Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

katka123

raduska,PRT-laicky-je to tzv.blokáda,mne ju robili v krížovej časti,išlo o dve vpichnutia.Po tomto zákroku som mala oslabené a stŕpnuté nohy,to je bežná reakcia.Mne osobne to nepomohlo,teraz som 5 týždnov po operácií,žiadna sláva.Prečo sa pýtaš na PRT ?

noele

vlado, a tu lavicu si si objednal na adresu na slovensku?
ja som to skusila, ze ci to dorucia, ale vypisalo mi to, ze to dorucit nemozu.

vlado

Niky278, pilgram ,jaza ini:
Musite pochopit princip vasho ochorenia.
Pokial ste nemali uraz, tak Herniu disku /vysunutie platnicky/ vam s najväcsou pravdepodobnostou sposobil VAS zivotny styl.
Naprava hernie okrem operacie je mozne dosiahnut aj inak.
"Technika ochorenia" - vysunuta platnicka, je tlak stavcov na platnicku medzi nimi.
Priklad: Zoberte si spongiu a stlacte ju medzi dlanami a sledujte ako sa zacne spongia rozpinat na strany.To rozpinanie spongie-platnicky vytvara tlak na nerv ktory je v kanaly pri platnicke.Prave ten tlak na nerv vam sposobuje bolest v nohe / ak sa bavime napr.o platnicke medzi st.L5-S1/.
www.youtube.com

Ak si zoberieme za normu vzpriameny postoj t.j 100% tlak stavcou na platnicky, tak sedenie sposobuje zvysenie tlaku na 150% ale poloha v lahu iba 25%. Preto je lezanie pre vas ulavova poloha. A sedet s touto diagnozou sa odporuca co najmenej.

Co sa da robit? Nakolko stadium hernie disku ma 4 fazy, od tej ktoru mate zavisi aj nasledna liecba.
Najmensii problem s rozhodovanim ma pacient so 4 fazou hernie t.j s oddrhnutim casti platnicky a jej putovanim po kanale.Tam okrem operacie niet inej pomoci.
Vsetky ostane hernie je mozne vyliecit
takto:

operacia-
www.youtube.com

ozonoterapia-www.youtube.com

decompresia-
www.youtube.com

inverzia-
www.youtube.com

Je len na Vas ktoru si vyberiete.
Problem je ale ten, ze pokial nezmenite styl zivota recidiva je zarucena.

hotaryová valéria

Prosím mám vyrazne vyklonené platničky a dočítala som sa o ozonoterápii.
Chcela by som vedieť, kde sa tento zákrok okrem Žiliny vykonáva.
Ďakujem