Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ELCORO
som zvedava, ake to bude na tom lieceni. potom sa nezabudni ozvat, ci to malo naozaj taky uspech.
vidis, asi to predsalen je tak, ze kazdy lekar ma svoje metody...ved uvidis, ako ti to prejde. pocula som nazor aj tej pomalsej liecby...mozno to nema dovod naozaj poskodit, akurat, ze to bude dlhsie trvat. to je len moj nazor...
BOSULKA
niekde mi zmizla sprava:)
som zvedava, co mi povie moja lekarka, ked ju poziadam papier. ked som si pytala ten nadstavec, boli v soku co chcem. neviem si predstavit ked si budem pytat podlozku a vankus :)
na kontrolu idem 20.7.
ten vankus mi doporucili z IKEA, stoji cca 40 eur a vraj je dobry...
co sa tyka toho bezbolestneho stavu, aj ja som mala ten pocit ked som sa vratila. vlastne stale nemam skoro ziadne bolesti, sem tam troska citim lytko, ale iba obcas. tie bolesti po operacii mozu vyrazat vraj aj rok, ale s tymi co sme mali sa to naozaj neda porovnat
ja mam napr pocit, ze mam slaby kotnik. sem tam mi ho akoby smyklo. ale tiez to davam tomu, ze ta noha bola oslabena a este chuda sa nespamatala
To Bosulka: Po operácii už som, ale tá bola už pred 22 rokmi:-) Teraz ma čaká druhá...
ahojte vsetci.tak ja som dnes bola na neurochirurgii,a bude sa to asi operovat.lekar mi este urobit RTG predklonu a zaklonu,vraj aby videl odkial sa to bude operovat,vcera sme tu mali taku malu potopu v pivnici,a ja sampozrejme akcna hrdinka ratovala pivnicu,zdvihla par vedier vody a vecer som trpela,a dnes ma ta noha stale boli ledva sedim na stehne len tak na kraji zadka.lekar hovoril ze je to uz dlho a neprechadza to.tak ale teraz sa bojim,a ked si pomyslim ze ma uspia az mi je zle.operovali by ma v Ziline.aj mam strach aj neaku malu nadej ze ta noha bude taka ako predtym,alebo ze si zabeham,pojdem na bycikli,lebo tie nohy sa mi podlamuju,a su hrozne slabe,teda viac ta lava.aj vam niekomu ta noha stale robila problemy?a zlepsilo sa to operaciou?tak ahojky.
pre triniti13:
Včera som pre zmenu absolvovala ďalší zákrok (opich kĺbkov medzi platničkami), dopadlo to katastrofálne. Takže výsledok je taký, že sa už 7 mesiacov trápim (a to neprehánam a myslím doslovne), bolesti sú ukrutné, už 3 mesiace som na opiátoch (náplasťach, injekciách), funkčnosť pohybu je nulová. Takže ani blokády ani obstreky, opichy, RHB... nepomohli. Zajtra ma prekladajú na neurológiu (čo dosť zúrim), ale asi hlavne kvôli tomu,že mám aj neurologické ochorenie. Lekár mi včera povedal, že mám kĺby ako 80 ročná. to ma fakt potešil. Konzultáciu v NZ som zrušila, objednám sa, až keď ma prepustia z neurológie, kde zajtra nastupujem. Inak som to už mohla mať včera za sebou. Tak pokračujem v boji. Zajtra mám ešte CT hrudnej chrbtice, vraj nech vieme, či aj tam nie je hernia. Vraj to môže vyžarovať aj odtiaľ. Počuli ste už o tom? Hrudná ma však nebolí, len lumbálna. Tak som zvedavá.
Čo sa týka podložky - existuje, volá sa lordózna opierka chrbta, je aj na predpis aj na kúpu ako samoplatca (pracujem vo výdajni ZP, my ju máme). Veľa ľudí si ju zadováži, aj keď nie je operovaných, hlavne šoféri. Sú však aj takí, ktorým nevyhovuje. Stojí cca 50 Eur.
