Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Danina

Ahojte,
u mna len postupne velmi pomale zlepsovanie, bolest do nohy stale vyzaruje. Stale rehabilitujem, individualne aj pod dohladom. V polovici maja som objednana na ozonoterapiu, tak verim, ze to drazdenie nervu konecne polavi.
Petulko - napisala som Ti mail s otazkami ohladne ozonu v DS - prosim o odpoved

dafne

Ahoj petulko....no ved uvidíš...ja som dostala až 6 dávok ozonu...teraz po niekoľkých mesiacoch je to už lepšie....súhlasim plne s tebou,že treba hlavne trpezlivosť...ja som už mala termín op.,ale dnes som rada, že som nešla....aj ked samozrejme nie je nič vyhrané...teraz som prekonala prechladnutie....chrípka to nebola....ale mala som riadne nachladnutú hlavu...lekárka ma upozornovala,že počas prechladnutia sa môže stav zhoršiť,ale na moje prekvapenie ma chrbát nebolel...ale dosť som zanedbala cvičenie,lebo som nebola schopná...ale už utekám znova sa rozvičovať....tak sa držte všetci.....a hor sa na jarné upratovanie.....pa pa....

petulko

pre dafne...bol som na tom ozone V DS teraz musim len dufat,ze to bude lepsie.Po mesiaci mam ist na kontrolu a potom sa uvidi co bude dalej.Pytala si sa ci sme vsetci vyzdraveli,ale vies podla seba ,ze toto je ako sa hovori na dlhsiu pesnicku.Treba len cvicit, ak sa da a byt trpezlivy a este mysliet pozitivne aj to je velmi dolezite.zatial ahoj

karlos

Ahoj peco, tiež som bol v NZ OP na HEDI,/1/2007/,som z NZ ale v aute domov som ležal vzadu na sedadle.Ak ti můžem radiť, seď čo najmenej, najskůr až po 6 týždňoch, oplatí sa byť trpezlivý, viem čo hovorím.V žiadnom prípade nešoféruj ani neseď v aute ani na krátku vzdialenosť.

peco

AHOJTE.CHcem sa spýtať,či po operácii hernii disku,možem ísť domov autom,alebo si musím zabezpečiť sanitku.
Operovať ma budú v N.Zámkoch,ako to prebieha následne po operácii?
Ďakujem.

mrska

ahoj danina.ked som to citala ze prides o pracu az ma zamrazilo.mna seklo v robote 10/2008,vzala som si tyzden dovolenky,aj ked lekarka hovorila ze to chce 3-4 tyzdne.o tyzden nam oznamili ze mame padaka,ja som mala este bolesti a hltala som lieky,a potom toto.viem ako ti je,ja mam teraz stale problemy asi si to tu citala aj si mi radila.tak som sa hnala do roboty nevyliecena,ze tam budem chybat,az som tam nebola potrebna.ja som mala tazku fyzicku robotu a jedna znama mi hovorila ze nech si to dam ako nasledok z prace.ale neviem.nemam na to tewraz ani pomyslenie,lebo niekedy ledva chodima to som zacala mat problemy aj s cievami na nohach.tak sa drz,nie si sama v tomto zle.ahoj.

Danina

Monit, ked som citala tvoje riadky tak sa mi zdali takmer malicherne moje bolesti i to, ze som prave minuly tyzden dozvedela. ze pridem o pracu. Hlavu hore, nevzdavaj to, nechaj si poradit od viacerych odbornikov (neurologov, neurochirurgov, rhb pracovnikov). Lekari vacsinou automaticky doporucuju medikamentoznu liecbu - ja som z nej nemala tiez pocit ulavy, kvalitni fyzioterapeuti zase uprednostnuju spravne zvolene cviky. Skus napisat dotaz napr. na www.hippokrates.sk, ved za opytanie nic nedas. Maj sa krasne, prajem vela sil a pozitivnej energie do dalsich dni

ema123

Monit, ťažko sa číta, čo si napísala. Neviem, čo ti poradiť. :-( Snáď len to, aby si sa nevzdávala. Ak svojej neurologičke nedôveruješ, tak choď k inej. Vypýtaj si CT (kópiu) a výpis resp. odpis z karty, z prepúšťacej správy z nemocnice a choď k inému lekárovi, prípadne k viacerým. Zdá sa, že v Nových Zámkoch sú špičkoví odborníci. Objednaj sa tam, možno nájdu nejaké riešenie, čo ti pomôže. Štyri platničky – to je skutočne pre tých najzdatnejších.

monit

ahojte,
len nahodou so msa dostala na toto forum, lebo som si hladala nieco o mojich dalsich problemoch s platnickami.Pred rokom a pol mi operovali platnicku L4/5 no ked ma otvorili na operacnom stole pridruzilo sa aj S1 aj L3. Na stol som sa dostala uz v hodine H, lebo zaujem lekarov ao jednu ,,plnsiu ,, pani bol taky ze ,,cica nezer,,Problem vsak je ze som dopovana kortikoidmi a inymi hormonmi a mam maaaalinku disfinkciu stitnej zlazy.Kedysi ,,vrcholovy sportovec,, dnes pomaly aj obezak. Pointa celeho bola ze som dostala take strasne bolesti do noh ze som nebola schona prejst na zachod 3 kroky od postele.Nenavidela som zachod a uz som nechcela jest ani pit.Bola som aj na pohotovosti v Ruzinove BA, kde sa na mna uplne vybodli, nechali ma na chodbe na lehatku medzi ostatnymi pacientami a po 3 hodinach mi dali jednu infuzku a poslali domo. Nakoniec po fakt NESKUTOCNYCH utrapach a samozrejme po znamosti opereracia bola v Ruzomberku, kde aspon dosiahli to, ze som sa postavila pomaly na vlastne nohy. Co vsak nepreslo do dnesneho dna je to ,ze poskodenie nervu bolo take ze ani dnes si necitim nohy po vonkajsich stranach od kolena dole.Asi dva mesiace dozadu ma vsak zacali pobolievat krize znova.
Neurologicka, ktora ma dopovola len platenymi infuziami skonstatovala ,ze vsak ved ste po operacii zdrava, znova povedala len to ze to to treba znova medikamentozne liecit. Sama som sa vypytala na CT kde mam momentalne napisane toto> L2/3 dEFORM.SPONDYLATROTICKE ZMENY, L3/4 dtto L4/5 dtto plus vakuovy fenomen ako rejav degenarie disku,L5/S1 ddto ako 4/5. nEMUSIM VAM HOVORIT AKO TO BOLI! myslim z kazdy z vas si tu bolest vie prelozit do svojej reci :0)Chcem len pridat skusenosti, ktore keby som rozvila do podrobna co sa tyka zanedbania prvotnych priznakov riesitelnych naozaj nejakymi cvikmy a podobne a proste okaslania lekarmi lebo mam par kil navyse...tak to by bol romaaan. Ked mi este aj pri rehabilitacii lekar potvrdil ze mi aplikovali zle cviky ktore mi poskodili viac a odmietol mi to dat logicky na papieri, tak ma to zlozilo uplne.Mam panicky strach znova ist na operaciu a som nestastna z postupujucej choroby aj ked mam skutocne malo len 38 rokov. No snad raz vynajdu Lekari nieco co pomoze...