Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Jéžiš, ja sa z toho PC zbláznim! Už je to tam zas 2x!!! To sa tam fakt každý moj príspevok objaví niekoľkonásobně? Neviete, či sa to dá nejako zmazať?
Pardón, neviem prečo sa mi to tam vložilo 3x:-(
Pardón, neviem prečo sa mi to tam vložilo 3x:-(
Ešte sa musím "pochváliť", čo som mala dnes za DEŇ BLBEC. Dopoludnia som bola v rámci predopreačných vyšetrení na RTG pľúc. Považovala som to za rutinnú záležitosť, ktorú budem mať vybavenú za 15 minút. Miesto toho ma čakalo 3 hodiny stresu.
Po prvom rentgene vyšla von lekárka a spýtala sa ma, či som niekedy mala nález na pľúcach a že ešte chce 2 snímky z iných uhlov. Z rentgenu ma rovno vyšupavali na pľúcne.
Priznám sa, že ako fajčiarovi by sa vo mne krvi nedorezal. Jednak že budem musieť zrušiť svoj pracne vybojovaný termín operácie, jednak že mi niečo katastrofického našli.
Našťastie ma lekár ukľudnil, že to najskor budú nejaké jazvy alebo zrasty po neliečenom zápale pľúc (vačšinu chorob liečim paralenom a 2 dňami v posteli). Spirometria dopadla OK. Do správy mi napísal, že to nie je kontraindikácia k operácii, ale nález vyžaduje sledovanie. Vraj ho hlavne znepokojuje moj úbytok na váhe (zhodila som 7 kg za 6 mesiacov). Ja to teda skor pripisujem bolestiam, nespavosti a liekom, ale vraj čo budem po operácii mobilná, pošle ma na CT pľúc, brucha a nejaké ďalšie vyšetrenia.
Takže keď sa zbavím jedného, bude ma čakať ďalšie:-(
Ešte sa musím "pochváliť", čo som mala dnes za DEŇ BLBEC. Dopoludnia som bola v rámci predopreačných vyšetrení na RTG pľúc. Považovala som to za rutinnú záležitosť, ktorú budem mať vybavenú za 15 minút. Miesto toho ma čakalo 3 hodiny stresu.
Po prvom rentgene vyšla von lekárka a spýtala sa ma, či som niekedy mala nález na pľúcach a že ešte chce 2 snímky z iných uhlov. Z rentgenu ma rovno vyšupavali na pľúcne.
Priznám sa, že ako fajčiarovi by sa vo mne krvi nedorezal. Jednak že budem musieť zrušiť svoj pracne vybojovaný termín operácie, jednak že mi niečo katastrofického našli.
Našťastie ma lekár ukľudnil, že to najskor budú nejaké jazvy alebo zrasty po neliečenom zápale pľúc (vačšinu chorob liečim paralenom a 2 dňami v posteli). Spirometria dopadla OK. Do správy mi napísal, že to nie je kontraindikácia k operácii, ale nález vyžaduje sledovanie. Vraj ho hlavne znepokojuje moj úbytok na váhe (zhodila som 7 kg za 6 mesiacov). Ja to teda skor pripisujem bolestiam, nespavosti a liekom, ale vraj čo budem po operácii mobilná, pošle ma na CT pľúc, brucha a nejaké ďalšie vyšetrenia.
LEJA
ups mne to doslo az teraz, ze bola na krcnej :)
s tymi makcenmi si vobec nerob starosti, ja ich pre zmenu nepouzivam vobec :)
inac na teba dost myslim, ked si predstavim, ze ides na druhu operaciu, rozmyslam, ako sa mam tomu vyhnut. len ako to fakt moze clovek ovplyvnit?...
to by som musela riesit asi od mala a neflakat to takto...to ze som mala uraz podla mna bola len otazka casu kedy sa mi nieco s tou platnou urobi,,,
MRSKA
to uspanie je najmenej z celej psychiky narocne :) vobec sa toho neboj. ja si ani nepamatam ako som odkvecla. zobudila som sa na to, ze niekoho budili vedla mna, a na druhom konci lezal nejaky pan, ktory ked sa prebudil, tak zacal vstavat, ze on uz ide pa. sestricky len po nom kricali, aby lezal a on sa s nimi natahoval, ze nema dovod :)
potom trocha bolia krize, ale nie je to katastrofa. 3dni prezijes. ono vlastne citis ulavu hned. po operacii ma noha vobec nebolela, a aj tie krce zmizli.
myslim, ze v tvojom pripade je uz na case, aby ta zoperovali. sama uvidis ten rozdiel. fakt sa nicoho neboj. toto vsetko je len strach z toho, ze clovek nevie co ho caka.
ono stale mas este moznost poradit sa aj s inym lekarom a vypocut si dalsi nazor. no myslim, ze si si uz aj tak vytrpela dost.
aj ja som vcera vzala smetak do ruky a ze idem pozametat. ostala som zas na kolenach a tak som si povedala, ze to nema vyznam :)ty plne vedro, ja metlicku. ja sa sanujem :)
To Trinity: Hi, lenže fór je v tom, že Bosulka bola operovaná na krčnú chrbticu a prestala ju bolieť i tá bedrová:-)))
To Bosulka: Chrbtica je divná záležitosť a dosť súvisí i psychikou (vyskúšné sama na sebe:-). Je dosť možné, že po operácii si sa upokojila, prestala sa stresovať a bolesti v bedrovej časti vďaka tomu ustúpili.
Ďalej to može byť i úpravou držania tela a režimom. Keď človeka bolí chrbtica, je celý skrútený a vykrivený. Tím sa preťažujú a trpia aj iné segmenty, než tie postihnuté. Tak držím palce, aby Ti to vydržalo a žiadne ďalšie zákroky už neboli potrebné:-)
PS: Ospravedlňujem sa, že nikde nepíšem vokáň nad o či "prehlasované á". Nie je to mojou neznalosťou slovenčiny, ale počítačom. Na PC mám len českú klávesnicu a nechce sa mi to vždy ručne vkladať zo znakovej sady:-)
MAKARONKA
my co sme tu asi zostali uz mame po bolestiach. ups, este Leja nam chyba, ale aj ona to ma len za par :)
teraz si bola na akom oddeleni, ked ta prekladaju na neurologiu?
strasne vam vsetkym prajem, aby ste uz mali po tom... clovek co to nezazije si to fakt nevie vobec predstavit...
na tu podlozku sa fakt opytam. a o tom vankusi nevies nieco?