Určite napíšem, ako pokračujem a ako dopadlo CT. Zatiaľ pa pá, myslím na Vás, lebo si viem naozaj predstaviť, čo za bolesti prežívate.
mrska
ahoj
tak tie procedury ti mozem len zavidiet..
bol som na kontrolu..a pytal som sa na to kedy zacat cvicit ..tak mi odpovedal jednoducho.
ze v tomto smere sa nazory neurologov rozdeluju na dve skupiny...jedna ktora podporuje cvicenie hned a druha ktora s tym čaka..
tak len dufam aby som nebol v tej druhej sam... heh
tak mi vypisal papiere na kupele..
no a sediet som zacal asi po siestich tyzdnoch..od operacie..
skusal som po trochu..ale este som vstaval
a po dvoch mesiacoch sadam normalne..ale som stale vystrety...
ale uz by som chcel zacat cvicit pretoze svaly su postahovane a stracaju pruznost..
nieco jednoduchsie skusim sam
a potom naostro po kupeloch..
do skoreho uzdravenia
Leja
no vidíš a ja som si predtým myslela, že ty si už po operácii keď si mi dodávala odvahu, teraz ti môžem povedať ja neboj nič to nie je, naozaj to chce byť len v pohode po psychickej stránke, čo ja občas nie som
trinity13
ja som bola rozhodnutá dnes poslať syna do zdrav. potrieb aby mi šiel kúpiť anatomický vankúš a ani neviem prečo ma napadlo si tm najskôr zavolať, dokonca aj ten mi môže predpísať lekárka a doplácam len polovicu, ale treba to od nich pýtať lebo nik to neponúkne, o tej podložke pod kríže viem od sestričky ktorá so mnou cvičila, ja si neviem ani predstaviť ako to vyzerá, ale ona spomínala, že sa to dá dať aj na kreslo keď pozerá TV
LEJA
tak tebe sa to blizi. nezavidim, ale na druhej strane sama vies, ze treba zachovat klud. lahko sa to pise, ale to je asi jedina moznost, ak sa chces na to pripravit psychicky. hlavne si najdi pracu, aby si na to co najmenej myslela. ale ved to uz poznas :)
o 2tyzdne piseme, ako ti je super! :)
ono to, ze mas deti na prazdninach ma aj svoju vyhodu. tie prve dni je clovek ako vymeteny. trocha si predsalen budes musiet oddychnut, ci sa ti to paci, alebo nie. horsie je to s tym nic nerobenim, ked zacnes byt viac mobilnejdsia.
na stastie aj ja mam vyhodu, ze mozem robit z domu. tak aspon trocha ten cas prejde.
hlavne sa drz. teraz praca aj tak nie je az taka dolezita. priorita je predsa, aby si to mala co najskor za sebou a vsetko dobre dopadlo. ani to ti pisat urcite nemusim :)
na tuto dovolenku budeme spominat. dufam, ze moja najblizsia uz bude len dochodok :)
Doma nie som, stále chodím do práce a budem až do posledného dňa pred nástupom do nemocnice. Termín mám už "za pár" - budúcu stredu 8. júla, operovaná by som mala byť snáď hneď nasledujúci deň.
Na nemocenskú ma síce chceli vypísať, ale odmietla som. Keď ma to chytilo pred dvomi rokmi, bola som doma cez mesiac - ale zistila som, že mi to príliš psychicky nepomáha, tak som PN ukončila. Keď sedím sama doma, akurát som sa v tom všetkom zbytočne "hrabem". Našťastie mám kancelársku prácu, kde možem kedykoľvek vstať od počítača, pochodiť si, natiahnuť sa... Naviac je moj zamestnávateľ veľmi ústretový, takže na vyšetrenia si nemusím brať voľno a keď mám zlý deň, jednoducho zostanem pracovať z domova. Je mi skrátka lepšie, keď som medzi ľuďmi...
O to viac sa hrozím tej niekoľkomesačnej nemocenskej, čo ma čaká. Naviac deti budú celé 2 prázdninové mesiace u mojich rodičov na chalupe, tak tu bude nezvykle tichá domácnosť. Na druhej strane sa už teším, že sa čoskoro zaradím medzi vás "pooperačných rekonvalescentov" a budem to mať za sebou. Už som z tej operácie trošku nervózna...