Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahoj lakernik aj bosulka.viem ze sa to uz pytam druhy krat co tebe lakernik operovali,je dolezite co ti tam davali,ci platnicku,sroby,alebo oskrabovali,alebo co ja viem co....mne to dali asi preto tak rychlo lebo ja som uz pred operaciou chodila len o palicke alebo vobec a to asi 3 mes.mamu to nasralo a zdrbala obvodneho nech to okamzite vypise.moja psychyka uz bola v katastrofalnom stave....ale boli ku mne vsade mily,aj tie sekretarky na Socialnej poistovni,ked tam chodil manzel.ale kazdy reaguje inac.to ako pred operaciou,ked mi hovorili:joj,ved aj mna bolia križe a nehrnem sa na operaciu!!! niektory ludia,aj na tych uradoch maju socialne a ludske citenie.lakirnik nezufaj si.viem ako ti je a drzim palce.caute.
lekarnik
neviem odkial si, možno tu niekde nablízku, pretože začínam veriť tomu, že iný kraj iný mrav, ja som požiadala o inv. pred mesiacom, diagnóz tolko, že obvodná dr. nevedela akú má dať hlavnú a ešte žiedne vyjadrenie a to mi na sociálke povedali, že do dvoch týždňov ma musia predvolať, sama som prekvapená že mrske sa to našťastie tak rýchlo podarilo, ale všetko závisí aj od ochoty obvodného poradiť čo pred koncom roku PN, teraz som sa dozvedela, že som si mohla požiadať dva mesiace pred koncom, obvodná mi k tomu nepísala žiadnu správu, len priložila fotokópie lekárskych správ a zanes si to, iná obvoďáčka o dvere ďalej viem, že poslala pacientku k neurologičke aby jej napísala správu k žiadosti, tak naozaj "neviem" v čom to asi bude
Zdravim mrska ja viem ze musim marodovat min rok. ja som po prvej operaci marodoval rok a po druhej som marodoval vyse 14 mesiacov a este ma NECHCELI vypisat ale som sa dal.pretoze mi uz socialna poistovna prestala platit PN.A ako som pisal ze som si chcel poziadat o invalidny tak to nie. Tak si vies predstavit ako to je bez nijakeho prijmu ked potrebujes ci na lieky alebo som v kuse chodil na rehabilitacie ,strava atd...Inak som rad ze si zareagovala na moj clanok a dakujem za rady s pozdravom lakernik
Zdravim mrska ja viem ze musim marodovat min rok. ja som po prvej operaci marodoval rok a po druhej som marodoval vyse 14 mesiacov a este ma NECHCELI vypisat ale som sa dal.pretoze mi uz socialna poistovna prestala platit PN.A ako som pisal ze som si chcel poziadat o invalidny tak to nie. Tak si vies predstavit ako to je bez nijakeho prijmu ked potrebujes ci na lieky alebo som v kuse chodil na rehabilitacie ,strava atd...Inak som rad ze si zareagovala na moj clanok a dakujem za rady s pozdravom lakernik
ahoj lakernik.ja som 4 tyždne po operacii a 2.11 bol rok čo som marodovala,tak som si všetko vybavila a na tu moju titanovu dlahu a sroby mam narok na polovicny,ale ja som bola uz vcera na posudkovej a dali mi cely,lebo mam polovicny aj na inu diagnozu.ale ak chces polovicny,podla toho co ti tam operovali,musis marodovat 1 rok nepretržite.lekar ten posudkovy mi povedal ze mi davaju cely zatial na rok,lebo som len teraz operovana a ta rekonvalescencia trva dlhsie.tak sa majte.
