Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
MAKARONKA123
co to je fasetova blokada?to som este nepocula.
s tou konzultaciou ti to veru nevyslo. maju vela pacientov, som zvedava, kedy ta objednaju.
si daleko od NZ? mozno by ta na konzultaciu po dohovore s lekarom pustili.
urcite ale ak mas moznost ist aj do NZ,chod tam. viac nazorov, lepsie rozhodovanie.
drzim ti prsty!
Ahojte, ĎAKUJEM vám za vaše rady. Neozvala som sa včera, lebo mi robili fasetovú blokádu (cez kostrč) a až do noci som mala ukrutné bolesti. Dnes, cca za hodinu idem na to opäť. Do NZ som objednaná na 29.6 ale nakolko som teraz v inej nemocnici, budemm sa musieť preobjednať. Asi to naozaj stojí za vypočutie iného názoru. Len som si nebola istá, či môžem ísť aj za viacerými než za jedným.
Môj nález mi bol dovysvetlovaný tak, že mám drobnú herniu, že je vysunutá o 7mm ale že disk je zdravý. Preto ma zaujíma, či sa ten disk nedá vrátiť do pôvodnej polohy, alebo čo, lebo nie je normálne že už 7 mesiac sa trápim, nechoddím, nesedím, nepredkloním sa a tak. Určite sa vám ešte ozvem. držím vám palce. pa pa. Makaronka
LEJA:
ja by som sla aj do prahy, ak by som mala kontakt a boli by tam lepsi :)
zila som tam 4 roky, a co sa tyka lekarov, nemala som zle skusenosti, preto ma to aj napadlo.
To Trinity: Ja v Prahe trvale žijem,takže preto budem oprerovaná v Motole:-)
To Makarónka: Ťažko povedať, prečo operáciu odložili. Pokiaľ MRI/CT vyšetrenie nepreukáže neodkladný alebo konzervatívne neriešiteľný stav, s chirurgickým zásahom sa lekári príliš neponáhľajú. Samozrejme Tvoje ďalšie neurologické problémy možu tiež znamenať prekážku. Tak ako Ti radila Trinity, skús sa objednať do NZ alebo NR a vypočuť si iný názor.
MAKARONKA123
na Slovensku su dvaja lekari, ktori patria k nasej spicke - Mudr Bruno Rudinsky z Novych Zamkov a Mudr Kamil Kolejak - Nitra.
asi by som skusila na zaklade vysetreni dohodnut sa na konzultacii a vypocula si dalsi nazor odbornikov.
nik iny, ako lekar ti nemoze poradit. popripade myslim, ze Leja spominala Prahu.
odkial si?
Ahojte, som medzi vami nová. Vaše príspevky sledujem už týždeň a až dodnes som si myslela, že nebudem potrebovať radu, ale mýlila som sa. Myslím, že máte skúsenosti a preto vám budem vďačná. Mám problémy s chrbticou od decembra 2008. Od vtedy som už bola 5X hospitalizovaná (i teraz v súčasnosti vám píšem z nemocnice), najskôr to bola protrúzia disku L5, pred týždňom už hernia. Päť dní mi hovorili, že ma zoperujú a dnes mi povedali, že operovat ma nebudu. Ja však od decembra som absolvovala všetko, infúzie, lieky, rehabilitácia v Kováčovej, PRT-pod CT, beriem opiáty, stále však nesedím, chodím max. 10 MINúT, bolesti hrozné i pri ležaní. Dnes mi povedali, že sa jedná o drobnú herniu disku L5/S1 a chondrózu disku a opuch miechy. vyžaruje mi to do nohy, mám ju strpnutú a taký stály kŕč. Myslíte si, že je to na operáciu, alebo čo sa ešte musí stať, aby sa to riešilo? Medikamentóznu liečbu som vybrala na komplet,, vrátane blokád a trakcii. ALebo nechcú ísť do toho kvôi tomu, že mám neurologické ochorenie nôh, rúk, mozgu a som po 11 operáciach kostných nádorov na predkolení? Mám 29 rokov a neviem čo robiť, pretože napriek toľkým operáciám nie som uznaná za invalidnú a do práce nechodím už vyše roka. Ako by ste postupovali? Ďakujem za radu. Makarónka
To Mrška:
Ak máš problém s močením, na nič nečakaj a hupky-dupky do nemocnice na neurochirurgiu!!! Je to veľmi vážna záležitosť a operovať by sa ideálne malo do 24 hodín! Držím palce, nech všetko dobre dopadne!
MRSKA
ked mas problem s mocenim, neviem ci by si to nemala co najskor povedat aspon neurologovi, lebo do 30.6. mas vyse tyzdna...na mocenie a stolicu sa stale lekari pytaju, myslim, ze by si nemala tolko cakat,ale aspon si zariadit, aby ti lekar pozrel na reflexy, ci chces ochrnut?
musis davat viac pozor na seba, ci si sa sla do tej postele schovat ? :)
ELCORO:
som zvedava, co ti lekar povie. ja viem, ze v nemocnici to neprehanaju, ale ciastocne ukazu zaklady a zvysok by mal fyzioterapeut.
ja som bola v piatok na druhej navsteve lekara, (mam 3 a pol tyzdna po operacii), znova nahrievanie, masaz koncatin, nahrev nejakou inou lampou nie bioptron na jazvu, akupunktura brucho s nahrevom tej lampy na ihlicky, laser chrbat. teraz idem znova v stredu.
cvicim stale len sama, par cvikov som nasla aj na tej stranke www.cvicime.cz, pozri si ju, su tam aj lahsie a je to tam celkom pochopitelne napisane.
netreba to samozrejme prehanat, ale ty si cca od operacie ako Danina, skus si to porovnat aj s jej prispevkami, kde uz je ona.
mna by zaujimalo, ked ste po 3-4 tyzdnoch zacali sediet cca od tych 10min, kedy ste si uz sadli normalne trebars na hodinu, dve ako clovek?
ja sediet viem, len este som to neskusala ani tych 10 min a postupne by som to uz asi aj mohla.
triniti
ahoj...
ano to čitam skoro u kazdeho, ze vsetci cvičia..
Po operacii mam dva a pol mesiaca
tie cviky co mi ukazali v nemocnici (košickej) by som prirovnal ku chorej baletke, ktora nema čas.
tak cvicit doma a nevediet či je to spravne to je na zvazenie ..
zajtra idem na kontrolu, tak trosku pritlačim na doktora, pretoze sa mi zda ze to flaka.
maj sa pekne..
ahojte.tak ja som mala vcera jeden hrozny den.nadvihla som postel kde je ulozny priestor a to bolo nieco hrozne.tak stasne ma boleli krize,pri kazdom pohybe,a le co bolo najhorsie,ze som sa nemohla vycikat.az potom tak za hodinku iba tak malo,a uplne len tak jemne.dnes este tiez tak isto.stalo sa to aj vam?cely den som lezala,nadopovana liekmi.teraz mam strach nieco zodvihnut.uvidim co povie ten neurochirurg toho 30.6,potom vam dam vediet.