Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
raduska,PRT-laicky-je to tzv.blokáda,mne ju robili v krížovej časti,išlo o dve vpichnutia.Po tomto zákroku som mala oslabené a stŕpnuté nohy,to je bežná reakcia.Mne osobne to nepomohlo,teraz som 5 týždnov po operácií,žiadna sláva.Prečo sa pýtaš na PRT ?
vlado, a tu lavicu si si objednal na adresu na slovensku?
ja som to skusila, ze ci to dorucia, ale vypisalo mi to, ze to dorucit nemozu.
Ospravedlnujem sa,nebol to zamer opakovat to, akosi neislo obnovovanie stranky.
Niky278, pilgram ,jaza ini:
Musite pochopit princip vasho ochorenia.
Pokial ste nemali uraz, tak Herniu disku /vysunutie platnicky/ vam s najväcsou pravdepodobnostou sposobil VAS zivotny styl.
Naprava hernie okrem operacie je mozne dosiahnut aj inak.
"Technika ochorenia" - vysunuta platnicka, je tlak stavcov na platnicku medzi nimi.
Priklad: Zoberte si spongiu a stlacte ju medzi dlanami a sledujte ako sa zacne spongia rozpinat na strany.To rozpinanie spongie-platnicky vytvara tlak na nerv ktory je v kanaly pri platnicke.Prave ten tlak na nerv vam sposobuje bolest v nohe / ak sa bavime napr.o platnicke medzi st.L5-S1/.
www.youtube.com
Ak si zoberieme za normu vzpriameny postoj t.j 100% tlak stavcou na platnicky, tak sedenie sposobuje zvysenie tlaku na 150% ale poloha v lahu iba 25%. Preto je lezanie pre vas ulavova poloha. A sedet s touto diagnozou sa odporuca co najmenej.
Co sa da robit? Nakolko stadium hernie disku ma 4 fazy, od tej ktoru mate zavisi aj nasledna liecba.
Najmensii problem s rozhodovanim ma pacient so 4 fazou hernie t.j s oddrhnutim casti platnicky a jej putovanim po kanale.Tam okrem operacie niet inej pomoci.
Vsetky ostane hernie je mozne vyliecit
takto:
operacia-
www.youtube.com
ozonoterapia-www.youtube.com
decompresia-
www.youtube.com
inverzia-
www.youtube.com
Je len na Vas ktoru si vyberiete.
Problem je ale ten, ze pokial nezmenite styl zivota recidiva je zarucena.
vlado nemusíš to tu dávať 4x ved vieme čítať, máš kus pravdy
Pilgram re Tachyony si pozri clanok na
zahady.blogy.novinky.cz
Pilgram re Tachyony si pozri clanok na
zahady.blogy.novinky.cz
Ozonoterapia sa robi este v Dunajskej Strede a Spiskej novej Vsi
dvojbodka, Ja som si objednal takuto otacaciu lavicu
www.amazon.com
priamo z USA.