Zdravim vsetkych na tomto fore.Takisto som jeden z vas ktory mam problemy z platnickami.Prvy krat som bol operovany v roku 2000.Po operaci sa my stav zlepsil,ale ku koncu 2005 sa to zas zhorsilo tak som v maji 2006 podstupil dalsiu operaciu.Po tejto som sa citil dobre len niekolko mesiacov a bolesti sa znovu vratili.Urobili mi kontrolnu MR s pozityvnim nalezom,ale nedal som sa hned operovat ale snazil som sa to preliecovat ambulantne,cvicit,absloval som dalsie kupele. Nanejaky cas som to vydrzal ale uz dalej sa to nedalo.Musel som ist lezat do nemocnici.Tak som zas abslovoval MR samozrejme ze tam zistil pozitivny nalez,este vacsi ako predtym.Tak zas ma caka operacia po 3krat.Najhorsie je to na tom ze to uz cloveka aj psychicky a financne ubija.Caste PN-ky mi financne naburali moj zivot.Tu na fore som si precital ako si dve dievcata pisu ze po tychto operaciach davaju inv.dochodok automaticky.No ja by som to tak netvrdil pretoze som si po druhej operaci chcel poziadat o inv.dochodok,tak sa mi posudkova doktorka zasmiala.Oni mi ho mozno daju asi iba ked tam pridem na voziku alebo ak ...... Myslim ze viete co tie bodky znamenaju. Ja viem ze tato choroba vie cloveku zmenit velmi zivot,ale musime sa pobit o to aby nam bolo lepsie a opret sa o svojich najblizsich ktory sa ma naozaj snazia povzbudit ako po psychyckej strane tak isto aj materialne za co som im velmi povdacny
pe tych co sa nevedia rozhodnut pre operaciu ....
pre mna nebol dovod 1,5 roka bolesti a krivanie , tony liekov a pod. Strach z operacie bol vacsi..
ALE ! najviac ma vystrasilo a zaroven rozhodlo ked mi neurologicka povedala ze ci chcem aby ma tak "seklo" ze mi prestanu fungovat zvierace (budem sa pomocovat a posr...) a po operacii by sa uz nemuseli obnovit tieto telesne funkcie....
momentalne som 6 tyznov po a robim skoro vsetko okrem predklonu a NELUTUJEM .
drzim vam vsetkym palce.
Ahojte vsetci
a hlavne tí ktorí neviete ci operovat alebo nie
Dlhsie som tu nebola tak rychle predstavenie:
Tiez som mala herniu L4 a mam este protruzie L3,L5. Operovana v oktobri v NZ a mam 31 rokov.
Moja osobna skusenost je taka ze ak mate dlhotvajuce alebo velmi silne bolesti treba to jednoznacne odkonzultovat na neurochirurgii. Ja som s tym rozhodnutim bojovala asi 2 roky a stav sa pomaly zhorsoval Hovorila som s 3 neurochirurgami z 3 roznych nemocnic a vsetci mi od zaciatku hovorili ze stav je operativny. Ale bala som sa op.
Ten strach je uplne prirodzeny ale myslim ze vsetci ktori tou operaciou presli na tomto fore vam povedia to iste: nie je to take hrozne ako sa na prvy pohlad zda. Op trva 45 min max a jazva je malinka(ak vam cistia platnicku) Preberanie je trochu bolestive ale daju vam hned morfium a potom injekcie od bolesti. Da sa to fakt velmi dobre zvladnut. Na druhy den ste na nohach! Pri zlozitejsich operaciach ako je spajanie stavcov a pod to trva trochu dlhsie ale aj to ludia zvladli a to s usmevom!
Poznam ludi z mojho blizkeho okolia ktori s op vahali a maju nasledky do konca zivota! A mladsi covek sa rychlejsie hoji, na to treba tiez pamatat
Ak neurochirurg odporuci op netreba to kvoli strachu velmi dlho odkaladat
Zdravim, uz takmer 3 roky mam herniu L5S1, ale teraz sa mi to zhorsilo tak ze mam problemy pri chodzi a zvyraznila sa mi aj skolioza. Doktori ma nahovaraju na operaciu, ale bojim sa ze ostanem na voziku alebo budem mat celozivotne problemy s tym. Neviete nejaky alternativny sposob liecby? Mam 19 rokov. Dakujem