Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Bosulka:
veru fesak aj ja som mala:)
fiiha tak to vobec netusim s tym bruchom, aj ked od chrbtice je vsetko mozne...
fakt netusim, nepocula som este o tom...mne trpla noha :)
toto by mu mal asi povedat odbornik...nebude to skor nieco ine?
triniti13
cvičím, ale to čo mi dala napísané sa mi zdá trošku primitívne, pretože aj keď sa budem akokoľvek šetriť, tak už len keď sa chcem napr. očesať musím zdvihnúť ruky hore a nechcem aby mi zasa zatuhla ruka, ledva som ju rozhýbala, na pondelok mi vybavila kamoška neurologičku tak uvidím čo mi povie
vo vcerajsej PLUS7 je zaujimavy clanok ohladne platniciek - s MUDr. Rudinskym.
skuste citat, mozno to najdete aj na nete.
Bosulka
mne dudince doporucila rahabilitacna v nemocnici. velmi to tam chvalila, takze asi mala zda sa pravdu.
teraz cvicis nejake cviky?
triniti13
bola som v Dudinciach, ale to bolo s inou diagnózou, veľmi mi to pomohlo, ľutujem, že som tam nešla skôr, dokonca ma tam nebolel ani krk a chrbát, lenže keď som sa vrátila stačil deň upratovania a bola som s krkom tam kde predtým, preto teraz očakávam, že keď sa vrátim tak budem ako ako znovuzrodená :-))
každý mi vravel, že je to len taká dedina, ale mne to úplne vyhovovalo, hlavne že to splnilo svoj účel
Bosulka:
kde si bola v kupeloch? po operacii by si mala mat narok na kupelnu liecbu.
triniti13
ja som sa 7 mesiacov trápila u nás na rehabke a potom ma manžel vyhnal do kúpeľov,po dvoch týždňoch sa mi stav zlepšil na 100%, ale musela som odísť skôr domov kvôli tej operácii, takže jednoznačne sa tam chcem vrátiť, keď mi to lekárka schváli že môžem, tak už v auguste, nech môžem ísť čo najskôr do práce, nerobím žiadnu reklamu, ale tá minerálna voda je nezaplatiteľná
Bosulka:
v kupeloch som nebola, ja mam 5.tyzden po. a uvazujem tam ani vobec neist. na 99% som rozhodnuta a to hlavne kvoli tej dlhej PN.uz som doma pekne dlho.
Bosulka:
tie uzliky odstrihnu, a pekne sa to vytiahne. fakt sa neboj.nie je to nic hrozne. aj ja som sa fakt velmi bala. ani som to necitila.jazva je malinka, to sa zahoji.na druhej strane budes viac sexy :)
teraz sa setri, lebo sa tym znova vratis. zehlenie nechaj manzelovi :)