Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Kaca napis na adresu durnyp@uvn.sk urcite sa ti ozve ale nepisala som celu spravu len zaver a to bolo jednou vetou,povedala som mu do mailu moje problemy od kedy to zacalo termin operacie tiez dg, a nepodarilo sa mi poslat cd s mr , Odpisal mi do druheho dna a o tyzden mi dal termin konz. vybrat som si mohla z troch terminov ktore nasledovali za sebou stvrtok,piatok,pondelok. Ale on ma ordinaciu len stvrtok tak som chcela ku nemu. Skus aj ty. Drzim palce je fakt dobry. Daj vediet ako si dopadla . Pa
Ahojte všetci,
včera som bola na MR a dnes u neurologičky,ktorá mi povedala,že musím ísť na kontrolu do NZ,nakoľko už vyčerpala všetky možnosti a môj stav sa nezlepšuje.
Na MR sa objavilo vyklenutie L3-4,čo som predtým nemala,mierne vyklenutie L4-5,okolo pravého koreňa zmenený epidurálny tuk a ešte nejaké zrasty.Uvidím čo zistím v NZ.aj keď som tak trochu zúfalá z lekárov a ich prístupu k pacientovi.Mám ešte mesiac PN a potom neviem čo,pretože obvodná lekárka ma presvieča,že sa môže riešiť aj potom,keď sa zaevidujem na úrad práce,čo bolo teda veľmi pozitívne konštatovanie.
Aneta,
písala si Mudr.Durnému do Ružomberka celú diagnózu? Na aký mail? Ďakujem za odpoveď.
henemene:
aj mne to bolo doporucene neskor. teraz sa venuj rehabilitaciam, ako ti poradili.
ja mam po OP 8m a idem az teraz.
Ahojte :)
tak zistujem, ze stav operovanych sa zlepsuje, dokonca aj ten moj :)
takze vam vsetkym drzim prsty a skore uzdravenie.
mrska:
idem 4.3. do dudiniec, bosulka je uz tam, takze sa urcite uvidime:) ty kam ides?
Mucike vitaj doma a treba asi verit ze to bude lepsie,lebo co nam uz zostava?
Ja som bola v ruzomb.vo stvrtok a potvrdilo sa vsetko co sa tu o dr.durnom hovori.!!!Prijemny,mily,sympaticky, ma charismu,no proste vsetko naj. To sa neda s Ba porovnat,viem o com hovorim. Dal mi navrh ze operovat dat jednu novu platnicku,stabilizator a styri sroby. Bola som z toho prekvapena ze az tolko treba ale zasa na druhu stranu ked v ba povedali ze zasa len vycistit tak to ti teda poviem...to co ma znamenat??Co v tej ba chceli riesit?Urobit to iste nijak nezaistit a sral ma pes nech dojdem este na 3oper,ved nebudem ani prva ani posledna.Nenachadzam slov.
Mrske uz som pisala mail tak ona uz mi poradi co ako so suhlasom poist. atd..
Dakujem vsetkym co mi poradili a dufam ze prezijem a uz bude len lepsie a radostnejsie.
aneta57
ahoj , tak zajtra koncim rehab. liecbu v NRC Kovacova , po 6 tyzdnoch som podla ich papierov neurobila ziadny pokrok ...tzn. ze sa neviem viac ohnut v chrbte a a ni ta chroma noha nie je lepsia ...
podla mojho osobneho stavu ..noha sa mi trocha zlepsila, uz sa mi nevyvaluje clenok ..a citim sa dobre , uz nie som taka lekvarova , nabrala som svaly ...co som za posl. 10 rokov ani nevedela ze co to je , lobo som viac pri sebe , schudla som ale asi to aj rychlo naberiem...
V kazdom pripade, v BA budem pokracovat v rehabke na antolskej pretoze tam maju aj bazen , a ten je asi najlepsi...povodne som si predstavovala ze pojdem do prace , ale zatial vydrzim sediet len 2,5 hod. a potom si potrebujem lahnut , inak bolesti nemam ziadne (dufam ze to nezakriknem)
Takze pokracujem v PNke 1.3 zacnem 6 mesiac , idem si vybavovat invalidny , pretoze podla lekrov moj stav je dlhodobo nemenny a mam parezu stredne tazkeho stupna na nohe a chrbat uz tiez nie je to co pred op.uvidime ako dopadne , zevraj soc. pois. ma na rozhodnutie 3 mes.....
a o ty uz si bola na tej konzultacii ...?
ahoj aneta57.tak ja som bola operovana tiez 10/2009 v Ružomberku,a operoval ma Dr.Durny-velmi dobry,ludsky a mily clovek.ja som dostala titanove dlahy a 6 srobov.on sa tak rozhodol,aby to bolo co najlepsie a hlavne nastalo-dufam,lebo to tam bolo aj na vymenenie platniciek.aj personal je tam super.ale nechcem to zakriknut,ale je mi fajn.ako to tu jedna spominala,ako 15-rocna:),ale sa este setrim,tak mi nariadil Durny ked som tam bola na prvej kontrole,a na druhu idem 1.4,mal by mi vypisat kupele.mna boli uplne opustili nohy pred operaciou,a teraz beham ako srna,no uplne iny zivot a nebanujem.ale mas pravdu kedy ta budu operovat zalezi aj na poistovni,musia ti ten implantat schvalit.ale ja som si to vsetko obtelefonovala sama aj v poistovni,aj v nemocnici.ak mas zaujem napis mi na email-MRSKA92@azet.sk,a napisem ti ako som postupovala.drzim palce.ahoj.
Martinocenda nejak mi zmizla dlha sprava pre teba a neodisla. Tak uz len kratko prosim napis kedy kde si bol oper. A ci cvicis a si na ciast.inv.doch.?
Ja to cvicenie nenavidim ale kazdy den sa snazim prekonat zatnut zuby. A kolko mas rokov mozno aj to velmi zalezi na uspesnosti oper. a rekonvalescencii.
Ja si davam taku nadej ze ked mi tam nieco daju tak sa budem mat lepsie. A nie take bolesti kazdy den a stale...