Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ema123, napr. v mojom pripade by sa teraz akupunkturou uz nic nevyliecilo, ale u tej mojej kamaratky to bolo tak, ze platnicku nemala zlomenu, ani vyliatu a jej to pomohlo, takze nieco na tom urcite je. chodi na nu treti rok + masaze + dalsie terapie..., sama povedala, ze nebyt toho, je uz davno na operacnom stole. poznam viacero ludi, nielen ju, kt. by to mohli potvrdit. ale naozaj zalezi v akom stave ta platnicka je, a od toho je lekar, aby zaujal stanovisko, aspon ten nas, konzultuje veci aj s neurologom, neurochirurgom...s akou liecbou bude pokracovat. pisem "lekar", ktory ma odbornost,ktory sa prave tomu venuje, nie maser,alebo akupunkturista, ktory si urobil par kurzov cez urad prace.
skus si najst na nete o akupunkture, ja som zatial na nu nic negativne nenasla.
odporucam najst si poriadneho fyzioterapeuta a skusit to. pozri, je to len na kazdom z nas...kym to nevyskusas, nemozes zaujat stanovisko, len rozmyslat.kazdopadne kazdy z nas ma v rukach svoje zrdavie vsak? keby to nefungovalo, myslis si, ze by ma lekar, ktory ma ide operovat posielal na tuto pooperacnu liecbu? pochybujem...
Ahojte všetci, ja suhlasim tiež s emou123, ja si tiež nemyslím,že sa to dá vyliečiť akupunktúrou....
jaz, neviem, ci sem este chodis, ale vdaka za tvoje informacie. vdaka nim som sa dostala viac do obrazu. aj ja sa chystam na operaciu "vytecenej" platnicky. mam osobnu skusenost aj s akupunkturou. ano platnicka je mozna vyliecit aj akupunkturou, ako uvadza mjanik, ale za podmienky, ze videl vysledky pacienta (MR,CT), je lekar, rozumie im a sam to odsuhlasi + vykonzultuje s lekarom z neurochirurgie, ci je operacia potrebna alebo nie. v mojom pripade mi akupunktura platnicku neupravi, ani nezaceli, ak by to tak bolo moj lekar by ma na operaciu neposielal, ale vyliecil by ma sam.
pred operaciou na akupunkturu + masaze chodim len z dovodu, aby ma mal pod dohladom a noha mi tzv nespadla.ak by stratila reflexy,v takom pripade by bola nutna okamzita operacia. akupunkturou sa trocha svalstvo pripravuje aj na operaciu.
po nej, ak to dobre dopadne, budem v tejto liecbe pokracovat, nie preto, aby som sa utesovala, ale verim mojmu lekarovi, pretoze vidim, ze moju dg berie vazne. o mojej liecbe vie aj lekar, kt. ma bude operovat, komunikuju spolu.
a ci je mozne vyliecenie ak nie je poskodena ako ju mam ja? tak ano. poznam niekolko pacientov, s kt. sa stretavam a kt. to naozaj pomohlo.kazdopadne je dolezita komunikacia s odbornikom, ktory ju vie robit kvalitne a neublizi vam. ktory robi svoju pracu s radostou a neberie vas len ako kus niecoho.
zdravim vsetkych spolutrpitelov
v roku 2006 a teraz 2.aprila 2009 som bola 2 krat na operacii s chrbticou prvy raz v NZ a teraz v Kosiciach na SNP ak porovnam obidve tak tato uz bola vaznejsia mam sice o 5 rokov viac /55mam/ avsak aj kosti su uz ine bolesti pretrvavaju ale verim ze to bude lepsie treba vela cvicit !!!!! a potom to bude dobre nelutujem ze som bola 2 krat mozno keby som si to rozmyslela potom by to bolo nemozne operovat verim lekarom ze to treba ustrazit a vcas zachytit verim ze mnohi so mnou nesuhlasia ale ja to myslim uprimne po operacii su velke bolesti ale to vsetko prejde drzim kazdemu palce
Zdravicko "mladez". Po dlhom case som sem kukol. Neda mi tu zase prispiet aby som trosicku povzbudil "spolubojovnikov". Uz mam 25r. ;0)koncom minuleho roka ma "sklatila" platnicka. HD 12mm. Uz uz ze to vyzeralo na operaciu ale chvala bohu nebolo to az tak vazne. Teraz beham ako 16rocny a dokonca ukazujem detom ako lezie vevericka ;0) nejak sa neviem rozhybat na pylates :o( Ale kedze som vojak tak v praci mam "telesnej pripravy" dost. Tak aspon vramci nej trosicku strecingu a nejake posilovacie cviky praktizujem kazdy den. Ked to trosicku prezeniem pracou alebo si nedam pozor na chlad tak citim troska stuhnute krize ale to uz viem ze si mam vtedy davat pozor a zahajujem intenzivnejsiu "rehabilitaciu" chrbatika. Zatial teda fungujem normalne aj ked mam zamestnanie kde chrbat dostava zabrat.
Pisem to sem preto aby som povzbudil tych ktory prave teraz maju problemi lebo viem ze je to aj zaberak na psychiku. sice pri tejto chorobe je to individualne. Ja som mlady a na cvicenie mam casu dost a vlastne v praci sa to odomna vyzaduje aby som cvicil. Len si dava viac pozor ked nieco robim. Prebehol som 3 neurologicke ambulancie a 1 neurochirurgicku. Treba skusit vsetky dostupne prostriedky. Hlavne netreba zufat!!! prajem vsetkym vela sil na tejto "krizovej ceste" a v jej cieli stastne konce.
PS: este sem za nejaky cas "srajbnem" ako sa mam.
Poraďte mipri bolesti chrbtice
MR:Hernia disku L5-S1 paramediálne vľavo s priamym kontaktom na koreň.štruktúry L5-S1 vľavo a štruktúry durálneho vaku, s kompesiou koreň.štruktúr dur.vaku zľava, z ventrálnej strany.Vákuová degenerácia platničky L5-S1 v zmysle chondrózy.Absolvoval som obstreky,infúzie,rehabilitacie.Bez účinku.Teraz som začal s ozonoterapiou.Lieky proti bolesti prakticky neberiem žiadne,len trpim.Bolia ma aj päty.Mám 50 rokov.
Kto mi poradí? Jozef
AHOJTE.IDEM NA OPERÁCIU HERNIA DISKU A CHCEM SA SPÝTAŤ AKO PREBIEHA TÝŽDENNÝ POBYT V NEMOCNICI PO OPERÁCII.ĎAKUJEM.
Danina, iné ani nečakaj...bude to dlhodobé...ja konečne po roku a pol ešte stále nie som v pohode...ale to najhoršie myslím,že mám za sebou...to dráždenie nervu,ale stále mám...ako som písala nižšie, ja som dostala až 6 dávok ozonu...len trpezlivosť a režim...nič viac asi na to neplatí...