Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahoj lakernik.ja ked to citam tak mam taky jed na tych lekarov...:(viem ako ti je...ja som to skusala tiez kade tade,skus Ružomberok,ja som tam bola aj operovana a to mam blizsie Zilinu.ale dali mi tam termin skorej.najdi si stranku nemocnice Ružomberok a napiš Dr.Durnemu,ja som sa s nim skontaktovala takto cez email.aj mi odpisal aj ma hned objednal.viem že teraz idu Vianoce a vela operacii asi nebudu robit ale mozno ti daju skorej termin,mam aj tel.čislo ak by si chcel.serie ma to lebo viem ako som sa citila ja.ja som tam bola prvy krat 5.8.2009,do Lučenca mi vybavili MR,bližšie mi ju nechcela preplatit poistovna tak rychlo,a to som z Cadce?,a 19.10 som bola operovana.bolo by to aj skor ale som musela cakat kym mi ten inplantat schvali poistovna,aj tam som volala a schvalili mi to za 2 dni.no ale natelefonovala som sa ako vol...:)uz ma to aj chvilami prestavalo bavit,kazdemu vysvetlovat co ti je a ako mi je.....tak vela sil...ahoj.
ahojte no ono nie je pravda ze to nechavam len tak hala bala ved moje stavy teraz boli naozaj tak kriticky bolestne ze som ich nemal take velke ani pred prvov operaciou ale problem je dneska taky ze ma na konzultaciu do b.bystrici objednali az na 25.2.2010 stym ze skorsi termin nemaju. takze ja teraz musim cakat a dufat ze sa mi tie strastne bolesti nevratia dali mi zatial nejake naplaste a tabletky od bolesti aby som si ich dal ked ma to zacne velmi boliet, samozrejme ze ja zatial necakam ako hlupak co bude semnou a skusam si najs nejaku cestu aby som sa tam dostal skor dufam ze sa mi to podari.a co sa tyka inval.dochodku a naroku nan tak je to tak ako som pisal .podla mna je to tak ak pomazem tak pojdem ale maz ked nato nemam .... ale dufam ze po tej tretej operacie sa dostanem aspom na polovicny zatial ahojte lakernik
ahoj triniti.ty nemas novu platnicku?lebo lakernik pisal ze mu to len oskrabavali.no mne sa teraz mudruje-po vojne je kazdy general:)ale tiez som mala uz toho dost,ale lakernik ma neake blbe informacie,a svoj stav by nemal nechavat len tak ako bude,mna keby si ty nenakopla tak tu doteraz iba lamentujem....zatial mi je dobre,uz som bola v sobotu kupit noviny,zaclonu,ale este poleziacky v aute! teraz sa ucim sediet,a ide to pomaly...tak sa majte....
bosulka:
ty uz vsade vidis biely plast?:)
Lakernik
mne robili to co tebe, zatial len raz a moja vseobecna aj s posudkovoou mi same povedali ze mam narok na CID, takze teraz tomu co pises vobec nerozumiem, od coho to vlastne zavisi. dokonca aj ked som bola na kontrole potvrdil mi to aj primar, ktory ma operoval. to znamena, ze by si nanho narok mal mat a zvlast ak si bol PN min. rok.
ak si precitas clanky viac do zadu, zatial nik nepisal, zeby s tym problem mal byt. ja som zatial PN 6 mesiacov, aj ked nemam zatial osobnu skusenost, ako to bude fungoovat, ked pride den "D".
kazdopadne je to nejake divne... tvoj vseobecny ti neporadil nic? resp neurolog?
ozaj a cvicis pravidelne? zaujima ma to hlavne kvoli tomu, lebo to kazdy odporuca, ze to pomoze.
mrska
ty od kedy sa uzdravujes nejako mudrujes. co tu strasis s dalsou operaciou? uz ti je lepsie coo? :)
Wildo
pokus sa svoj stav prekonzultovat s neurochirurgom - aj dvoma. ak ti to navrhnu, neboj sa, dnes to uz nefunguje tak ako volakedy, operacie su kratke, pod mikroskopmi. toto je najmenej, dolezite je ak ti to pomoze a bolesti prestanu.aj ja som sa hrozne bala a nelutujem. neda sa to naozaj porovnat.
ahoj lekernik.mne sa zda,ale to je len moj pocit,ze to vycistenie vytecenej platnicky,moc nezabera,a vacsinou po par rokocxh ak nie mesiacoch ide kazdy na operaciu-teda bud vymenu platnicky alebo srobovanie.lebo ked som bola v nemocnici boli tam taky dvaja co im to len cistili,a predsa museli ist na operaciu.ja si myslim ze by ti to mali hned operovat,lenze ked ti tam budu davat neaku nahradu,musis cakat na schvalenie poistovne.urcite zajdi za viacerími neurochirurgami,ja som tiež chodila,a uvidiš ich nazor.a kedze ti tam nemas ziadnu nahradu tak asi ani nemas narok na dochodok.tiez neviem presne ale si myslim,lebo som pozerala na tie percenta a my co tam nieco mame,tam je ten polovicny isty.tak držim palce.ahoj.
Ahojte zatial mi tam nic nevkladali len mi cistievali,moja terajsia dijagnoza znie.Recidiv.extruzia disku mediolateralne vlavo s masivmym kaudalnym sekvestrom do velikosti 1,2x0.8cm s vplyvom na DV a segment korena L5 sin V segmente L 4/5 sa definuje osteochondroza, subchomndralne zmeny kostnej drene typu MODIC II.Moj neurochirurg vravel ze ma stoho strach ci mi to vobec budu chciet operovat z dvovodu vyteceneho sekverstru,zato ze je to 3x na tom istom mieste ale vela vacsieho razu tak som zvedavy co idu vlastne semnou robit.Som mu aj spominal ze si idem podat na invalidny,tak mi povedal ze keby to zalezalo od neho tak mi ho da cely ale vie ze posudkove su take ake su a on moze dat len doporucenie a napisat vlastne moju diagnozu ako neurochirurg je to super clovek stale ked tam pridem ,ci som alebo nie som objednany stale si ma da sestricke zavolat.Naozaj je do od ludi ako sa ktomu postavia zatial sa majte a prajem bezbolesni priebeh liecenia.KED BUDEM MAT NIECO NOVE ZAS NAPISEM. AHOJKY LAKERNIK-MIRO
moc ti bosulka držim palce,aby sa ti pri tom lieceni darilo,ja som dnes so synom trocha sadila kvety do kvetinaca,aj ma ta noha pobolela.takze fakt ležat....
ahoj bosulka.ja ako som odisla od tej nevsimavej neurologicky,tak som zatial spokojna,s kazdym ale najviac na nemocnicu Ružomberok.
mrska
ja ti to len želám, že ti všetko vyšlo a si v pohode,
ja som bola napr. včera objednaná na EMG, ráno som volala či môžem prísť, musím kvôli tomu cestovať do iného mesta, sestrička ma nechala čakať o 45 min. naviac a potom sa mi s úsmevom ospravedlnila ako ju to mrzí, ale ona si nevšimla keď mi volala, že idem na ihly a oni ich vraj nemajú, preobjednávala ma kvôli tomu druhýkrát a už pôjdem druhýkrát do NZ bez tohoto vyšetrenia, preto som rozčúlená, že tu sú samí byrokrati a naozaj všetko záleží len od ľudského prístupu