Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Liečba hernie disku bez operacie....
pozrite video:
www.youtube.com
Ahoj Luba, ja som bola operovana v NZ hernia disku L5-S1 20 mm, na termin sa caka 3 mesiace, operovali v aprili, teda som skoro 2 mesiace po operacii. Hospit. trva mimo dna operacii 7 dni, ale ja som sa dobre citila tak ma pustili o den skor. Nemohla som 6 tyzdnov sediet, okrem zachodu a neskor jedla, na zaciatku aj jedlo bud po leziacky co mne neslo, alebo na "stojaka". Mam za sebou rehabilitacie, ale este stale nemozem plavat, byciklovat a tak. Zatial iba prechadzky a cvicenia z NZ a rehab. Citim sa zatial velmi dobre. Ja mam ale este jednu platnicku ktoru mi teraz nerobili tiez hernia L4-L5, zatial netlaci na nerv ani duralny vak, takze ta este drzi, a dufam ze bude este dlho. Po operacii som mala bolesti, ale nedaju sa porovnat s tymi co som mala pred operaciou. Od kedy som doma som si nedala ani jednu tabletku. Prajem vela stastia.
anetka00...mňa čaká pravdepodobne operácia L5-S1, čakám na termín do NZ.Zaujíma ma niekoľko vecí, ako dlho si čakala na termín operácie?Koľko dní si bola hospitalizovaná?Ako sa cítiš po operácii, čo môžeš, resp. čo nemôžeš robiť?
Mal niekto z podobne postihnutých protruziou disku L5/S1 niekedy take divné bolesti v podbrušku? Akoby natiahnutý sval. Nie je to pruh, lebo ma to nebolí pri kašľaní apod., je to skôr taka tupšia bolesť v určitej polohe...
elahop 7. máš pravdu. mám tu protruziu. LIS jedna radosť. užívam aflamil , mydocalm, od bolesti tramabene, a pracujem. čakám na vyjadrenie na ozonovu terapiu. a ty?