Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
dvojbodtka...ja som si nahodila do vyhľadávača "rehabilitačná lavica" a našlo mi www.bartsport.sk , kde ponúkajú kettler apollo a stojí 10.390,- Sk. Myslím že myslíš toto.
ahoj RNG,
toto "najviac to potrebuje natahovanie, najlepsie celu noc pocas spanku s par kilami" si myslel tak, ze si priviazes na nohy dake zavazie, ktore vysi dole z postele a vlastne ta celu noc natahuje? (samozejme, bez zmeny polohy v spanku).
neviem si to inak vysvetlit...
ahoj RNG,
toto "najviac to potrebuje natahovanie, najlepsie celu noc pocas spanku s par kilami" si myslel tak, ze si priviazes na nohy dake zavazie, ktore vysi dole z postele a vlastne ta celu noc natahuje? (samozejme, bez zmeny polohy v spanku).
neviem si to inak vysvetlit...
daftak-neviem či ozón rýchlo zaberie,ale akupunktúra áno!
poskodenu platnicku treba vyhojit. To potrebuje materialy aj na kosti, aj na slachy(klby). A co najviac to potrebuje natahovanie, najlepsie celu noc pocas spanku s par kilami, lebo na vyhojenie platniciek treba separacia, pod tlakom sa nehoja ale dalej degeneruju.
A teplo na to miesto, tym sa zvysi cirkulacia a pravdepodobnost hojenia.
Niekde pouzivaju infracervene LED zdroje (650 az 950 nm, hlboko prenikajuce)
caute..ano ..dnesnym dnom som sa stal dalsim clenom tohto fora i ja.
zacalo to pred 3 mesiacmi.. od Novembra som zacal pracovat v Irsku, stojate zamestnanie plus stresy s ubytkom a vo Februari som zistil ze mi nieco taha do lavej nohy..a to musim podotknut, ze som maser, cvicil som casto jogu, stravujem sa az nadmerne zdravo, atd...
proste neviem kde sa stala chyba..a ked som pobehal doktorov aj na Slovensku i v Irsku, tak mi bol zisteny nalez (po MAG REZ) segment L5/S1 s minimalnym vyklenutim platnicky do spinalneho kanalu a vraj to este nie je hernia ani protruzia...to mi potvrdili aj na SR aj v Irsku
neviem co robit, co tam vlastne mam tablety zaberali ale teraz uz nie - boli to hlavne ked sa zohynam, trva to vlastne uz 5 mesiacov a rozmyslam nad tym OZONOM, vedel by mi niekto z vas poradit kto ma skusenost s tym?
diky
milá biba nezúfaj ja som po 2 operáciach a mňa postavili na nohy prvý raz po 4 dňoch a po druhej operácií po 2 dňoch. Neviem kde ti operovali manžela, mňa operovali v RK a viem že v novembri keď ma operovali druhý krát tam ležala po operácii jedna staršia pani a tiež sa nemohla postaviť a potom primár vybavil prevoz do Kováčovej a pokiaľ viem tam jej pomohli. Bližšie informácie neviem, ale určite by som išla za lekármi oni ti musia podať informácie. Nás keď prebrali z narkózy lekár bol hneď pri mne a musela som pokývať prstami na nohách.Kde manžela operovali? Neboj všetko bude dobré.
biba, ja neviem kde operovali tvojho manžela a ktoré platničky mu operovali, ale ja som po operácii L5/S1 a nás postavili na nohy na druhý deň po operácii a chodili všetci aj tí, čo mali robenú 1 platničku alebo menené platničky za titánové alebo spevnenú chrbticu. Neviem, aká je príčina u tvojho manžela, ale ošetrujúci lekár by ti ako manželke mal podať podrobné vysvetlenie o jeho stave a priebehu operácie. Nezúfaj a dúfaj, že na rehabilitácii ho dajú do poriadku. Ja som po operácii 7 týždňov, ešte to nie je úplne dobré, ale dá sa. Držím vám palce. pa pa
Nikto nemá skúsenosti alebo informácie, že ak sa pacient nepostaví, tak je to nevdarená operácia?
Už je to 11 deň a on nestojí na vlastnych nohách. Myslíte, že to ešte rozchodí? Teraz ho presunuli na rehabilitačné odd., bez informácií alebo nejakych prognóz.