktuálnu magnetickú rezoznaciu, aby sa ti termín neodďaľoval.

luba

Vie mi niekto dať kontakt na objednanie sa na konzultáciu do Ružomberka? Prípadne, ako dlho treba čakať na objednanie na konzultáciu ohľ. operácie? Ďakujem

tina

pre jana 53
brnenska zostava je súbor cviceni, ktore som dostala v NZ, najdes ich aj na tomto fore, niekedy v januari tu bola cela zostava cvičeni, napisal to Jazz, tak skus trosku polistovat dozadu na tomto fore. Ak nenajdes tak mi posli mail a ja ked budem moct sediet dlhsie pri PC ti to poslem, zatial pisem po leziacky.

jaz

tina,
plavat cca po 2,5 mesiaca od operacie.
bicykel chcem zacat teraz to je cca 4,5 mesiaca od operacie.

ja som mal opacny problem, pocas PN som schudol :D