Nakolko vidim kolko roznych tem tu uz vznika o akne,rozhodol som sa ze zalozim tuto v ktorej sa Vam pokusim pomoct zbavit sa akne.Takze mi pokojne davajte otazky na ktore sa Vam pokusim odborne odpovedat,len prosim nezakladajte nove temy o tom istom.Dakujem.
Pomozem Vam zbavit sa akne, definitivne!
Moj nick je tento, som tu registrovana vyse dvoch rokov, a pohybujem sa tu cez tri roky. nakolko som ale dlhsiu dobu bola mimo internetu, nevedela som si spomenut na heslo, takze som pouzila rychlu odpoved- Zyx= Zyxerka, nick Zyx vznikol ako skratena verzia mojho nicku stareho cca 7-8 rokov, no myslim, ze to pre Teba nie je absolutne podstatne =;)
takze si prosim laskavo nechaj svoje poucovanie, a usetri nim minimalne moju osbu, dakujem za pochopenie.. =;) stovky ludi su dlhodobi prispievatelia, a zaregistrovani nie su, takze laskavo kludni hormon a tuto temu nerozoberaj, hlavne nie tu, nakolko je to maximalne off topic.. ak mas nejaky problem, a nevyjadrujes sa k danej teme, ale ku mojmu nicku, alebo ku mne, pouzi sukromny e-mail. prajem prijemny den.
zyx-a od koho mas ze ja sa snazim hrat na niekoho kym nie som???Pokial ide o nick-dedo_vsevedo je to len nick,nehram sa na cloveka co vie vsetko pretoze taky ani zdaleka neexistuje,a ak ano tak nim urcite nie som ja.Takze v tomto pripade vy sa snazite hran na pismena abecedy zyx?alebo ked chcete oficialne prispievat zaregistrujte sa a piste pod svojim menom-nickom.
a odpoved na otazku ako treba pouzivat tea tree oil : takze ja odporucam len na vyrazku,nie na celu tvar.Na celu tvar sa moze v pripade ak ide uz o zriedeny tea tree oil.Nezriedeny tea tree oil sa nesmie pouzivat na celu tvar,lebo moze vyvolat dermatitidu.
Dedo vsevedo sa snazi hrat na niekoho, kym nie je.. mysli si, ze ked si precital par casopisov a posurfoval po par strankach, tak je odbornik.. to, co pises, Ty ,,Vsevedo,, si moze kazdy obycajny clovek vygooglit alebo precitat v teenagerskych casopisoch, no ako som si vsimla, na skutocne dermatologicke problemy, ake opisuje napr Tina, neodpovedas..
a rada pre vsetkych ludi, trpiacich akne- navstivte kozneho lekara ! nic ine Nepomoze, nakolko akne je choroba, ktora sa musi DLHODOBO liecit pod dozorom kvalifikovaneho lekara. Pri pouzivani roznych pripravkov, mydiel, a inych hluposti, sa Vam akne ZMIERNI, alebo zmizne na ISTY CAS, no nevylietite ho. Akne je choroba ako kazda ina, s ktorou sa treba obratit na odbornu pomoc, a nezasahovat vlastnymi mudrostami a cinmi.
jancecka
Stravu obmedzit nemusite ta len v malej miere ovplyvnuje akne.Poradim Vam liecbu mydlom,(precitajte si prispevok ktory som pisal pred vasim),studene obklady na tvar,alebo si jednoducho napustite studenu vodu do umyvadla a ponarajte si tvar asi tak 10min denne(moze sa rano aj vecer),nepouzivajte ziadne ine pripravky na tvar iba to spominane bud detske alebo nejake ine jemne mydlo(neparfumovane).Akne treba vysusit,ale nie zas uplne drasticky,preto sa odporuca umyvat tvar len 2 krat denne.Ak toto dodrzite malo by Vam to pomoct,dufam ze ak to vyskusate napisete ci vam to pomohlo alebo nie,prajem vela zdravia a uspesne vyliecenie akne.
tina-moze to byt cokolvek.Skuste viac upresnit tie vyrazky.Svrbia?palia?alebo akne? alebo... ??? Lebo ak svrbia tak to moze byt tiez nejaka alergicka reakcia,napr.na prasok...jedlo...
Nezmenili ste v poslednom obdobi prasok?sprchovy gel?alebo zjavuje sa Vam to iba vtedy ak prechladnete?
Ako vidim je tu velmi vela otazok naraz.Tak sa pokusim odpovedat naraz vsetkym.Cervene flaky po tvari-hm....mozu byt zapricinene vselicim.Napr.stresom,alergickymi reakciami a roznymi precitlivenostami pleti.Takze ak ste precitlivela,y tak by ste mali pouzivat len velmi jemnu kozmetiku.A tym myslim kozmetiku kompletne(jemny sprchovy gel,jemne mydlo,...)A Vy ostatni co mavate akne,tak zial Vam mozem dopredu oznamit ze necakajte hned od skinorenu ani od inych liekov,masticiek,kremov hotove zazraky.Najlepsiu skusenost ma moja profesorka-kozna doktorka s jemnymi mydlami.Mohla by o tom prednasat asi hodiny a ja zhrniem jej prednes na par riadkov.Asi 90% ludom co trpia na akne pomohlo iba obycajne detske alebo ine neparfemovane mydlo.Znie to tak neuveritelne az to je pravda,vsak?Takze moja rada :skuste si zakupit obycajne detske mydlo,a nim si umyvajte tvar iba rano a vecer.Vysledky budu u 90% ludi a to naozaj neprehanam.Len tam plati este jedna podmienka:ziadne ine pripravky(ine mydla,kremy,...) sa nesmu pocas tejto "liecby mydlom"aplikovat na tvar.Pretoze akne sposobuje najma precitlivenost na pletove vody,kremy a maste.Takze este predtym nez sa odhodlate na uzivanie roaccutane alebo si kupite nejake velmi predrazene kremy a pod.tak skuste tuto liecbu len obycajnym mydlom.Aby ste vedeli ze ak Vam toto nepomoze ze mate uz len poslednu moznost -roaaccutane.
a co by si poradil na cervene flaky po tvary od akne???dakujem:)
dedo_vsevedo ja mám už 43 rokov a stále ma trápi akné smerom ku krku najma keď prechladnem, robili mi vyšetrenia na chlamýdie, helicobakter, boreliozu, tú mi zistili ale len hraničné hodnoty, brala som 2 mesiace ATB , už je to OK robili mi krvné testy mám protilátky a stále sa mi to objavuje ...
Kožná mi predpísala zinerit a skinoren, nepomohlo, aj nejaké antibiotiká som užívala, nepomohlo. Už týždeň snažím vypiť 3 litre čistej vody denne,zatiaľ nič. Používala som biodermu, nič. Výrobky od firmy Herbalife, nič. Rôzne vodičky z lekárne, mastičky, a nič. Ani ladová voda nič so mnou nerobí. Teraz sa pijem už tri týždne mladý jačmeň, a nič. Mne asi nič nepomôže. A to ešte aj tri roky som chodila kozmetičke a nič. No čo mne poradíte? len stravu nezmením, lebo keby som obmedzila sladké, tak by som bola strašne mrchavá :)