Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
bosulka
ja mam od 10-12,15-17, som o hodinu dlhsie von ako ty :)ale asi to je tak 2hod doobedu, dve poobede.
no ja mam vo februari 9 mesiacov,takze ideme :)dufam, ze mna tam neposlu rovno na vianoce.
a ku mne by si neprisla poupratovat?vies, kym si este vo svungu:)
mucike
mn kúpele odporúčali až po 6 mes. po operácii, keď si už teraz PN, tak vychádzky si daj rýchlo napísať, aby ti ich dala ešte pred operáciou, lebo tu u nás nechcú dávať až po troch msiacoch ráno 10-12, potom 14-16, ale ke´d máš dobrú doktorku tak sa dá dohodnúť aj na iných hodinách, ale musí do to PNky napísať hneď
trinity13
lásko nezabúdaj, že ja mám doma samých chlapov, aj keď sa snažia, už to tá linka potrebovala, okrem toho ja som išla na operáciu hneď z kúpelov a teraz keď už by som mala byť pomaly fit, tak sa chystám na ďalšiu a predstava, že začnem normálne fungovať niekedy vo februári je hrozná, ale to už sa budeme chystať do kúpelov či nie? :-)
mucike:
vychadzky ti da vseobecna lekarka, ja mam rano aj poobede. ak si u lekara a pride ti kontrola mas sa cim preukazat.ostatne je riziko. ale plati ten cas aj cez wk. ty nie si PN? vychadzky by si mala mat uvedene v PNke.
ja som 4.mesiac po, chodim na rehabky a kupele mi zatial nik nespominal, takze neviem, ci sa tak skoro chodi, je to asi individualne, k akemu lekarovi chodis. kazdy to riesi inac.
najskor by si mala zacat rehabkami a potom kupelami.
nikam sa neponahlaj a lekarka ta urcite nebude hned pchat do prace. po operacii urcite nie.takze myslim, ze ti problem nebude robit. zalezi ako sa budes citit.hlavne sa nikam neplas, najskor nech ti je dobre.
nesedenie zvladnes, nie je to nic hrozne. aspon si polezis a vsetci ta budu obskakovat :)
LEJA:
mna skor zaujimalo, ci ta krize boleli pred operaciou. ty ma necitas poriadne zlato :) ale teraz citam, ze si mala problem s nohou, tak si ma aj ty zase zblbla :)ty hlavne pocuvaj co ti hovoria lekari a lez. nie ze zacnes umyvat linku ako bosulka :)
mrska
tusim ste vsetky nejake hrr, co tam tolko klikate? potom stracam prehlad :)
ahojte.inac,sranda aky tu mame salat:),ako sa nam to tu pekne opakuje,ale opakovanie je matka mudrosti!dik leja za rady.trinity,sem tam uz pozeriem do kalendara ako to ide.poobede som trochu pospala,lebo som zjedla tramal,a bola som taka vykukana.ale ked som sa prebrala,tak mi je horsie.tak sa majte pekne.
Ahojte baby ..
tak zajtra idem na predoperacne vysetrenia a 29.9 k internistovi ..dufam ze vsetko bude OK a 06.10 budem moct nastupit do nemocnice.
07.10. je moj den , zatial nemam strach , len velmi vela rozmyslam na tym ake to bude po - nesedenie a tak...
Na liecenie mozem ist az po 6 mesiachoch ? neda sa ist skor ? napr. po 3 mes. ?
Myslite ze doktorka nebude robit problem s takou dlhou PNkou ? Baby ak ste uz po operacii , dala vam doktorka aj vychadzky cez den ? kolko hodin denne mate povolenu vychadzku ? alebo len na rehabku a spät ?
Su vychdzky aj cez vikend ?
To Trinity:
Chi, to som rada, že nielen ja v tom mám niekedy trochu hokej:-)))
Nie, mňa kríže nebolia, necelý mesiac po operácii je mi celkom fajn. "Železo" v chrbte teda trochu cítím - je to pocit akoby človek ležal na ceruzke. Ale predpokladám,že telo si časom na cudzie teleso zvykne.
Noha je tiež omnoho lepšia, dokážem byť prakticky bez liekov. Pri chodzi ešte stále cítím ten nepríjemný ťah, ale nervy sa vraj možu obnovovať až niekoľko mesiacov. V kľude je to v pohode. Zatiaľ skoro stále ležím - tak uvidíme, ako sa budú nohy správať pri vačšej záťaži, keď mi po kontrole dovolia viac pohybu.
Ahojte baby ..
tak zajtra idem na predoperacne vysetrenia a 29.9 k internistovi ..dufam ze vsetko bude OK a 06.10 budem moct nastupit do nemocnice.
07.10. je moj den , zatial nemam strach , len velmi vela rozmyslam na tym ake to bude po - nesedenie a tak...
Myslite ze doktorka nebude robit problem s takou dlhou PNkou ? Baby ak ste uz po operacii , dala vam doktorka aj vychadzky cez den ? kolko hodin denne mate povolenu vychadzku ? alebo len na rehabku a spät ?
Ahojte baby ..
Leja:
aj ja uz mam v tom chaos, nic si z toho nerob :) teba teraz boleli krize?
s tym pevnym spojenim,mne povedali,ze niekedy aj rok :)
1luba:
vidis, vsade je to inac. ja mam tie 2 mesiace napisane aj v sprave z nemocnice, a co som citala,tak vacsina to mala takto dodrziavat. je to kvoli zatazi,aby bola po operacii co najmensia. no ale kazdy lekar radi inac.
mrska:
uz strihas meter?:) aspon ze sa ti to uzkonecne krati, lebo som z teba na nervy :)
henemene:
skus si dat 1/2 novalgin,1/2ibalgin na noc, teda ak nie si alergicka na ne. mne to na bolesti pomohlo. predtym som mala aj voltarenove cipky,ale toto bolo o nicom a tralgit. to bolo tiez pekne svinstvo.
inac je OK ze si v pohode, nestresuj sa vobec. ja som mala hrozne depky a na koniec to az take hrozne fakt nebolo.
uvidis ako sa manzel bude krutit po operacii, ked ta uvidi na druhy den po, nebudes doma robit vobec nic. tie opiaty robia svoje.:)
vyhoda je,ze aj ten rez je maly. uz to nie je tak ako niekedy,ze cloveka dorezali. tak hlavne pohoda, citaj a nerozmyslaj nad tym.
zaujima ma co s vami robili na rehabkach?
Ja mám dnes asi nejaký popletený deň:-) Tak bolestí po operácii sa nebojí Luba (tá už to má za sebou), ale Henemene... No, už som snád v obraze:-)))