Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

triniti13

stastko12
dakujem za info...ja sa obavam prave bolesti po operacii...vlastne tak ako si pisala, je mi jasne, ze to asi bez bolesti nebude, to ma deprimuje, lebo moje bolesti ustupili a zase pridu nove:(

kedy si sa zobudila po operacii? pocuj a na toaletu, do sprchy si ako sla, ked pises ze prvy den si sa postavila len na chvilku? to bude asi tiez katastrofa co? :)

vsade citam, ze na prvy den sa cvici... ako, ked nemozes ani vstat?
potom som citala, ze dostavas nieco proti bolestiam, to ti nic nezabralo v tu prvu noc?
pisala si ze si mala operaciu od chrbta, po operacii si lezala na chrbate ci na bruchu?
kedy vlastne prestane byt ta jazva znesitelnejsia?

moje nervy...take voloviny sa tu pytam :)

inac nieco vam napisem a to je odpoved aj pre "peco"

vcera som bola este u svojho rehabilitacneho lekara - chodim na akupunkturu, masaze..vela sa tu o tom diskutovalo hlavne negativne, ale mne bolesti naozaj ustupili...aj ked strasne zurim ked ma napichava:)

26.5. mam operaciu, no ja som uz na rehabku objednana 4.6, 9dni po operacii!

pytala som sa aj na nasledky po operacii a na liecbu po nej.

len samotna rehabilitacia + pohyb (cviky - nie vsak posilnovanie, ako pisal tusim jaz - tym si vraj mozes podla odbornikov poskodit, ale mozno zalezi aj od organizmu, neviem...) by mala byt minimalne 2 roky, aby bol organizmus v poriadku.
takze podla mna, ak vas nieco boli, su to normalne nasledky hojaceho procesu, pri ktorom na seba treba davat velky pozor.

ja mojmu lekarovi doverujem, kazdopadne dam vam vediet, ci moja liecba aj "akupunkturou", ma naozaj taky ucinok, aky si myslim, ze by mohla priniest.

tak drzte prsty, verim, ze to prezijem. tusim mi aj tak nic ine ani neostava:)

peco

AHOJTE.CHCEM SA OPÝTAŤ,ČI MÁ ALEBO MAL,
NIEKTO PODOBNÝ PROBLÉM AKO JA.
SOM MESIAC PO OPERÁCII-HERNIA DISKU-L5/S1
A STÁLE MI VYSTRELUJÚ BOLESTI DO PRAVEJ
NOHY ROVNAKO AKO PRED OPERÁCIOU.CVIČÍM
2xDENNE BRNENSKÚ ZOSTAVU,ALE MÁM BOLESTI AJ PRI NAJJEDNODUCHŠÍCH CVIKOCH.SOM STÁLE NA LIEKOCH OD BOLESTI.NETRVÁ TÁ BOLESŤ PRIDLHO?

stastko12

triniti13
ahoj, mas pravdu chodim sem uz malo, som rok aj nieco po operacii, operoval ma MUDr. Kolejak v NZ, on uz tam nerobi? nevedela som ze je v NR. Citim sa dobre, nevzala som od operacii jednu tabletku na bolest, nemozem povedat som uplne o.k., niekedy to boli, ale da sa to vydrzat, mam poskodeny nerv na nohe, neobnovil sa ulne, na 80 percent. Cakam kedy sa ozvu moje dalsie platnicky, operovali mi L5-S1, hernia 15 mm. Mam este L4-L5 7 mm a L3-L4 4 mm. Dufam ze to nebude skoro. Ale pytala si sa ako to prebiehalo, prijali ma den pred operaciou, na druhy den som sla hned prva, bolo to dobre, tie nervy su hrozne, z toho dna si vela nepamatam, bolelo to dost velmi, noc bola zla. 1 den po operacii som sa postavila na chvilku, 2 den som presla okolo postele a tak sa to pomalicky zlepsovalo, domov som sla na 6 den. 4 tyzdne som si nesadla, potom iba pri jedeni a potom som pridavala vsetko ostatne. Ak ta zaujima nieco konkretne napis, drzim palce, vela zdravia.

mrska

dik za radu.držim ti velmi prsty,nech ti to dopadne čo najlepšie,a určite to tak bude.ahojky.napiš ako si dopadla.

triniti13

mrska
je mi luto, ze mas bolesti...viem si to zivo predstavit. aj u nas je to tema cislo1, nic si z toho nerob.a zvlast teraz ked mam pred operaciou. pochopi to len ten, kto tym trpi.ani mna by nenapadlo, ake to moze byt, kym som si to sama neskusila :)

ja by som urcite na tvojom mieste co najskor hladala nazor dalsieho lekara, ked to boli tak dlho, nejaky dovod predsa musi byt..samoliecba asi velmi nepomoze, skus aj nejakeho rehabilitacneho lekara, a mozno naozaj aj tu akupunkturu, pokial s tebou nic nerobia..

ja som si zacala asi tyzden na vecer davat 1 myolastan, 200 ibalgin a 1/2 novalgin. poradil mi to jeden lekar, a fakt to funguje. dam si to niekedy o 22. a do 7,00 spim uplne v pohode.predtym som vyspala mozno 2hod za celu noc.

