Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
noele...mne robili trakciu ako jednu z procedúr v kúpeľoch, predpísal ju kúpeľný lekár
ahojte. Manžela operovali a po 8 dňoch ešte nevie stáť na nohách. Ako mám rozumiet tomu, že vás po dvoch dňoch postavili na nohy. To akože ste mohli už kráčať?
noele: ja som chodila v Piestanoch k sukromnemu doktorovi ktory sa vola Šmondrk,je to kusok od vojemskeho kupelneho ustavu!
ahojte!
anetka00 a luba, prosim vas, kde v piestanoch robia tu trakciu? vdaka.
Mám 43 rokov HERNIU disku mi zistili asi pred 15 rokmi chodieval som na injekcie neskôr na infúzie. Spočiatku sa to dalo vydržať bolesť sa vrátila tak po roku.
Avšak tento rok som už dostal toľko infúzií čo sa celý môj život.Poslali ma na magnetickú rezonanciu, ktorá potvrdila HERNIU disku 12 mm. Doktor ma doporučil na konzultáciu do NZ na neurochirurgiu. Ja som však dostal kontakt na p. Danáca športový masér,je známy na celom Slovensku aj v Európe a ten ma dal do poriadku. Verte neverte cítim sa lepšie ako po infúzii.Prajem príjemný deň.
video...držím palce aby ti to vydržalo dlhé roky, dávaj si pozor na prudké pohyby
Ja mam 24 a platnicku mam vysunutu L5/S1 uz asi od 19tich.Hraval som futbal a vtedy sa mi to stalo.CT potvrdilo vyskocenu platnicku bolest mi vystrelovala az do pravej nohy a nemohol som sa ani zohnut co pred tym pre mna nebol problem urobit aj snuru atd. *S futbalom bol koniec , bol som hospitalizovany davali mi infuzie natahovali ma na stroji atd atd.Potom ma poslali na konzult.do NZ a p.DR mi povedal ze: Synko mas len 19r a my ta budeme operovat a za cca 2-3 roky sa vratis s tym istym problemom.Vysvetlil to tak ze som mlady a ze telo sa stale vyvyja a oni mi kus platn.ktory trci odrezu a ze potom mi ti moze znova dorast a bude to to iste.Radsej pockaj pokym bolest nebude taka ze n ebudes moct chodit!Toto bola jeho odpoved.A spytal som sa ho ci sa to moze samo upravit, on ze moze ale aj nie.Tak 50/50.Teraz mam 24r a upravilo sa mi ti mozem sa zohnut uz som aj futnbal hral ale pri silnejsiej strelbe ma boli noha lebo mi to vystreluje az tam ta bolest.Inak stav sa mi zlepsil asi o 70% a pritom som nic nerobil nijake cvicenie tabletky masaze..i. nic. Len som zil ako predtym.Dufam ze my to vydrzi.Mozno mi pomohlo aj to ze som na to nemyslel a robil vsetko ako predtym. Vela stastia
ahoj maru, pri tej ozonoterapii si mala aj lokálne umrtvenie?