Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
tina, anetka00, ďakujem za informácie. Ja som bola na konzultácii na neurochirurgii v NZ asi pred tromi týždňami a povedali že poštou pošlú termín operácie. Teraz iné nerobím len vyzerám poštárku a stále nič nechodí. Prajem vám rýchle uzdravenie.
Tú lavicu už pred nejakými desiatimi rokmi ukazovali v TV na nejakej nemeckej satelitnej stanici. Inak mne v kúpeľoch v Piešťanoch veľmi dobre robila aj tzv. trakcia, moderná obdoba škripca :o). Je to lavica kde ťa priviažu v bedrovej časti a v hrudníkovej časti a pomaly sa stôl roztvára a naťahuje ťa.
este som nasiel aj ja podobne video ohladom tej lavice:
www.youtube.com
Divak :
Tak toto som si myslel, ze to asi tak funguje aj v tej Prahe,co som daval tu video asi pred mesiacom , kde MUDr. hovori o obnove platnicky len za pomoci cvicenia.
Ale aj ta lavica pre domace pouzitie plni scasti ten ucel,ked sa obrati telo dole hlavou a umoznuje odlahcit platnicky, cim dochadza k regeneracii platniciek.
Hladal som tu lavicu na nete ale maju ju iba v USA a britanii . V prepocte vychadza asi 250€ .
Nevie niekto ci sa take daco da kupit aj tu u nas???
www.inversioninternational.com
Podobne terpia pre domace pouzitie. Vraj staci 5min denne a vysledok zaruceny:
www.youtube.com
www.youtube.com
Nieče perfektné.len keby taký prístrojček na zasúvanie hernii bol aj na Slovensku.
www.youtube.com
www.youtube.com
ahoj luba! No ja som na termin cakala tyzden a tyzden som doma z nemocnice! Mala som uz take bolesti a problemy ze nebolo na co cakat,tiez to bola L5-S1 a tlacila mi na dur.vak a nicila miechu,nemohla som pohybovat s nohou,tlcila mi na klb a zacala som mat problemy s mocenim,bola vysunuta na 10mm ale narobila riadnu galibu....tu L4-L5 mi len pozrel lebo nie je v zlom stave ale tu L5-S1 som mala roztriestenu,vytekala a upchavala mi nervy!!!Tak som sa rychlo objednala na konzultaciu u dr.Dusana Kollara,velmi dobry odbornik,ale lezala som na ortopedii,lebo on je ortoped!!!Vies ked ta objedna tvoj doktor tak to trva dlhsie!!Tento doktor ma ordinaciu v Suranoch a tam som bola na konzultacii!Hned na druhy den po konzultacii mi zavolal ze o tyzden mam prist do NZ na operaciu!!Bola som tam 12 dni z toho 10 po operacii,inak velmi dobra starostlivost,nemozem povedat ani slovo,len mne ten mocovy mechur robil problem aj po operacii tak mi museli dat nan antibiotika!Po operacii musis zhruba 3 az 4 dni lezat ale da sa to vydrzat,lebo sa mozes prevalovat aj na boky!!!Potom ked ta uz postavia budes jest na stojaka ale aj to tam je prisposobene a cvicit zacnu s tebou hned po operacii na lozku!!Na to cvicenie som sa vzdy tesila....sadnut si mozes len ked vstavas z postele a na wc....po operacii by si nemala sediet 6 tyzdnou kvoli deformacii stavcov ktore ti operovali!Za cely cas ako som tam bola hospitalizovana mi pichli jednu injekciu od bolesti!Neboli ma nic len sem tam noha a klb ktory som mala poskodeny,ale zo dna na den je to lepsie!!Nesmiem sa spotit,nic zdvihat,robit prudke pohyby,sediet,prechladnut,ale to ti vsetko povedia v nemocnici!!Len zavolaj cim skor lebo v lete nerobia moc operacii a riadnia sa aj poistovnou!!Inak nic som neplatilavsetko ti hradi poistovna!!!Ak chces skus sa obratit na dr.Kollara,nepoznam lepsieho doktora ako je on!!A posobil v Brne takze to hovori za vela!!!Ak by si este nieco chcela mozes mi napisat aj mail!!Vela stastia a neboj sa nicoho!!!Da sa to vydrzat a stoji to za to!!!