tak sa drz, mne je trocha blbo, v pondelok totiz odchadzam...az ma z toho oblieva pot...

mrska

ahoj triniti13,ja som tu už davno nič nenapisala.mam 2 male hernie disku,zuzžene neuroforamen s kontaktovanim nerv. korenov,už sa takto trapim od 12/2008,a seklo ma v 10/2008 a išlo mi to do lavej nohy.bola som už dva krat v nemocnici a noha ma stale boli,už je to niekedy na zblaznenie,EMG bolo neg. tak neurochirurg v Ziline povedal že to netreba ešte operovat,ale noha je stale slaba,hlavne ak niekde idem,ako včera,a dnes ma tak boli,že sa len tak potichy a pomaly pohybujem.boli ma cela laba a stahuje ma v slabinach,celkovo je taka drevena.už som bola aj u ortopeda za hrozne peniaze,u psychiatra lebo neurologicka si mysli že mi asi šibe,tak som ju vymenila,a momentalne sa chcem dat objednat na ambulancii na liečenie bolesti.už neviem kam,na lavom boku sa mi neda spat a radšej sedim doma aby ma nič nerozbolelo,a doma ma už asi nemožu počuvat lebo je to tema č.1.najradšej by som tu nohu odrezala.na MR mi tam napisaly že su 2 čierne disky s prasklinamy,a 3 stavce su zdegenerovane,a v kostnom mode je neaka zmena.mam utlak duralneho vaku tymi diskami.doktorka mi povedala že už videla aj horšie,ved v poriadku ale mna stale boli noha a ona že teraz to nechame tak,bola som aj na MR mozgu ked som dostala take silne bolesti do tej nohy,čo bolo neg. a ona že hlavu mate v poriadku a vy si stale krivate.tak som znechutena,a ešte ma boli aj krčna chrbtica.neviem ako dalej.ak nieco viac porobim tak mam bolesti aj v križoch a zase to ide do nohy.tak sa majte všetci lepšie ako ja.

triniti13

nechcem provokovat, ale aha co som nasla? :)

Trpím chronickými bolesťami hlavy a chrbtice, absolvovala som kompletnú liečbu v nemocnici, ale bolesti sa mi zmiernili len málo. Lekár mi odporúčal akupunktúru u kvalitného odborníka. Pretože nikoho takého nepoznám, chcem sa opýtať, či je možné objednať sa na akupunktúru do Vášho zariadenia. Zaujímalo by ma tiež, aké máte s touto liečbou skúsenosti.
Liečba akupunktúrou - pokiaľ ju robí odborník – prináša často krát až prekvapivo dobré výsledky. Pomáha pri liečbe bolestivých stavov a niekedy bolesti úplne odstráni. Je však efektná aj pri mnohých iných ochoreniach a to niekedy aj v takých prípadoch, kedy si klasická medicína už nevie rady. Sú to napríklad rôzne poškodenia pohybového aparátu, ale aj mnoho internistických ochorení. Na akupunktúru sa do nášho zariadenia môžete objednať, poskytne Vám ju vynikajúci odborník.
MUDr. Karol Točík, CSc.

triniti13

ema123 /

idem do NR, operovat ma bude MUDr.Kolejak, ktory pracoval v NZ. verim v jeho kvality, lebo som uz o nom vela precitala a som si ista, ze ak by to nutne nebolo nenavrhol by mi to.ako to uviedol aj v tom TV prispevku na STV2 - medicina - 6.tyzden - niekedy v 2/09.
pozitivne sa pokusam mysliet, no napriek tomu som pekne vyklepana :) dnes som zacala predoperacnymi vysetreniami, trcala som tam 2,5 hodiny a to som sla len na krv.zajtra interne, anesteza, v piatok moja zazracna akupunktura :)

zistujem, ze tu ludia na tuto temu prestali komunikovat. to uz akoze vyzdraveli ? :)

inac zaujimalo by ma, ci nahodou niekto v tej NR nebol, ake to tam je?ty asi nevies vsak ? :)

triniti13

ema123 /

idem do NR, operovat ma bude MUDr.Kolejak, ktory pracoval v NZ. verim v jeho kvality, lebo som uz o nom vela precitala a som si ista, ze ak by to nutne nebolo nenavrhol by mi to.ako to uviedol aj v tom TV prispevku na STV2 - medicina - 6.tyzden - niekedy v 2/09.
pozitivne sa pokusam mysliet, no napriek tomu som pekne vyklepana :) dnes som zacala predoperacnymi vysetreniami, trcala som tam 2,5 hodiny a to som sla len na krv.zajtra interne, anesteza, v piatok moja zazracna akupunktura :)

zistujem, ze tu ludia na tuto temu prestali komunikovat. to uz akoze vyzdraveli ? :)

inac zaujimalo by ma, ci nahodou niekto v tej NR nebol, ake to tam je?ty asi nevies vsak ? :)

ema123

Triniti, kde ideš na operáciu? Ak ti ju odporučili viacerí lekári, tak je zrejme nutná. Pozitívne mysli, mnohým sa po nej uľavilo. Držím palce. :-)