Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mrska

caute vsetky.citala som tu nazory na PN,a pracu,tak sa pripajam.ja som PN 11 mes. a nehanbim sa za to,ani za to ak mi daju dochodok.toto moje trapenie som si uhnala v praci.dovtedy som nemala ziadne bolesti s chrbticou.zdvihla som balicku kvoli kablu,lebo mi nemal kto pomoct,a to som pracovala iba s mužmi!pracovala som ako balicka v podniku na vyrobu guliciek do lozisk.tazke dvihanie bolo na dennom poriadku,len krabica guliek mala 15 kg,a to mi ich preslo denne aj 400,skladanie drevenych paliet ktore mali 12 kg a stale v predklone,cely den na nohach,a to je len zlomok tej tazkej prace,robila som 6 dni v tyzdni aj nocne.a to mam priemyslovku,ale aby bol druhy prijem nevyberala som si.preto neviem ci by sa niekto do takejto roboty hrnul za 2 mesiace,keby musel tazko dvihat.asi nie,ja som o robotu prisla prave kvoli tomuto,tam jednoducho nemas co hledat ak mas obmedzenia.tak som sa dohodla,dali mi odstupne aj vsetky vyhody.kym si ja teraz nieco najdem tak to potrva,a v tejto krize,a v tomto nasom zapadakove.len to som chcela ze nieje to o chceni ale o tom aku ma kto pracu.caute.

Leja

To Trinity k PN:
Ja som napríklad nemaródila ani deň a PN nemám ani teraz. Pred operáciou som chodila do práce, pretože mi to pomáhalo psychicky. Aspoň som sa rozptýlila a nemyslela som stále len na vlastné problémy.

No a po operácii? Keďže som mala ešte mnoho nevyčerpanej dovolenky, do 7. októbra oficiálne na "dovolenkujem". Potom mám so zamestnávateľom dohodnuté, že budem cca do Vianoc pracovať z domova.

Po novom roku plánujem návrat do kancelárie. Keď som to konzultovala s operatérom, povedal, že v tom nevidí problém. Len si mám vraj namiesto normálnej stoličky opatriť k počítaču kľakačku a dávať si často krátke prechádzky.

triniti13

karlos:

ty si na CID? a bol si na PN? s tym mas aku skusenost? alebo si jeden z pacientov, kt. sa hrnuli hned do prace?
moja neurologicka mi povedala, ze niekt. idu po mesiaci aj po dvoch do prace. ja si to neviem ani predstavit...ved to vobec nemozu mat doliecene...

julia44

Ruženka - dobrý večer.....nakoľko som pred meoiacom a pol absolvoval operáciu s tým istým zdrvotným problémom, nedá mi, aby som ti o tom "nepovedal" Proste - nebudem sa rozpisovať, ale ak ju skutočne máš, tak iste vieš pochopiť to nevydržateľné trpnutie rúk, tela a nôh - proste šudovo - bolel ma celý človek. Mal som problémy i s rovnováhou, nedokázal som robiť obvyklé veci. Môžem ti ale poradiť jedno - NEČAKAJ! NETRP! Mne to tiež dlho trvalo,aby som sa odhodlal - vieš ľudský strach - čo k ochrniem a podobne - proste dosť som sa nechal ukecávať (doslova) takýmito odborníkmi....až....až jedného dňa mi bola odporúčaná PANI ( naschvál píšem veľkým) PANI dokt. Kmetonyová z Michaloviec - a neľutujem, "vzala" si ma do "parády", urobila rôzne vyšetrenia a vybavila i megnetickú rezonanciu v Humennom - na základe tejto v rámci profesionálne ( a podľa môjho mienenia skutočne veľmi profesionálnej) ma vyslala do Fakutnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach ( tr. SNP), kde ma "prevzal" pre zmenu ďalší skutočne zlaty človek so zlatými rukami a vdomosťami PÁN MUDr. Kaťuch - prezrel "papiere" a ani nečakal na moju reakciu - bolo rozhodnuté - objednal a vykonal chirurgický zákrok - všetko od príjmu do nemocnice až po prepustenie trvalo 3 dni a......zázrak - môžem sa hýbať, točiť hlavou, šoférovať -proste nový človek. Kto to neprežije - neuverí. Mal som pred tým i debky - ťažko na to spomínať - som tiež "len" človek a i keď som si myslel, že som dosť "tvrdý" - mal som pred opaeráciou malú dušičku....to čo prežívam teraz je niečo ako znovuzrodenie! A to všetko VĎAKA p. MUDr. Kmetonyovej a p. MUDr. Kaťuchovi ( samozrejme i vysoko profesionálnemu týmu zdravotníkov neurochirurgického oddelenia, kde som ležal - aj ím patrí moja vďaka.)
Takže Ruženka - viem - prežil som to -ale netrp...netrp, nemáš sa čoho obávať, ak si vyberieš práve túto konšteláciu skutočných odborníkov. Tiež som sa bál, ale (dúfam že už to nebudem potrebovať) ak by sa náhodou toto malo zopakovať - zveril by som sa ím a jedine ím do ích zlatých rúk čo ma dali doporiadku. Miro

triniti13

bosulka:

citas co pise luba? tym padom by sme sa mohli v tych kupeloch stretnut :)

