Rodičia a anorexia, bulimia

Príspevok v téme: Rodičia a anorexia, bulimia
Alternativa

Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.

gabina

xenia
bola som tam a liecenie mi bolo treba, lebo som mala nulovy cukor v krvi. Bali sa, ze ked budem chodit po schodoch, ze zomriem. Ze mi zlyha srdce. Infuzky, liecba...stravu som tiez chcela vegetariansku ale nepamatam si, ze by sa o tom so mnou vtedy bavili. Alebo som mozno bola malo dosledna a okrem toho, bola som aj bulimicka takze mi vyhovovalo, ze mam normalnu stravu, nie dietnu, potrebovala som sa prejedat a zvracat aj tam...
S tym liecenim je to tazke...ak netreba kvoli zlemu fungovaniu tela, nesla by som. Mne osobne tam chybal blizsi pristup, pribrat som musela, aby ma vobec pustili, tak som "slapala" a pribrala. Ale ked mi dali volnost, ked som sa znova vratila domov, islo to dolu vodou a bola som na tom casom este horsie. Lebo kazy cakal, ze mi liecenie pomoze, ze uz som zdrava a ja som vedela, ze nie. Bolo to psychicky tazke a nezvladala som to...

Alternativa

Ahoj Xenia,
osobne povazujem za velmi dolezitu Tvoju komunikaciu s dcerkou - zjednodusene povedane o comkolvek. Odporucam Ti navstivit psychologicku a poradit sa, ako dalej. Pre mna je hospitalizacia krajne riesenie, ked su uz vazne ohrozene zivotne funkcie organov. Navstiv sama psychiatra, psychologa - k voli PPP, porozpravaj sa, ake su moznosti liecby.

xenia

PPP, myslienkou na liecenie sa zaoberam, ale zatial som tak daleko nedospela... ako som hovorila, dcera odmieta s kymkolvek okrem mna o tom komunikovat. a okrem toho, len tak som sa pytala psychiatricky, ci maju aj vegetariansku stravu na oddeleni, na co mi bolo povedane, ze ved oni si s nou poradia nejako... ona neje maso kvoli zvieratam uz 5 rokov. ako mam potom verit, ze ju vyliecia? nechcem, aby mi ju tam uplne zlomili. vie mi niekto opisat, ako take liecenie v nemocnici vyzera? ja sa ju tam zatial bojim dat, vazi sice malo, ale snazi sa dalej nechudnut (bohuzial ani nepribrat).

zuju

fakt si myslim dievcata, ze to uz troska prehaname. MISHA A JANKA471 si musia zit svoj zivot, svoje problemy. My do ich zivota nevidime, nevieme ci je pravda od Misi ci od Janky. Ale Misi tebe by som radila porozpravat sa s mamou, nech vie na com je. Co jej na tebe vadi, co by mohla zmenit, co chces aby zmenila.
Janka,Misa, viete kde nas mate najst ked budete potrebovat poradit, alebo len pohladit. Ale to co je medzi vami je len vas problem.

janka471

PPP-nechcem byť ja a ani Miška stredobodom pozornosti.Preto som sa rozhodla,že sem už nebudem prispievať.Viem.že dievčat s PPP je veľa a preto Vám všetkým držím palce a prajem veľa šťastia.Jana

gabina

Janka, Miska...
co takto rozpravat sa priamo doma o tom, ako vam je obidvom? Je to mozno tazsie ako cez forum, lebo sa treba divat rovno do oci...ale ma to vacsi vyznam pre Vas obidve...
Skuste sa riesit a citit hlavne doma, tu sa daju najst ludia, ktori Vas pochopi a podporia ale nic za Vas vyriesit nemozu....
PA

misha

Maminko, odpusti mi prosím ten včerajšok, nemyslela som to tak vážne, mala som nejakú krízu. Prepáč.
ppp,
Tebe chcem len povedať, že ja nechcem byť stredobodom pozornosti tohto fóra, už minule som sem písala, aby sa nerozoberala stále moja mama a ja..Takže ja prispievať radšej už nebudem. Všetkým vám držím palce.

janka471

Nezobrala som Miške žiadne prehánadlá,len som pozbierala prázdne škatulky a vyhodila ich/a bolo ich dosť/.Mám pocit ako keby sa mne búral celý svet,keď vidím,že nemôžem Miške pomôcť,alebo lepšie povedané ona o takú pomoc nestojí..Niekedy si vravím-čo som jej vlastne urobila,že je taká?-Som v prvom rade milujúca matka,ktorá svojmu dieťatu nechcela nikdy ublížiť a možno som jej aj ublížila..možno som k nej mala byť tvrdšia,ale k čomu by to vlastne viedlo?Možno by ma začala nenávidieť a to by ma veľmi trápilo.Nedokážem sem teraz nič napísať..prepáčte.Prajem Vám pekný deň.J.

ppp

myslim ze vsetka ta pozornost ktora sa tu venuje mishi a jej rodine nie je pre nu nejlepsia. vela ludom s ppp robi pozornost dobre a ma presne opacny ucinok, skor ich hecuje k tomu aby nicili este viac, pricom dostanu este viac pozornosti.

zuju

Misha: neviem ci tvoja sprava tu bola vybuch alebo pravda. Ale viem, ze si zavisla na prehanadlach a zbavit sa abstinencneho syndromu je v rukach odborikov nie teba a maminy.