Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

Wildo

Ahoj bosulka.

Tak to ma nejako nenadchlo, že takéto veci sa hneď operujú. Z operácie chrbtice mám trochu strach. Predsa len, jeden blbý pohyb skalpelom a som na vozíku, resp. iný prúser. Mne netŕpnu ruky, zatiaľ je to iba posledný článok palca pravej ruky. Poradili mi ale priatelia, že nech idem na vyšetrenie a tak som išiel. No fajn, mám sa na čo tešiť. Zajtra idem s výsledkami na neurológiu. Som zvedavý, čo sa tam dozviem.

Wildo

Ahoj bosulka.

Tak to ma nejako nenadchlo, že takéto veci sa hneď operujú. Z operácie chrbtice mám trochu strach. Predsa len, jeden blbý pohyb skalpelom a som na vozíku, resp. iný prúser. Mne netŕpnu ruky, zatiaľ je to iba posledný článok palca pravej ruky. Poradili mi ale priatelia, že nech idem na vyšetrenie a tak som išiel. No fajn, mám sa na čo tešiť. Zajtra idem s výsledkami na neurológiu. Som zvedavý, čo sa tam dozviem.

bosulka

vildo

ahoj, konečne niekto s herniou C4/5 a C5/6 :-)mne kým zistili herniu , zúženie spinálneho kanála 9 mm,tak to trvalo polroka, pretože som začala maródiť s úplne inou dg a potom to šlo už rýchlo, konzultácia u neurochirurga v NZ a do dvoch mesiacov operácia, som 6 mesiacov po a krk bolíí, lenže zostala tam tam ešte jedna hernia C6/7 a zistili L5/S1 tak už zdá sa ani oni nevedia čo ma z čoho bolí
tŕpnu ti ruky?

trinity13
nemôžem otvoriť meily

Wildo

Všetkým zdravým a chorým prajem príjemný deň. Mám 36 rokov a po minulotýždňovom absolvovaní RTG a CT vyšetrenia mi bol zistený nasledovný nález :
Osteochondrotické zmeny disku C5-6, C6-7. Mediálna hernia disku C5-6 s kompresiou durálneho vaku. Spondylartrotické zmeny. Ako som sa tu na tomto serveri dočítal z Vašich príspevkov jedná sa o vysunutú platničku. Neviem, čo však znamená tá ostatná charakteristika mojej diagnózy a taktiež by som poprosil o radu ako ďalej. Či je uvedené onemocnenie krčnej chrbtice v závažnom stave a na nápravu je nutné zvažovať operáciu alebo v tomto štádiu postačí zmena životosprávy, prípadne je možné daný stav liečiť inak ako operačne. Srdečná vďaka všetkým, ktorí mi prispejú správnou radou.

hopsalka

Ahojte kolegovia a kolegyne platničkári. Pridávam sa k vám do klubu. Som rada,že je tu takáto možnosť podeliť sa s našimi starosťami. Aj ja trpím a všade počúvam:"Jéžiši,taká mladá a také problémy?" Mám len 32 rokov,vždy som športovala a aj tak som takto dopadla:-( Nie som na tom našťastie až tak,ako niektorí čo tu píšu,že ťahajú nohu za sebou a pod. Ja mám nález na MR spred roka taký:herniácia L5/S1,tlak na prednú stenu durálneho vaku,kontakt s miechovými koreňmi vpravo..moje problémy spočívajú v podstate v neustálych bolestiach. Raz je to lepšie,inokedy bez Tramalu neviem pomaly ani chodiť.
Ozaj,nie je tu niekto ako ja z Košíc?

mucike

bosulka

mna bolela vzdy len prava , ale moze byt ze ak ta uz dlho boli jedna noha a krivas - odlahcujes ju tak ta druha moze reagovat na zataz...

bosulka

ahojte dievčatá,

pri L5/S1 bolí len jedna noha alebo môžu bolieť obidve?

dnes som sa sťažovala totiž už aj na druhú nohu a pripadala som si ako by som si vymýšľala

mrska

ahojte dievcata.tak ja sa zotavujem a cim dalej tym lepsie:)len dufam ze sa to nezmeni.a margaretaV:neboj sa zajst na konzultaciu,poradia ti a nic nieje zavezne ze sa musis dat operovat.ja som prvych 24 hod. aj lutovala ked som mala bolesti,ale teraz som spokojna.a nie sme male deti vieme ze tam tie bolesti po operacii su,aj pred operaciou som mala malu dusicku,hlavne ci sa zobudim,ale bolo to v pohode a ked tam bol taky personal ako je v Ružomberku,tak pohoda.prisli aj tazke chvile,ale aj zly den ma iba 24 hod.tak držim palce.ja som uz uplne bez bolesti,bez liekov a hybem sa celkom fajne.a to mam ani nie 4 tyzdne po operacii.najradsej by som behala a skakala.ale vsetko ma svoj cas.ahojky.drzim palce.

mucike

triniti13

ja som sa stretla s opakom
neurolog 4dni po operacii odporucil MR koli tej ochrnutej nohe a neurochirug povedal ze je to zbytocne vyhadzovanie penazi , ale aj tak mi ho potom urobil a bol tam len opuch...

makaronka123

dadula123
k nálezu sa ti najlepšie vyjadrí neurochirurg vzhľadom už na IV.stupeň diskopatie (to sú degeneratívne zmeny platničky, existuje 5 stupňov) a uvedené ložisko. Alebo môžeš napísať na hippokrates.sk a tam ti príde odpoveď za pár dní (mám vyskúšané a bola som tam aj osobne).

triniti13
o komore som už počula aj som ju kontaktovala a poznám ľudí, ktorý tam chodia. Na ich stránke nájdeš aj orientačne na aké diagnózy je určená a pod. Prečo sa pýtaš?