Laserova operácia očí

Príspevok v téme: Laserova operácia očí
matelko

Mám 21 rokov, a už dlho rozmýšlam nad laserovou operaciou očí. Nechcem do toho skočit naslepo, rád by som počul vaše názory, dobré prípadne zlé skúsenosti. Otec ma odhovára a očný lekár povedal že by som mal radšej počkat kým doštudujem. Ale to môžu byť daľšie 3 roky... btw mam cca 3,5 Dioptrie na oboch očiach

femto

Zdravím všetkých. Rozmýšľam nad operáciou metódou femtolasik najme preto, že klinky Excimer a Oftum majú nové typy femtosekundových laserov ktoré by mali eliminovať zlé vlastnosti starých typov (aký majú napr. v NeoVizií) a kvoli ktorým odmietali v minulosti túto metódu používať. Preto ma zaujíma či máte niekto skúsenosť s femtosekundovým laserom? budem vďační za akékoľvek informácie.

jombo

Ja som bol na operacii v oktobri a stale to nie je o.k. Keby som sa mal znovu rozhodnúť, na 100% by som už do toho nešiel. Ľudia, nedajte sa oklamať ako ja...nestoj to za tie nervy a následné riziká..

LETSGOW

bol som na operacii 9.1.2012 neska je 24.1.2012 a stale nevidim ludia neplaste do operacii ked nemusite naslubuji vam hori doli a nic pravdi racej noste okuliare a netlacte sa na opracie lebo nevite ci budete nakedi vidiet ako ja dakujem za pochopenie.

kajka-86

Ahojte. Ja som bola na operacii v roku 2000, mala som dioptrie az -7,5. Desat rokov som mala pokoj,videla som super.. Teraz bohuzial, sa mi zrak zase zhorsuje... Co ma ale najviac trapi,ze od tej operacie mam stale suche oci, nemozem dlho citat,alebo sediet pri PC,oci totiz rezu. Kvapky musim kvapkat hlavne kazde rano... Mne tych 10r.ale stalo zato, no urcite neodporucam operaciu tomu, kto ma male dioptrie...

KuSSo

Oko je pre mňa dosť dôležitý orgán na to aby som behol do prvej kliniky kde ho operujú a nechal si ho rezať. Radšej som keď viem čo sa s mojim telom bude diať a tieto informácie je lepšie mať aj od niekoho iného ako od toho kto mi to predáva.

Marcel'85

KuSSo tak v tom prípade namiesto toho sedenia za PC a šprtania sa teórie ktorá ti na nič nebude bež do entra a porozprávaj sa s lekárom. To že sa nadrtíš teóriu je síce bekné ale aj tak bezvýsledné lebo jazvy ti neostanú a metódu si aj tak nevyberieš. Tak mi povedz čo urobíš keď ti lekár povie že použijú metódu lasik??? utečieš im z operačného stolu lebo si si na internete našprtal ako to chodí a nechceš mať nepatrnú jazvičku ktorú (ako ti aj lekár vysvetlí) aj tak mať nebudeš? :D :D :D

KuSSo

Milý Marcel'85 metódu síce volí lekár ale na rôznych klinikách uprednostňujú rôzne metódy a podla toho sa dá rozhodnúť. A tie "drísty" máš napr. aj tu: www.oftum.sk

Flashka

Ahojte, predám zľavu 50€ na laserovú operáciu očí v CMO platnú do konca roka 2011 za 20€. Mail flashka@azet.sk