Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

triniti13

Bosulka

ja som zas nepocula o podlozkach, ale nasla som vankus na krize :)tak sa to vola.
tie podlozky to ma byt zas co? ked som si pytala nadstavec na hajzlik co mi napisali do spravy v NR, tak tu ma skoro vysmiali co po nich chcem. tym padom si myslim, ze ani s podlozkami nejak nepochodim :)

Leja:

tak na tu PN sa pripav poriadne psychicky. aj ja som dost cinoroda, a preto tak trpim :) sice na PN som sla tesne pred operaciou, hoci som doma bola predtym 2 mesiace. teraz taham ak neratam od oktobra kedy ma to chytilo s prestavkami oddychu, tak zacinam 4. mesiac.inac som na tom BOSULKA skoro rovnako ako ty. moje nervy :)
tie ihlice si kludne priprav. ja som si hovorila, ze poupratujem konecne cely byt. vobec to nevladzem robit. a je po mojom upratovani :)

bosulka

Leja

neviem ako dlho si doma ty, ale mne práve ubehlo osem mesiacov, takže sa k tomu nebudem ani vyjadrovať, ešte že máme okná na byte na dve strany,
už máš termín operácie?

Leja

S podložkami žiadnu prax nemám. Vždycky sa akurát rozne popodkladám obyčajnými vankúšmi, čo nazbieram po byte. Spím len na jednom boku, inak to zatiaľ nejde. Uvidíme po operácii:-)

Z toho povaľovania sa doma po operácii mám tiež hrozu! Som dosť činorodá osoba, zvyknutá byť stále medzi ľudmi. Vobec si neviem predstaviť byť pár mesiacov zatvorená v byte. To sa snáď dám na háčkovanie alebo nejaké podobne nezmyselné ručné práce:-)))

bosulka

trinity13

o tých podložkách na kríže som počula, že ich môže predpísať rehabilitačný lekár alebo neurológ, ja si idem dať v pondelok vybrať môj "jediný" steh a rozhodne si musím kúpiť anatomický vankúš, ja som asi rok nemala štikútku a teraz akoby naschvál

triniti13

BOSULKA:

no vidis? ani si sa nenazdala a mas po tom :) tie bolesti sa kazdym dnom zmiernia, o tyzden uz nebudes vediet, ze si niekde bola :)
ako pise Leja, ked pojdes na kontrolu, nenechaj sa odbit a pytaj sa.
to nic nerobenie je inac hroza, mne uz vlasy z toho stoja dupkom :) ale je pravda, ze clovek sa sice citi lepsie, no predsalen to este nie je 100%tne.

LEJA:
ja mam problem so spanim, stale sa prevalujem na tu pravu stranu, na druhy den citim nohu, kym to nerozcvicim. neviem sa prinutit spat na chrbate.

pouzivate nejake specialne vankuse? da sa to nimi nejako ovplyvnit? na nete som nasla rozne, na spanie na boku, na krize, na chrbat...aky to ma vlastne ucinok?

MAKARONKA
dufam, ze si uz aspon odbloknuta ked tam s tebou tolko vystrajaju :) a hlavne, ze ti to hlavne trocha povolilo.
ako to dopadlo s tou konzultaciou? podarilo sa ti to prehodit na najeky blizsi termin?
drz sa makaronka, nech ta uz nic neboli!

bosulka

Ahoj Leja

myslím, že to bude dobré, som ubolená, ale to patrí asi k tomu, myslela som, že to bude oveľa horšie, bola som celý čas v pohode, mali ma robiť až niekedy po obede a keď o deviatej prišiel pre mňa ošetrovateľ, tak to ma zlomilo, na operačnom stole som sa stihla rozrevať, psychika robí jednoducho svoje, teraz ma bude ničiť to nič nerobenie, ale to už hádam lepšie zvládnem :-))

Leja

Ahoj Bosulka, vítam Ťa doma! Celý minulý týždeň som na Teba myslela a držala palce:-) Tá bolesť v hrdle je z intubácie, za pár dní ustúpi. Ja som prvé dni po operácii tiež takmer nemohla prehĺtať a uprednostňovala kašovitú stravu.

Keď pojdeš na pooperačné vyšetrenie, určite sa spýtaj na tie ďalšie nálezy a nenechaj sa odbiť. Niektorí lekári nie sú práve komunikatívne typy a musíš z nich odpovede vyslovene "vytriasť".

Prajem Ti pohodovú rekonvalescenciu a nech sa to už len lepší!

bosulka

triniti13
Leja

ahoj dievčence, ešte raz vám ďakujem za psychickú podporu, som piaty deň po a som už doma a zdá sa že to bude dobré, problémy mám zatial len s prehĺtaním, čo sa určite spraví, starostlivosť sestričiek 100% akurát ten dialog s lekárom po operácii žiadny, pri príjme mi povedal že tam mám viac nálezov ale prvoradé sú tie platničky a viac o tom nik so mnou nediskutoval
držím vám palce a prajem všetko dobré

makaronka123

Ahojte, dnes mi pre zmenu robili kaudálnu blokádu. Myslím, že už som zažila fakt všetko. Čaká ma to ešte v pondelok, v stredu ma prepúšťajú, resp. presúvajú z BB do Bratislavy na neurológiu. NZ musím presunúť. Sama som zvedavá, čo bude ďalej a dokedy to vydržím.
Zatial ahojte. makaronka

Leja

To Trinity:

Toto som našla k fasetovej blokáde našla na internete:
"Při kořenovém obstřiku pod CT kontrolou je cíleně zajištěna aplikace steroidů s lokálním anestetikem do oblasti strukturálních změn v oblasti páteřního kanálu a výstupu nervových kořenů. Aplikace léčebné směsi má příznivý vliv zejména na otok postižených kořenů, při ústupu otoku se uvolňují výstupy kořenů, lokální anestetikum zmírňuje bolestivost. Aplikace steroidů do artroticky postižených kloubních facet působí zmírnění bolestivosti zapříčiněné blokádou kloubů."