Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

kamilka

Dakujem za mile odkazy. Nechcela som nijako znevazovat potrebu tohto fora, len som sa chcela podelit so skusenostou- ked mi zacali problemy z chrbticou a ani po polroku neustupovali bolesti, nervovo som sa zrutila, predpisali mi antidepresiva, skratka nevedela som si predstavit ako takto budem dalej fungovat. Myslim, ze som bola na seba precitlivela, vsak mam len 30 rokov a takyto zivot s obmedzeniami sa mi zdal skratka nanic. A potom po case prisiel ten druhy spominany nalez, akoby mi osud chcel ukazat, ze toho znesiem podstatne viac ako som si myslela. Teraz uz neplacem a nelutujem sa, ale som vdacna za kazdy den.

meggie 1

Milá Kamilka. Prajem skoré uzdravenie a je mi ľuto čo sa ti stalo. Určite nikto z nás netvrdí, že to čo prežívame je to najhoršie čo nás mohlo stretnuť. Chceme sa len navzájom povzbudiť, poradiť čo komu pomohlo. Ved o tom toto forum je.

lienka44

Ajka65, cvicit, cvicit, cvicit...Ale iba po bolest, ziadne prudke pohyby, kmity. Ja som sa dostala do Kovacovej mesiac po operacii, ledva som sa hybala - a cvicili sme denne. Je to aj vo videu, spravne cviky mozu odstarnit problem.

ajka65

vlado: video je super, velmi poucne a konecne som videla, aj ako to vysunutie platnicky vyzera na modeli a snimkoch :-( Bolo bz to super sa dat do poriadku aj bez operacie, len kde zohnat takych sikovnych fyzioterapeutov.Snad vo vacsich mestach mozno, ale v mensich, ako ja ...Este by som sa snad opytala, ake mate skusenosti s cvicenim, ked mate bolesti. Mne osobne teraz velmi robi zle cvicenia z NZ, lebo mi je po nich horsie. Tak necvicim, a aj to je zle, musim brat lieky... Zacarovany kruh :-(

úsmev

kamilka,a nechcela by si skúsit prírodné produkty na Tvoje problémy?Mám známu,mladú ženu, ktorá mala podobné problémy, berie produkty a cíti sa veľmi dobre,teraz je tehotná a aj študuje,takže to pekne zvláda.duratnakatka@zoznam.sk

kamilka

Mili platnickari, chcela by som vas pozdravit a nevzdavajte sa. Ja sama trpim bolestami uz 1,5 roku z dovodu extruzie disku L4/5. Na operaciu to vraj este nie je, ale niekedy som bola z bolesti a z takejto kvality zivota poriadne zufala. Lenze potom prisli ine zdravotne problemy a ovela horsia diagnoza - nalez v hlave- nador. zavraty, odpadavanie, bolesti hlavy a pod. Preto by som vam chcela poradit, aby ste sa nevzdavali, ochorenia chrbtice su sice neprijemne, ale da sa s nimi kvazi plnohodnotne zit - neda sa to porovnat s problemami v oblasti hlavy, kedy je znemoznene cele fungovanie cloveka. Z vlastnej skusenosti viem, ze chrbtica je proti tomu nic.

ajka65

vlado : suhlasim s tebou, a poznaju to aj druhi-ak casom nic neboli, tak sa zabuda na to cvicenie. V mojom pripade to tak bolo, a vysledok je viditelny. Velmi ma zaujal tvoj nazor, ze je mozna "naprava" aj bez dalsej operacie. Tej sa velmi obavam. Len neviem, na koho sa obratit, moja neurologicka mi zatial nic neporadala.Asi sa clovek musi spoliehat sam na seba a hladat , vsak?