Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Leja

Odklepla som to skor, než som chcela:-)))

Takže to dokončím: Lekár mi hovoril, že než sa všetko dokonale vyhojí, zarastie a vytvorí sa pevné kostné spojenie medzi stavcami, bude to trvať až pol roka.

Leja

Lubi, pooperačných bolestí sa skutočne neboj! Lekári ich dnes dokážu veľmi účinne tíšiť. Pred 22 rokmi som absolvovala rovnakú operáciu ako čaká teba a pred mesiacom zložitejší zásah s fúziou stavcov. Ak som sa niečoho bála, tak tiež práve pooperačných bolestí - z tej prvej operácie som si pamatala, že prvé 3 dni boli k neprežitiu.

Bola som však príjemne prekvapená, že tentokrát to bola "brnkačka"! Po operácii som bola napojená na infúznu pumpu, ktorou mi neustále dávkovali opiáty, takže bolesť bola skutočne minimálna. Samozrejme, každá zmena polohy je veľmi nepríjemná, ale o nejakých skutočne neznesiteľných bolestiach nemože byť ani reč.

Mrska:
Po fúzii je režim prísnejší než po "obyčajných" platničkách. Po prvej operácii mi napr. už v nemocnici dovolili jesť normálne pri stole, teraz sa ešte stále stravujem ležmo v posteli alebo postojačky:-)

U pevnej fixácie je to vlastne ako pri zlomenine - 6 týždňov minimálnej záťaže a maximálneho kľudu. Musia sa v správnej pozícii zarásť šrouby, uchytiť kostný štep... Lekár mi hovoril, že než sa

henemene

mrska to ta tam nejak skoro volajú ale pri tvojom šťastí ako som sa dočítala radšej skôr ako ti to prekladať hore dole. svoju krížovú cestu si si za posledné mesiace prešla takže to musí byť po operácii dobre, hlavne sa nedaj a neukáž, že máš strach lebo silný sa veľmi radi odbavujú na slabých a menej skúsených ak nemáš známosti tak to vyzerá tak ako to aj je. ahoj

henemene

mrska asi som sa sekla tak teba budú operovať 19. 10. tak musím lepšie čítať.
1luba aj mna bolí ľavá noha ale chodiť môžem a takisto mi ťahá malíček ale ľavý je to dosť nepríjemné.
lieky mi nezaberajú žiadne ale na noc si dám myolastan už len pre ten pocit, že sa mi krásne točí v hlave.
raz mi jeden doktor predpísal indometacínové čipky to tiež pomáhalo ale až po týždni je to trošku nepríjemné ale dalo sa

mrska

ahoj henemene.som rada ze si sa k nam pridala.aj ja som tu nasla vela informacii,a vela mi poradili dievcata.ja nastupujem do nemocnice 16.10,je to piatok,tak je to take blbe,chcela by som sa dohodnut ci by som nemohla prist az v nedelu.to je o nervy lezat tam dva dni len tak.17 sa vydava neter,ale ja som uz nic neodkladala,je to coraz horsie.mavam hrozne bolesti,a nevladzem chodit.nezabera mi vela liekov,teraz som sa dala na tramal,takze aspon nieco polavilo.ale na nohy to neplati.ani sedavat moc nemozem,uz som taky leziak.tak sa drz,setri sa.ahoj.

henemene

ahojte všetci
včera som mala taký ležiaci deň tak som si dala tú námahu a prečítala som si všetko za posledný rok aby som bola v obraze
triniti ty si mi tak pomohla ale aj všetci zodpovedala si tu všetky otázky, ktoré mi víria hlavou, ako som to čítala tak som to s tebou prežívala, ja som natom rovnako ako aj ty aj ked sa zda že machrujem. musím sa zatiaľ ovládať môj manžel sa tak strašne zmenil odkedy viem termín operácie je proste úžasný. najviac som mala obavy, že kto bude udržiavať domácnosť a on mi povedal, že všetko čo som robila bude robiť on nemá s tým problém.
mrska ja idem na operáciu 15.10. ale operovať ma budú 16. tak ako aj teba ale obdivujem, že si to toľko vydržala, chúďa ale už sa nám to blíži. aj vás pred operáciou nič nebavilo tak ako aj mna? mrska tie predoperačné vyšetrenia stačí ak pôjdeš 2.októbra tak mi povedal lekár

mrska

1luba-ahoj.aj mne idu spajat stavce ale 3.len ma zarazilo ze si mohla hned sediet,lebo tu mame jednu kocku ,leja,ktoru teraz operovali,a zakazali jej sediet az 6 tyzdnov a chodi pomocou barli.ma tiez fuziu stavcoch.ale je to asi to iste co budu robit aj mne,vola sa to transpedikularna fixacia.aj ty si cakala kym ti to schvali poistovna?ja som si to vybavovala priamo s poistovnou.

mrska

triniti.vies ako som pisala ze mam volat na poistovnu.tak som tam v piatok volala,a vraj to dostali vo stvrtok,v piatok to uz mali schvalene,a povedala ze v pondelok to posielaju do nemocnice.asi si viete dievcata preco to tak rychlo schvalili.tento mesiac sa predsa menia poistovne!taka bola ku mne mila,ze samozrejme,vsetko pre spokojnost,az ma dojala :).