Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

lea

Neviem čo sa týka vyšetrenia iný kraj iný mrav. Neviem načo ti je EKG keď budeš pri vedomí. Ale vieš každý doktor je iný a má iné praktiky. Sadru som mala 14 dní kedže som mala operovanú aj kosť. potom ďalších sedem dní somnosila nos zalepený a bola som tri týždne doma. teraz si ho ešte fixujem na noc a pôjdem ešte na kontrolu. To je asi štandartný postup. Áno to máš pravdu je to lepší pocit ako pred tým moc ti budem držať palce aby ti to dopadlo podľa tvojich predstáv. Vieš ani sa nenazdáš a bude po tom. A budeš tri týždne doma a budeš si hovoriť aby som to už mala celé za sebou a mohla ísť von a zrazu sa zbadáš a už budeš sedieť s kamarátkami a kecať a v jednej chvíli aj zabudneš že si niekde bola a mala si nejaký strach a že je to všetko ok. Tak rýchlo to ubehe že si to ani nestačíš uvedomiť, uvedomíš si to len vtedy keď sa pozreš do zrkadla a pristihneš sa ako si obzeráš niečo nové, novú tvár nový nošček a spokojne sa usmeješ sama na seba do zrkadla a povieš fajn dobre som urobila, som spokojná. :) Moc ti držím palce.
Ak budeš mať ešte nejaké otázky daj mi vedieť rada ti odpoviem, prípadne poradím ak budem vedieť.

angie

to je zvlastne, mne doktor povedal ze ma bude operobvat lokalne a chce odo mna interne vysetrenie (ekg, krv, moč). Skusim si tam este pred vysetrenim zavolat a presne sa dohodnut ake vysetrenie mam vlastne podstupit. Lei a ako dlho si nosila sadru? uz aby som to mala za sebou ako ty:-) inak si spokojna? konecne sa ti paci tvoj nostek, vsak? to musi byt super pocit!!!

lea

čo sa týka opuchu po operácií dostaneš lieky od doktora budeš ich brať tri krát denne a dostaneš aj na domov to budeš brať jeden krát za deň. Keď budeš mať sadru moc obkladov a mastí tam nedáš a keď ti dajú dole sadru stačia ti studené obklady pretože to budeš mať stále zalepené, takže nejaké natieranie nehrozí. Asi tak. Inak doktor ti dá všetky pokyny čo máš a nemáš robiť aby sisi neublížila. Neboj sa, všetko bude v poriadku.

lea

Ahojček, takže u obvodného lekára som absolvovala len odber krvných vzoriek čo je nič dať pár skúmaviek krvy. To záleží od toho či ti to robia lokálne. Ak ta budú uspávať potrebuješ tých vyšetrení viac. Ako ekg a tak.
Obvodný lekár tam som prišla a normálne som mu to povedala že ide o platiku nosa a je to estetická úprava. Viac som mu nevysvetlovala. A oni ako lekáry to nikomu nemôžu povedať ani nič podobné pretože ide o lekárske tajomstvo. Inak nevravel ti doktor že predoperačné vyšetrenia ti môžu robiť aj oni a vôbec nemusíš ísť k obvodnému. teda pokial nechceš byť PN. Mne takú možnosť ponúkli. Vedia spraviť predoperačné aj u nich a tvojmu pôjdeš až po rekonvalescencii a dáš mu založiť len papiere od operácie do karty. Skús sa doktora co ta bude operovať na to opýtať. Myslím že by to nemal byť problém.

angie

ozaj kocky, viete mi poradit co je najlepsie na opuchnutu tvar po operacii? (aj proti modrinam). pocula som ze velmi pomaha Wobenzyn a kostivalova mast. Poradite? dakujem

angie

ahoj lei, termin mam 14. ecembra o 8:00 a idem do Martina. Vyberala som si podla vzdialenosti, do BA by som to mala kus cesty. To som rada ze si okolie nic nevsimlo, nepotrebujem sa prezentovat ako "to je ta s novym nosom". Vie to len moje najblizsie okolie, teda 3 ludia. Este ma caka predooperacne vysetrenie. Popravde nemam chut vysvetlovat lekarke ze sa chystam na operaciu nosa, od teba potreboval tvoj obdvodny lekar vediet na aky typ plastickej operacie sa chystas? dakujem

lea

Ahoj, kedy máš ten veľký deň? Budem Ti držať palce. to keď som išla ja nikto o tom nevedel. A vieš čo je najlepšie že nikto si to ani nevšimol keď som prišla von medzi priateľov. Každý sa ma len opýtal bola si na dovolenke dobre vyzeráš. je to haluz ale dobre sa to počúva a už ti držím palce aby si to mala za sebou a všetky baby čo sa chystajú tiež. všimli si to len ludia s ktorými som denno denne. A dokonca niektorý ani nie. Mám nový nos a pritom vyzerá ako by tam patril odjakživa. Je to proste neopísateľné ako sa človek cíti bez takého komplexu. Každý ti povie ale veď je to v pohode nepotrebuješ operáciu, ale pritom nikto nevie ako sa cítiš ty. Keď som hovorila o tom najlepšej kamoške zdalo sa jej to ako môj výmysel a nie problém, ale ako sa hovorí pokiaľ nezažiješ nevieš. Už aby si to mala celé za sebou a pozrela sa do zdrkadla a bola spokojná s tým čo uvidíš. Ozaj kam ideš? ULK to istí?

angie

ahoj lea, dakujeme za povzbudenie, velmi to pomaha, najma nam co to mame za par dni...mam mierne obavy, ale mas 100% pravdu ze netreba vahat! dakujem

lea

Ahojte, ak niekto idete na ULK Dr. Gubovi môžem len odporučiť. Absolvovala som uňho operáciu asi pred mesiacom a som spokojná to môžem povedať. Ešte to nemám zahojené a musím si dávať pozor, ale stojí to zato to.
Takže ak sa niekto odhodlávate na takúto operáciu neváhajte. Ja som sa odhodlávala a rozhodovala veľmi dlho a teraz si trieskam hlavu, že už som to neurobila dávno a som rada že som sa rozhodla to podstúpiť. Tak choďte do toho lebo tu nejde o nikoho z okolia, ale o Vás.