Leja:
tebe to nakoniec prospelo:) ja som prve dva mesiace prezivala podobne, akurat bez uloh :) vedela som na spamat cely vysielaci program :) ale druhy mesiac som pomaly zacala po leziacky robit. zistila som, ze je to celkom prakticke :) aj teraz sa snazim radsej lezat ako sediet. bolia ma hned krize, tak kym som doma to este praktizujem, akurat, ze sa mi pohybuje ovela lepsie.
to chce cas a tie dni tak utekaju...
zacina sa mi to ale pacit :) bude tazke zvykat si ist do prace...

triniti13

henemene:
z toho co pise luba som prekvapena a zavalim ju teraz otazkami :) nemam v tom prax som PN prvykrat od kedy pracujem, ale za to kvalitne dlho :) mam zazitok na cely zivot .

1luba:
ja nemam ziadne spajanie stavcov a nesmela som sediet 2 mesiace..to je asi naozaj vsade rozne, ale po operacii som fakt nepocula, necitala, aby mohol sediet. na nas kricali sestry aj v nemocnici, ked si niektora vobec chcela sadnut a vlastne vsetci kde som prisla mi to hovorili...tak neviem...sediet mohli len baby, ktore mali operovanu krcnu a sli na 3. den domov.

s tymi kupelami je to fakt tak, ze do roka od operacie? nemam o tom prehlad zatial...
este co ma zaujalo, ty si fakt nebola PN a dostala si sa na CID? ja som mala problemy od oktobra a na PN som sla tiez tesne pred operaciou v maji.tiez robim doma, myslis, ze ten rok kedy by si mala byt min na PN sa pocita od toho oktobra? som z toho teraz jelen...nie som zamestnanec. ale trocha ma prekvapilo to co si pisala...ja som myslela, ze musim byt do maja bud roku, aby sa so mnou o tom vobec niekto bavil...
viem ze narok na to mame, tato dg je na ciastocny, to mi uz potvrdilo niekolko lekarov.

mas este bolesti?

triniti13

MUCIKE:
ty si sa nejak rozsupla s tymi spravami:)

PN mas od lekarky stanovene na vychadzky. ci si das rehabky pred alebo po je tovja vec. ak si chces zachovat vychadzky daj si tak ako vyhovuje tebe.nemusis na ne vtedy chodit. ak si u lekara, nic ti nik neurobi.
ak nie si uz v praci daj si PN uz teraz.sice zalezi aj od toho ci si zamestnana, ci podnikas, alebo co...
co je lepsie pre teba.

ked pojdes po operacii na kontrolu, ja som mala skusenost, ze som si zavolala kedy mozem prist a necakala som nikdy, hned ma brali. aj u vseobecnej aj na neurole, boli ustretove obe lekarky aj sestry. oni to chapu, neboj nenechaju ta cakat alebo sediet...teda aspon moja skusenost.

mucike

ahojte ,

ja som nebola s platnickou ani 1 den na PN a to mam pracu 8,5 hod. za PC , takze lieky lieky a lieky...a noha tahala ako besna , krize boleli ...jedina PN bolo 8 dni na Antolskej na neurologii na PRT tam som si dohodla aj termin operacie. na PN a chystam od 6.10.
Este dotaz k tym vychadzkam. tie hodiny co vam napise doktorka , tak to musite vtedy stihnut aj rehabku ? alebo to je okrem rehabky ...navyse ?
dnes som bola na predoperacnych ...zobrali mi "100" litr. krvi ..na EKG som cakala 1,5 hodiny...zabava ...neviem si predstavit ze po OP pojdem niekde k lekarovi a budem tam na "na stojaka" cakat cez hodinu ...po akej dobe po OP ste isli k neurochirurgovi na kontrolu ?
uz to mam za par ... :O(

mucike

ahojte ,

ja som nebola s platnickou ani 1 den na PN a to mam pracu 8,5 hod. za PC , takze lieky lieky a lieky...a noha tahala ako besna , krize boleli ...jedina PN bolo 8 dni na Antolskej na neurologii na PRT tam som si dohodla aj termin operacie. na PN a chystam od 6.10.
Este dotaz k tym vychadzkam. tie hodiny co vam napise doktorka , tak to musite vtedy stihnut aj rehabku ? alebo to je okrem rehabky ...navyse ?
dnes som bola na predoperacnych ...zobrali mi "100" litr. krvi ..na EKG som cakala 1,5 hodiny...zabava ...neviem si predstavit ze po OP pojdem niekde k lekarovi a budem tam na "na stojaka" cakat cez hodinu ...po akej dobe po OP ste isli k neurochirurgovi na kontrolu ?
uz to mam za par ... :O(